tromaktiko: Τον... μεγάλωσε η πρόκριση

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τον... μεγάλωσε η πρόκριση



Ο Άρης μεγάλωσε λίγο παραπάνω με την πρόκριση, κυρίως όμως, με την εμφάνιση που έκανε στην Βιέννη και του έδωσε την...
πρόκριση στους ομίλους του Europa League Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πέτυχε κυρίως στο κομμάτι της νοοτροπίας. Ποτέ μέσα στον αγώνα και απέναντι σε μια ευρωπαϊκή ομάδα με τη δική της ιστορία όπως η Αούστρια, δεν έδειξε φοβισμένος. Αυτό είναι ένα βήμα μπροστά, να μένεις μακριά από παλίρροιες και να αφήνεις τις δραμαμίνες στο συρτάρι. Από την άλλη, οι υποσχέσεις που έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως η χημεία που δένει όλο και περισσότερο ανάμεσα στον Ρουίζ με τον Κόκε κι εσχάτως με τον Κάλβο, η αφύπνιση του Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας και η επιστροφή του Νέτο στις μεγάλες εμφανίσεις, δίνουν τον τόνο για το αύριο και την έναρξη των υποχρεώσεων στο ελληνικό πρωτάθλημα.



Η εμφάνιση στο "Φραντς Χορ" που δεν στάθηκε ικανό να χωρέσει τη δίψα των φίλων του Άρη, καθώς στο πέταλο που τους παραχώρησαν υπήρξε συνωστισμός που θύμισε παλιότερα γειτονικά ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας, χαρακτηρίστηκε από την αριστοτεχνική καθοδήγηση του Κούπερ από τον πάγκο και την αποτελεσματικότητα του Μιχάλη Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, του – εν δυνάμει - καλύτερου Έλληνα τερματοφύλακα.


Ο Αργεντινός πιάστηκε μάλλον απροετοίμαστος στον αγώνα του "Κλέανθης Βικελίδης", εκεί που ο Άρης κινδύνεψε, αφού απέκτησε όμως εικόνα του αντιπάλου, έστησε με απίθανο τρόπο την ομάδα. Ο Άρης δεν κλείστηκε, ούτε βέβαια εφήρμοσε και παιχνίδι κυριαρχίας έχοντας να διαχειριστεί το καθαρό 1-0 του πρώτου αγώνα. Οι "κίτρινοι" έπαιξαν ποδόσφαιρο που σου αρέσει να βλέπεις, με αρχές, σαφή προσανατολισμό και λογική. Οι ανασταλτικοί επιδίωξαν στο πρώτο εικοσάλεπτο να χαλάσουν το παιχνίδι των Αυστριακών και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι δημιουργικοί για να έρθει το γκολ, αλλά κι άλλες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και στη νίκη. Αυτά τα στοιχεία πασπαλισμένα από ψήγματα ηρωισμού που εμφανίζει συνήθως κάθε ελληνική ομάδα αγωνιζόμενη στο εξωτερικό, έφεραν την άνετη τελικά πρόκριση. Να κι άλλο επίτευγμα, ο αγώνας τελείωσε ήρεμα και ωραία αφήνοντας τις ταχυπαλμίες για μελλοντικές αναμετρήσεις, κι αυτό είναι θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας των "κιτρίνων".


Πλέον, το βλέμμα εκτείνεται στο αύριο. Ο Γιάννης Κόντης είπε πως η πρόκριση οδηγεί σε μια νέα, καλύτερη μέρα, κι αυτό είναι το κοινό μυστικό στον Άρη. Τα έσοδα από τη συμμετοχή στους ομίλους, είτε ανέλθουν στα 3, 4 ή στα 5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς επίκειται και συμφωνία για τη φανέλα μάλλον με τον ΟΠΑΠ, σημαίνει πως το ταμείο έρχεται σχεδόν στα ίσια του. Αυτό είναι το στοίχημα που κερδήθηκε από τον Άρη με τα γκολ του Ρουίζ. Κινούμενη προσεκτικά και μετρημένα στην αγορά, η διοίκηση Αθανασιάδη στη διάρκεια του καλοκαιριού κατάφερε να μείνει εντός πλαισίων, προσμένοντας το έξτρα έσοδο που όμως ήταν αβέβαιο. Αυτό τελικά εξασφαλίστηκε, γι’ αυτό και η ομάδα πηγαίνει για άλλες δύο μεταγραφές. Ένας επιθετικός κι ένας αμυντικός θα αποκτηθούν, προκειμένου να εμπλουτιστεί το ρόστερ και να βρει επιπλέον μαγιά ο Κούπερ για να πλάσει με τα (αποδεδειγμένα) μαγικά χέρια του. Κι αυτό, επειδή η συμμετοχή στους ομίλους δεν θα είναι τυπική, αλλά ουσιαστικότερη από ποτέ, άρα οι φιλοδοξίες για κάτι μεγαλύτερο τώρα δημιουργούνται.


Παίχτηκαν τελικά, πολλά περισσότερα από μια απλή πρόκριση επί αυστριακού εδάφους. Μ’ αυτόν τον τρόπο, πράγματι, ο Άρης μεγάλωσε λίγο περισσότερο.
 
 
Πηγή: contra.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!