tromaktiko: Συνταγή της ημέρας!

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Συνταγή της ημέρας!



Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/

Κοτόπουλο στη σχάρα με γεύση από Καραϊβική
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και δέρμα
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας (soya sauce)
½ φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ ή ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 χούφτα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο



Οδηγίες:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, το μέλι, το σκόρδο, το τζιντζερ, το πιπέρι και το βασιλικό. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Όταν βράσει η σάλτσα την αφήνουμε να ψηθεί περίπου για 8 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρινάδα να κρυώσει.

Σ 'ένα μπολ, τοποθετήστε το κοτόπουλο και περιχύστε με την κρύα πλέον μαρινάδα. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη, και τοποθετήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για δώδεκα ώρες περίπου.

Μπορείτε να ψήσετε το κοτόπουλό σας στα κάρβουνα ή σε σχάρα κουζίνας, αν και το κάρβουνο δίνει μια καλύτερη γεύση. Αν θα χρησιμοποιήσετε σχάρα κουζίνα βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια έχει βράσει αρκετά πριν τοποθετήσετε το κοτόπουλο επάνω. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Απορρίψτε τη μαρινάδα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στην σχάρα και ψήστε σε μέτρια φωτιά. Ψήστε το κοτόπουλο για 5 έως 10 λεπτά σε κάθε πλευρά. Σιγουρευτείτε ότι δεν θα το ψήσετε περισσότερο από ότι χρειάζεται αφού πρέπει να είναι ζουμερό εσωτερικά. Απολαύστε με ρύζι και δροσερή σαλάτα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!