tromaktiko: Μονάδα 872 Αποθήκη Καυσίμων, Κομοτηνή (Καλλίστη): Όργια ατασθαλιών

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μονάδα 872 Αποθήκη Καυσίμων, Κομοτηνή (Καλλίστη): Όργια ατασθαλιών



Θα σας περιγράψω μια απόπειρα ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ και την Συγκάλυψη της από τον Διοικητή της Μονάδος (Ανχης (ΕΜ) Π. Δ.) λόγω οικονομικών συμφερόντων.
Λοιπόν ένα ΣΚ του χειμώνα ένας Επχιας που εκείνη την ημέρα θα ήταν ΒΑΥΔΜ κανόνισε με κάποιους από τους φαντάρους να φέρει (ενώ απαγορεύετε) στο στρατόπεδο φαγητό και ποτό (Τσίπουρο). Αυτό ήταν κάτι που γινόταν πολύ συχνά τα ΣΚ και τα στελέχη και οι εκάστοτε ΑΥΔΜ είχαν γνώση τις περισσότερες φορές.
Αφού χρησιμοποίησαν τα μαγειρεία και έφαγαν και ήπιαν ΜΑΖΙ με τον ΒΑΥΔΜ ένας φαντάρος μέθυσε. Αυτός λοιπόν ο φαντάρος πρώτον είχε καθήκοντα οδηγού και χρειάστηκε να πάει κάποιον στο νοσοκομείο και δεν μπορούσε λόγο μέθης. Και δεύτερον είχε σκοπιά στην κεντρική πύλη πράγμα που σημαίνει ότι ενώ ήταν μεθυσμένος έπρεπε να κρατήσει όπλο με γεμιστήρα και σφαίρες. Αφού μέθυσε λοιπόν και ήθελε να πάει στη σκοπιά με όπλο δεν του το επέτρεψε ο ΒΑΥΔΜ και τον διέταξε να ξαπλώσει αλλά αυτός παρεξηγήθηκε (δεν καταλάβαινε και καλά αφού ήταν μεθυσμένος) και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Έβαλε λοιπόν τις φωνές στο ΒΑΥΔΜ και ο ΒΑΥΔΜ μάλλον για να μην πλακωθούν κρύφτηκε (εκ τον υστέρων υποστήριξε ότι ήταν σε έφοδο) Έτσι λοιπόν ο μεθυσμένος φαντάρος άρχισε να φωνάζει κ να βρίζει. Τότε πολύ εκνευρισμένος και χωρίς να καταλαβαίνει κ πολλά λόγο μέθης πήρε μια ξιφολόγχη από το θάλαμο οπλιτών κ βγήκε έξω φωνάζοντας και καλώντας τον ΒΑΥΔΜ να εμφανιστεί απειλώντας ότι θα των σκοτώσει και πήγε έξω από το γραφείο του όπου έσπασε την πόρτα και φώναζε ότι δεν φοβάται να τον βγάλει αναφορά γιατί θα πει το τι κάνουν αυτοί μέσα στο στρατόπεδο.

Ενώ λοιπόν ο φαντάρος ήταν οπλισμένος, μεθυσμένος και απειλούσε ότι θα σκοτώσει δεν εμφανίστηκε κανένας υπεύθυνος(και ο ΑΥΔΜ εξαφανίστηκε μόλις κατάλαβε τι έγινε). Μετά αφού δεν έβρισκε κανέναν πήγε στο αυτοκίνητο του ΒΑΥΔΜ όπου και έσκασε τα λάστιχα. Ο μόνος λοιπόν που προσπάθησε να τον καθησυχάσει αφού η κατάσταση είχε αρχίσει να ξεφεύγει ήταν ένας φαντάρος που ρίσκαρε την ζωή του και του πήρε την ξιφολόγχη και μετά οι στρατιώτες μάζεψαν και τις υπόλοιπες και τις έκρυψαν. Μετά σε μια κατάσταση παραληρήματος άρχισε να κλαίει και να φωνάζει και να μιλάει για λαμόγια που κλέβουν καύσιμα και ότι θέλει να φύγει από το στρατόπεδο. Τελικά μετά από αρκετή ώρα εμφανίστηκε ο ΑΥΔΜ και μαζί με την βοήθεια τον φαντάρων τον ηρέμησαν λίγο.

Τότε λοιπόν ήρθε ο Δκτης μέσα στην μονάδα αφού τον είχε ειδοποιήσει ο ΑΥΔΜ. Μίλησαν για λίγο και μετά είπε ότι θα βγουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αναφορά την Δευτέρα και έφυγε.

Την δευτέρα λοιπόν που μπήκε μέσα ο Δκτης πολύ ενοχλημένος υποτίθεται από το σκηνικό και αφού μίλησε με τους υπευθύνους άρχισε να μοιράζει υποτιθέμενες φυλακές που ποτέ δεν γράφτηκαν επίσημα κ ούτε το σκηνικό αναφέρθηκε επίσημα και ο μόνος που τιμωρήθηκε ελάχιστα ήταν ο ΒΑΥΔΜ και όχι για αυτό το περιστατικό αλλά για κάποιο υπηρεσιακό λόγο. Αλλά στην ουσία το θέμα κουκουλώθηκε.

Το γιατί λοιπόν κουκουλώθηκε, και εδώ είναι άλλο ένα σοβαρό θέμα, είναι ότι ο Επχια αυτός μαζί με το φαντάρο είχαν βγει δρομολόγιο την ίδια μέρα μια καναδέζα στην όποια είχε φορτώσει δυο ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ και τα φυγάδευσε εκτός στρατοπέδου για να τα πουλήσει ο Επχιας. Πράγμα που σύμφωνα με πληροφορίες γινόταν κατ εξακολούθηση. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν συνέφερε τον διοικητή να διαρρεύσει το θέμα γιατί με το στρατιωτικό πετρέλαιο γίνονται πολλές δουλείες. Σύμφωνα με πληροφορίες πολλές "πληρωμές" γίνονται σε πετρέλαιο (όπως π.χ. τα δημοτικά οχήματα που έκαναν εργασίες στο στρατόπεδο τα έβρισκαν με καύσιμα και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε αυτή τη μονάδα αλλά κάθε μονάδα Αποθήκης Καυσίμων (871-873-874)). Επίσης πολλά στελέχη παίρνουν τα οχήματα από το χώρο στάθμευσης και τα πάνε στο χώρο ανεφοδιασμού δήθεν να τα πλύνουν και τα φουλάρουν με καύσιμα. Τέλος γίνονται πολλές λογιστικές καλύψεις και σε αλλά στρατόπεδα μέσο αυτής τις μονάδας αφού για να καλύψουν ελλείμματα σε καύσιμα χρεώνουν κατόπιν συνεννόησης στα χαρτιά ότι δήθεν πήραν η επέτρεπαν κάποια καύσιμα στην μονάδα και καλύπτονται.

Έχουμε επίσης κάποιες επιπλέoν πληροφορίες.
Ο Δκτης Ανχης (ΕΜ) Π.Δ. αποκαλεί τους φαντάρους τεμάχια και τους Μουσουλμάνους Ταλιμπαν εκτελεί πρώτη φορά Δκτης Μονάδος και έχει αναφερθεί στο ΓΕΣ για παρόμοιες ατασθαλίες κατά την διάρκεια παραμονής του στο Κόσοβο.
Η Μονάδα θεωρείτο βυσματικη και όσοι πήγαιναν εκεί (στρατιώτες και μόνιμοι) έπρεπε να έχουν χοντρό βύσμα μέχρι που ανέλαβε αυτό ο Δκτης και την κατέστρεψε λόγο απειρίας.
Ο Επχιας απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του που είχαν σχέση με τα καύσιμα και του ανατέθηκαν νέα καθήκοντα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!