tromaktiko: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Αυτά είναι κάποια από τα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί [photos]

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Αυτά είναι κάποια από τα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί [photos]



- Ανείπωτη η θλίψη 
- Τα τραγικά θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί...


Στο πένθος είναι βυθισμένο το πανελλήνιο μετά την ανείπωτη τραγωδία με τους 88 νεκρούς στις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την ανατολική Αττική, την περασμένη Δευτέρα (23/07).

Η τραγωδία δεν έχει τέλος και τα οικογενειακά δράματα που έρχονται μέρα με τη μέρα στο φως, «παγώνουν» το αίμα.

Ο απολογισμός, που μεγαλώνει κάθε ημέρα, αγγίζει πλέον τους 88 νεκρούς, την ώρα που οι οικείοι των αγνοούμενων καρδιοχτυπούν για την τύχη τους.

Οι πλέον δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται από την Τρίτη στο νεκροτομείο Αθηνών, όπου οι συγγενείς καλούνταν να αναγνωρίσουν τις σωρούς των αγαπημένων τους ανθρώπων.

Τραγικός επίλογος για τα δίδυμα κορίτσια
Ανάμεσα στα θύματα της εθνικής τραγωδίας συγκαταλέγονται και οι 9χρονες δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο πατέρας τους απηύθυνε έκκληση μέσω τηλεοπτικών σταθμών για τον εντοπισμό των παιδιών του, που πίστεψε ότι είδε σε τηλεοπτικά πλάνα.


Οι ελπίδες του, όμως, εξανεμίστηκαν όταν εντοπίστηκε ο άνδρας που συνόδευε τα δύο κοριτσάκια που εθεάθησαν να βγαίνουν από σκάφος του λιμενικού στη Ραφήνα και αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για τα δικά του παιδιά.

Η είδηση του θανάτου των δίδυμων, που πέθαναν στην αγκαλιά των παππούδων τους έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Παρασκευής και επιβεβαιώθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος είχε αναλάβει τις έρευνες για λογαριασμό της οικογένειας.

Θλίψη και για τον 13χρονο Δημήτρη
Θύμα της τραγωδίας είναι και ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος, ο οποίος αγνοείτο στο Μάτι από τη Δευτέρα.

Στις 28/7/2018, στις 15:00  η μητέρα του ενημέρωσε το Χαμόγελο του Παιδιού ότι ο γιος της ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Ο πατέρας και τα δύο του παιδιά
Αύριο Κυριακή θα αποχαιρετήσει ολόκληρη την οικογένειά της η Βαρβάρα Βακούκη, που έχασε το σύζυγό της και τα δύο της παιδιά στο Μάτι.

Ο πατέρας της οικογένειας, Γρηγόρης Φύτρος, και ο 11χρονος Ανδρέας άφησαν την τελευταία τους πνοή αγκαλιασμένοι ενώ η 13χρονη Εβίτα σκοτώθηκε όταν πήδηξε σε ένα γκρεμό 15 μέτρων για να σωθεί.


Σε ανακοίνωσή του εκ μέρους της οικογένειας, ο αθλητικός σύλλογος «Κρόνος Νίκαιας» γνωστοποίησε την ημέρα και την ώρα της κηδείας και μετέφερε την επιθυμία της μητέρας να μην παρευρεθούν ΜΜΕ στο τελευταίο «αντίο».


Το αδικοχαμένο βρέφος
Το δικό του «αντίο» στο έξι μηνών παιδί του προσπάθησε να πει ένα ζευγάρι, που στον τόπο της τραγωδίας άφησε ένα γράμμα προς τον μπέμπη που έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή.

Δίπλα στη θάλασσα στο Μάτι, η χειρόγραφη επιστολή -μαζί με μερικά λευκά λουλούδια και ένα κερί- μαρτυρούν όλα όσα συνέβησαν στο σημείο πριν από μερικές ημέρες.


«Αγάπη μου, μπέμπη μου, είσαι ένας υπέροχος κολυμβητής μέσα στη θάλασσα. Ήθελες να εντυπωσιάσεις τη μανούλα σου, όπως κάθε φορά που σε έβλεπε και την έκανες χαρούμενη, όπως και περίμενες τον πατερούλη σου να σε χαρεί. Εδώ θα είμαστε κάθε καλοκαίρι και θα κάνουμε μαζί μπάνιο, δίπλα στον παράδεισο που θα τον ξανακάνεις πράσινο. Θα παίζουμε στη θάλασσα όλοι μαζί κι αγαπημένοι. Εγώ, η μανούλα σου και ο μπαμπάκας σου. Ό,τι θέλεις εσύ, μικρό μου ψαράκι. Δημήτρης, Φωτεινή, Μαργαρίτα, Ανδρέας»

Η οικογένεια Κοκκινίδη
Νεκρός εντοπίστηκε και ο γνωστός σεφ Παναγιώτης Κοκκινίδης, όπως και η σύζυγός του, τα δύο ανήλικα παιδιά τους αλλά και η μητέρα του.

Λίγη ώρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο σεφ είχε ανεβάσει φωτογραφίες και βίντεο από την πυρκαγιά στο προσωπικό του προφίλ στο facebook. H είδηση γνωστοποιήθηκε μέσω της σελίδας της ομάδας «Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος».

Τραγικός επίλογος στο μήνα του μέλιτος
Οι Ιρλανδοί Ζόε Χόλοχαν και Μπράιαν Ο' Κάλαχαν-Γουέστροπ είχαν παντρευτεί μόλις την περασμένη εβδομάδα. Ήρθαν για γαμήλιο ταξίδι στην Ελλάδα και διέμεναν σε ξενοδοχείο στο Μάτι.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, στην προσπάθειά τους να βρουν καταφύγιο σε ασφαλές σημείο, οι δύο τους χωρίστηκαν.

Η νεαρή δημοσιογράφος εντοπίστηκε σε παραλία από τα σωστικά συνεργεία με σοβαρά εγκαύματα στο σώμα της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο σύζυγός της αγνοείτο.

Ωστόσο, πριν λίγες ώρες, η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας το θάνατό του.

Ένα από τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική, ήταν και ο ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου.

Το τραγικο τέλος του επί μακρά σειρά ετών προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου π. Σπυρίδων Παπαποστόλου, ανακοίνωσε ο ανηψιός του, Δημήτρης Θεοδοσίου.

Ο προπονητής των ακαδημιών του Παναιτωλικού, με ανάρτησή του στα social media αποχαιρέτησε τον ιερέα ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος στη φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι κι επιχείρησε να σωθεί μπαίνοντας στη θάλασσα.

Νεκρός εντοπίστηκε και ο Δημήτρης Τουρναβίτης, σύζυγος της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, η οποία συνεχίζει να αγνοείται.



Η σορός του ταυτοποιήθηκε από τον αδελφό του, Κώστα, ο οποίος εκλήθη στο νεκροτομείο.

Τραγικός ήταν ο επίλογος και στην υπόθεση του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου...

Δυστυχώς, λίγες μόλις ώρες μετά τη ταυτοποίηση των σορών των δίδυμων κοριτσιών, το μεσημέρι του Σαββάτου ταυτοποιήθηκε και η σορός του 13χρονου.



Όπως αναφέρει ο Alpha, έχουν επίσης ταυτοποιηθεί η 86χρονη Αγγελική Γιαννοπούλου, η 59χρονη Βασιλεία Μαυρίδου και το ζευγάρι Ευαγγελία και Διονύσης Πεταλάς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!