tromaktiko: 10 λόγοι να κάνεις παιδί αν ακόμα το σκέφτεσαι

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

10 λόγοι να κάνεις παιδί αν ακόμα το σκέφτεσαι



Κάποιοι άνθρωποι ξέρουν από πολύ νωρίς ότι θέλουν να γίνουν γονείς...
Για κάποιους άλλους, όμως, ο ζυγός μπορεί να γέρνει δειλά δειλά προς το «ναι», αλλά να μην είναι απόλυτα σίγουροι για να κάνουν αυτό το μεγάλο βήμα. Δεν θα σας πούμε ότι τα παιδιά είναι ευλογία, ότι θα γεμίσουν τη ζωή σας και τα σχετικά (παρόλο που είναι μεγάλες αλήθειες), αλλά θα σας δώσουμε 10 ξεχωριστούς λόγους στους οποίους πιστεύουμε ότι δεν θα μπορείτε να… αντισταθείτε, αν ακόμα σκέφτεστε να γίνετε γονείς.
10 λόγοι να κάνεις παιδί αν ακόμα το σκέφτεσαι


1.  Το παιδί θα σε ωριμάσει. Δεν λέμε ότι όποιος δεν έχει παιδιά, δεν είναι ώριμος. Απλώς με το που γίνεσαι γονιός, η ζωή σου μπαίνει σε εντελώς καινούριες βάσεις. Γιατί πλέον δεν είσαι μόνος σου, αλλά μαζί μ’ αυτό το μικρό πλασματάκι που δημιούργησες.

2. Θα αγαπήσεις όπως δεν ήξερες ότι μπορείς να αγαπήσεις. Δεν μπορούμε καν να περιγράψουμε με λέξεις πόσο πολύ μπορείς να αγαπήσεις έναν άνθρωπο. Και ναι, η αγάπη αυτή είναι διαφορετική από την αγάπη που νιώθεις για τον σύντροφό σου.

3. Θα μάθεις ότι δεν είσαι πια το κέντρο του κόσμου, ή μάλλον το κέντρο της ίδιας σου της ζωής. Από το «εγώ» περνάς στο «το παιδί μου» και ο α ενικός είναι πλέον ένα μακρινό παρελθόν.

4.  Θα σκέφτεσαι κάθε σου απόφαση δύο και τρεις (ή ακόμα περισσότερες) φορές. Γιατί ξέρεις πως ό,τι επιλογή κι αν κάνεις, θα έχει αντίκτυπο στο παιδί σου. Πλέον δεν υπάρχει καμία αβίαστη απόφαση. Κι αυτόματα αυτό σε κάνει πολύ πιο υπεύθυνο.

5. Θα κάνετε μαζί μικρά, καθημερινά πράγματα που σ’ αρέσουν. Θα μάθεις στο παιδί σου να παίζει το αγαπημένο σου επιτραπέζιο, θα χορεύετε ακούγοντας τα αγαπημένα σου εφηβικά τραγούδια και γενικώς θα το μυήσεις σε εκείνα τα «μικρά» πράγματα που σου δίνουν χαρά. Και αυτές θα είναι ίσως οι πιο ευτυχισμένες σου στιγμές.

6. Θα βλέπεις ένα τόσο μικρό πλάσμα να μεγαλώνει από το μηδέν, να ξετυλίγει σιγά- σιγά την προσωπικότητα και τα ταλέντα του και να γίνεται από μωρό, παιδί κι από παιδί, ενήλικας.

7. Θα ‘χεις την ευκαιρία να διαμορφώσεις έναν άνθρωπο από την αρχή και, όσο τον βλέπεις να μεγαλώνει, ακόμα και να σε αμφισβητεί, θα γίνεσαι όλο και πιο περήφανος γι’ αυτό!

8.  Θα γίνεις κι εσύ παιδί. Μπορεί να ακούγεται κλισέ και μάλλον είναι, όμως είναι από εκείνα τα κλισέ που λένε μεγάλες αλήθειες. Όταν γίνεσαι γονιός, ξαναγίνεσαι παιδί. Και δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να «κλέβεις» λίγη απ’ την χαμένη σου ανεμελιά και παιδικότητα.

9. Θα θυμηθείς πώς είναι να γελάς συνέχεια. Ακόμα και χωρίς λόγο. Γιατί πολύ απλά θα βλέπεις το παιδί σου να γελάει.

10. Θα καταλάβεις ότι λίγα πράγματα έχουν πραγματικά αξία στη ζωή. Κι αυτά δεν είναι ούτε τα πολλά χρήματα ούτε η «καλή δουλειά» αλλά η υγεία και η ευτυχία του παιδιού σου και της οικογένειάς σου. Και θα είσαι χαρούμενος που πλέον θα τα ‘χεις αποκτήσει όλα…
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!