tromaktiko: «Καθαρά» τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών – «Καταρρέουν» οι κατηγορίες των Τούρκων για κατασκοπεία

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

«Καθαρά» τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών – «Καταρρέουν» οι κατηγορίες των Τούρκων για κατασκοπεία



Οι τουρκικές αρχές έκαναν έλεγχο τόσο στα αποθηκευμένα, όσο και στα διαγραμμένα αρχεία των...
κινητών τους - Πρόσβαση στις συσκευές θα έχει και Έλληνας τεχνικός εμπειρογνώμονας - Οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται εδώ και δύο εβδομάδες στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά την σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου την 1η Μαρτίου
Δύο εβδομάδες συμπλήρωσαν σήμερα στις φυλακές της Αδριανούπολης οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου, και οι κατηγορίες των Τούρκων περί κατασκοπείας αρχίζουν να «καταρρέουν».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onalert.gr, οι τουρκικές αρχές έκαναν έλεγχο στα τρία κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών και δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο ούτε στα αποθηκευμένα δεδομένα, ούτε στα διαγραμμένα αρχεία.

Ο Έλληνας εμπειρογνώμονας
Κάπως έτσι μπορεί να εξηγείται η σιγήν ιχθύος που τηρούν τα -συνήθως- αλλαλάζοντα τουρκικά μέσα για την έρευνα στα κινητά τηλέφωνα. Ταυτόχρονα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία το έργο του Έλληνα τεχνικού εμπειρογνώμονα στην Τουρκία, ο οποίος θα έχει πρόσβαση στις συσκευές των δυο στρατιωτικών και με την εξειδίκευση του θα μπορέσει να διαπιστώσει τα πάντα.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι ενέργειες στο παρασκήνιο για να ενταθούν οι πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να αλλάξει τροπάριο στο ζήτημα των δυο στελεχών του στρατού ξηράς και να σταματήσει την αβάσιμη αναβάθμιση ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!