tromaktiko: Ελαστικά απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ελαστικά απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί



Καλημέρα, δεν εκπροσωπώ το Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών αλλά θα ήθελα να τους "διαφημίσω" με δική μου πρωτοβουλία γιατί, άτυπα ή μη, όλοι συνεισφέρουμε.
Όλοι εμείς που χρόνια απασχολούμαστε ως ωρομίσθιοι, αφού έχουμε επιτύχει (πολλάκις κάποιοι) στους διαγωνισμούς του ασεπ τώρα βλέπουμε τον εμπαιγμό μας, τον εκδιωγμό μας από τη δημόσια εκπαίδευση, αφού καταργούν τους διορισμούς με προϋπηρεσία χωρίς να δοθεί ουσια! στικό μεταβατικό στάδιο προς τη νέα ρύθμιση και απαξιώνοντας στην ουσία την ταλαιπωρία μας χρόνων.Όλοι εμείς οφείλουμε να συσπειρωθούμε και μαζί να διεκδικήσουμε για όσα παλέψαμε χρόνια ως ωρομίσθιοι στα δημόσια σχολεία του Υπουργείο Παιδείας. Εδώ είναι η ιστοσελίδα τους http://seae.terapad.com/, εδώ το τι στόχους έχει το σωματείο: http://seae.terapad.com/ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Τον Οκτώβριο του 2009 ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας ενός σωματείου που θα ενοποιεί αλλά και θα εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες όλων των Ωρομίσθιων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών που εργάζονται στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ένα νέο σωματείο που θα μας ενώνει όλους στην βάση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, ανεξάρτητα με το πού δουλεύουμε, ανεξάρτητα από την πολιτική ή κομματική τοποθέτηση του καθενός, διεκδικώντας την επίλυση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Η πάλη του σωματείου δεν περιορίζεται μόνο στην επίτευξη του κύριου στόχου που είναι η μονιμοποίηση, αλλά παλεύει για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές καθηγητές (μισθός, ωρομίσθιο, ωράριο, ασφάλιση κ.τ.λ.). Καθήκον του Σωματείου είναι να παλεύει για Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση αλλά και να υπερασπίζεται όλους τους ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς συναδέλφους, απέναντι σε οποιαδήποτε διευθυντική αυθαιρεσία που προέρχεται από διευθυντές σχολείων, σχολικούς συμβούλους, προϊσταμένους Ï! �πηρεσιών (άρθρο 2 του καταστατικού).
Ειδικά στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης, όπου η ανασφάλεια γενικεύεται, το σωματείο αποτελεί τη μοναδική λύση ώστε όλοι μαζί, λειτουργώντας δημοκρατικά και στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, θα καταφέρουμε να πετύχουμε μαζικούς διορισμούς αλλά και την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Τέλος εδώ το τελευταίο δελτίο τύπου:Οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο για την σχολική χρονιά 2010-2011 είναι λιγότερες και από τις αρχικές εξαγγελίες δηλαδή τους 3000 διορισμούς που προβλέπονταν από το πρόγραμμα σταθερότητας. Tο υπουργείο πλήρως υποταγμένο στις προσταγές της τρόικας, προχωρά σε μία βίαιη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, που καθιστά πλέον αδύνατη τη λειτουργία των σχολείων.

Οι 2825 συνολικά προσλήψεις, έναντι των 6800 που έγιναν πέρσι, δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν ειδικά φέτος, που ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης λόγω του νέου ασφαλιστικού, έχει ξεπεράσει τις 10.000 (έως και πέρσι δεν ξεπερνούσαν κάθε χρόνο τις 4.000) και ενδέχεται να αυξηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου όπου και λήγει η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών.

Η δήλωση του γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, κ. Βασίλη Κουλαϊδη, ότι τα «κενά που θα υπάρξουν θα καλυφθούν με την πρόσληψη 11.000 αναπληρωτών που έχουν ήδη εγκριθεί οι πιστώσεις» αποτελεί και την επίσημη πλέον αποδοχή από την πλευρά του υπουργείου, ότι οι αναπληρωτές καλύπτουν οργανικά κενά και όχι έκτακτες ανάγκες όπως προβλέπεται . Βέβαια το γεγονός ότι το πρόγραμμα σταθερότητας προέβλεπε αυστηρά την πρόσληψη μόνο 4.000 αναπληρωτών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα οι 7.000 που υπολείπονται από τις 11.000 να είναι οι αναπληρωτές μειωμένου ωρα! ρίου. Αδιευκρίνιστος παραμένει επίσης ακόμα και ο αριθμός των ωρομισθίων που πρόκειται να προσληφθούν για την κάλυψη των κενών.

Η πρόσληψη μόλις 1400 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (1045 δασκάλων και 355 νηπιαγωγών) και 1425 στην δευτεροβάθμια δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφιβολίες ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Το Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (Αναπληρωτών - Ωρομισθίων) από την πρώτη στιγμή αντιτάθηκε στο νόμος της Διαμαντοπούλου που προωθούσε την περικοπή των διορισμών μιας και αμφισβητεί την υποχρέωση του κράτους να κάνει διορισμούς, να παρέχει δηλαδή δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ενώ ταυτόχ! ρονα μονιμοποιεί και γενικεύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο σχολείο.

Καλούμε όλους τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς να συστρατευτούν με το πρόγραμμα δράσης του Σωματείου. Οι επιλογή του υπουργείου για δραματική μείωση των διορισμών δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεών του. Μας καταδικάζουν σε μόνιμη ανεργία και μας καθιστούν όμηρους του εκάστοτε υπουργού Παιδείας. Να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους όπως είχαμε ξανακάνει το 1999. Δεν θα τους επιτρέψουμε άλλη μια φορά να παίξουν με τις ζωές μας. Όλοι στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Απαιτούμε:

- Καμία περικοπή διορισμών, προσλήψεων και επιδομάτων λόγω της κρίσης. Την κρίση δεν τη δημιούργησαν, ούτε την εντείνουν οι εκπαιδευτικοί.

- Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος της Διαμαντοπούλου.

- Άμεση μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.

- Οργανικές θέσεις για κάθε ειδικότητα. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.

- Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Αναπληρωτές μόνο για τις πραγματικές ανάγκες.

- Άμεση απορρόφηση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίηση από τον προηγούμενο νόμο (επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ) μέσα στην σχολική χρονιά 2010/2011.
http://www.pde.gr/forum/index.php?page=1705

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ. ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ 300-400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠ'ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΩΣ ΘΥΣΙΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΑΜΕ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ. Κ! ΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!