tromaktiko: Έλληνες στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης. Ανάμεσα τους και ασθενής με Κυστική Ίνωση.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Έλληνες στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης. Ανάμεσα τους και ασθενής με Κυστική Ίνωση.



επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποστολή που διοργανώσαμε στη Ρωσία και είχε σαν στόχο την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα μας αποτελούνταν από 8 μέλη και πέταξε στις 6 Αυγούστου για Μόσχα.
Μετά από δυο ημέρες και αφού είδαμε τα αξιοθέατα της Ρωσικής πρωτεύουσας, πετάξαμε για την περιοχή του Καυκάσου. Η αρχή των αναβάσεων έγινε με ένα trekking εγκλιματισμού μέχρι τα 3400μ. Την επόμενη ημέρα ανεβήκαμε σε καταφύγιο στα 4100μ. Ακολούθησαν άλλες δυο αναβάσεις εγκλιματισμού στα 4400μ. και στα βράχια Παστούκοφ στα 4700μ. Μια ημέρα ξεκούρασης ήταν απαραίτητη πριν την τελική προσπάθεια. Έτσι στις 13 Αυγούστου στη μια τη νύχτα ξεκινήσαμε για την κορυφή. Ο Βλαντιμήρ (Ρώσος Οδηγός Βουνού) ανήγε βήματα στο φρέσκο χιόνι ενώ η θερμοκρασία άγγιζε τους -15ºC. Όταν ξημέρωσε και βγήκε ο ήλιος ήμασταν είδη στο διάσελο στα 5400μ. και η κορυφή έδειχνε αρκετά κοντά. Τελικά κοντά στις 9 το πρωί φτάσαμε στην κορυφή οι Ασμαριανάκης Στέλιος, Σακοράφας Χρήστος, Καρκανάκης Μανώλης, Μαρκάκης Πέτρος, Μαρματζάκος Κώστας, Παντελάκης Δημήτρης, Πρατίλας Λουκάς και Vladimir Khrabovchenko.
Αξίζει να αναφέρουμε την σημαντική προσπάθεια της μοναδικής γυναίκας της αποστολής, Μαστοράκη Κατερίνα, που κατάφερε να φτάσει στα 5050μ. παρότι τα χέρια της ήταν από νωρίς παγωμένα.

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για την αποστολή μας η ανάβαση στην κορυφή του Δημήτρη Παντελάκη. Ο Δημήτρης πιθανόν να κατέχει μια παγκόσμια πρωτιά καθώς καταφέρνει να ανέβει σε τέτοιο υψόμετρο ενώ πάσχει από Κυστική Ίνωση. Για τη θανατηφόρα αυτή ασθένεια μπορείτε να δείτε στοιχεία στο http://www.cfathess.gr/

Η επιτυχία αυτή της αποστολής μας οφείλεται κυρίως στο ήθος και την ομαδικότητα που έδειξαν τα μέλη της. Συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους δημιουργώντας μια παρέα με κοινό στόχο. Εγώ σαν αρχηγός θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την προσπάθεια αλλά περισσότερο για το ωραίο κλίμα που υπήρχε τις δέκα αυτές ημέρες. Επίσης θεωρώ σημαντική τη συμβολή του Ρώσου Οδηγού Βουνού Vladimir Khrabovchenko. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το γραφείο Fairways (Γιώργος Έξαρχος, Βίκυ Μελετοπούλου) με το οποίο συνεργαστήκαμε για τη διοργάνωση του ταξιδιού.

Παιδιά πάντα ψηλά!
Πρατίλας Λουκάς
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!