tromaktiko: Τα πιο περίεργα και ανατριχιαστικά μέρη του πλανήτη

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Τα πιο περίεργα και ανατριχιαστικά μέρη του πλανήτηΑν τα έχετε δει όλα και θέλετε πιο ψαγμένα και μυστηριώδη τοπία...Σε όλη τη Γη υπάρχουν τοπία και μέρη καλά κρυμμένα, ακόμα, από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και λίγοι τυχεροί - οι ψαγμένοι ταξιδιώτες, όχι οι απλοί τουρίστες - γνωρίζουν την ύπαρξη τους. Ο πλανήτης είναι γεμάτος εκπλήξεις, από γεωλογικά φαινόμενα, μέχρι χωριά - φαντάσματα και μας καλεί να τις ανακαλύψουμε...

Δάσος Hoia, ΡουμανίαΑλλόκοτο, απόκοσμο και για πολλούς τρομακτικό. Βρίσκεται στην πόλη Cluj-Napoca, και θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα δάση του κόσμου και για πολλούς το πιο ανατριχιαστικό. Υπάρχουν αναφορές επισκεπτών για γυναικείες στριγκλιές που σκίζουν την νεκρική ησυχία, μυστηριώδεις εξαφανίσεις και εμφανίσεις φαντασμάτων σε φωτογραφίες, ηλεκτρονικές συσκευές που νεκρώνουν και άλλα τέτοια τρομακτικά.

Πύλη της Κολάσεως, ΤουρκμενιστάνΟνομάζεται Νταρβάζα ή αλλιώς «Πύλη της Κολάσεως». Είναι ένας γιγάντιος κρατήρας διαμέτρου 70 μέτρων στην έρημο Καρακούμ, ο οποίος δημιουργήθηκε από γεωλόγους που μελετούσαν την περιοχή πριν από περίπου 40 χρόνια. Οι επιστήμονες έπεσαν πάνω σε μια σπηλιά φυσικού αερίου, το έδαφος στο συγκεκριμένο σημείο κατέρρευσε και οι γεωλόγοι - φοβούμενοι ότι το άνοιγμα θα απελευθέρωνε στην ατμόσφαιρα δηλητηριώδη αέρια -έβαλαν φωτιά, η οποία καίει μέχρι και σήμερα. Η λάμψη του κρατήρα είναι ορατή σε μια ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.

Κήπος των Τεράτων, ΙταλίαΈνα τρομακτικό πάρκο του 16ο μ.Χ., το οποίο έφτιαξε ο πρίγκιπας Πιερ Φραντσέσκο Ορτσίνι επίτηδες, για να σοκάρει και να προκαλεί θλίψη στους επισκέπτες του. Ο ίδιος, δεν άντεξε τον πόνο όταν, μετά από χρόνια αιχμαλωσίας στον πόλεμο, γύρισε σπίτι και βρήκε την αγαπημένη του γυναίκα νεκρή. Έδωσε εντολή για ένα πάρκο γεμάτο τερατόμορφα αγάλματα και υπερμεγέθη, θλιβερά γλυπτά σκαλισμένα στους βράχους, που μέχρι και σήμερα «στοιχειώνουν» τον κήπο.Ο Κήπος των Τεράτων (Parco dei Mostri) ή Κήπος του Μπομάρτσο βρίσκεται 68 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Μπομάρτσο (Bomarzo), στο Λάτσιο της Ιταλίας.

Νησί Σοκότρα, ΥεμένηΈχει χαρακτηριστεί ως το πιο εξωγήινο τοπίο στην Γη ενώ λόγω της διαδικασίας της ειδογένεσης, το ένα τρίτο της χλωρίδας του νησιού δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον πλανήτη. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά της Σοκότρα είναι το δέντρο «αίμα του δράκου» σε σχήμα ομπρέλας , ενώ άξιο αναφοράς είναι το είδος της γιγάντιας θαλάσσιας κάμπιας (Eunice aphroditois) που φθάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος και πάνω από 70 κιλά βάρος, που δεν απαντάται σε άλλο σημείο του κόσμου. Και να θέλετε, δύσκολα θα τα δείτε από κοντά καθώς η Σοκότρα είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του κόσμου.

Oradour-sur-Glane, ΓαλλίαΈνα χωριό - φάντασμα στη νοτιοδυτική Γαλλία, που έχει παγώσει τον χρόνο. Μετά την καταστροφή του τον Ιούνιο του 1944 από του Ναζί, κανείς δεν ξαναέζησε ποτέ εκεί. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι εκτελέστηκαν, σφαγιάστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί από τα SS. Μέχρι και σήμερα, το Oradour-sur-Glane είναι ακριβώς όπως το άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί, 74 χρόνια πριν...
     Εδώ σχολιάζεις εσύ!