tromaktiko: Απαντητική Επιστολή του Athens Bars προς την εταιρεία Noodle Bar

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Απαντητική Επιστολή του Athens Bars προς την εταιρεία Noodle Bar



Αξιότιμοι Κύριοι,
Προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας σας αναρτήθηκε επιστολή - καταγγελία, απευθυνόμενη στο καταναλωτικό σας κοινό, επί της οποίας, ως αμέσως θιγόμενοι, υποχρεούμαστε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:
Η ιστοσελίδα μας - κατόπιν σχετικής συμφωνίας - μίσθωσε διαφημιστικό χώρο στο blog tromaktiko προκειμένου να παρουσιάζονται και προτείνονται επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης, οι οποίες ανταποκρίνονται στα υψηλά αισθητικά, γευστικά και λοιπά κριτήρια που το ίδιο το athensbars έχει θέσει και τις οποίες η ιστοσελίδα μας και μόνο, έχει επιλέξει. Παρόμοιες συνεργασίες υφίστανται και με πλείστα όσα blogs και portals, ευρείας αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας.

Ευκόλως γίνεται αντιληπτό ότι στο προαναφερθέν πλαίσιο της διαφήμισης επιχειρήσεων μέσω ημών στο διαδίκτυο, οι σχετικές προτάσεις σύναψης εμπορικών συμφωνιών - όπως άλλωστε συμβαίνει και στο ευρύτερο περιβάλλον της ελεύθερης αγοράς - άλλοτε ευοδώνονται και άλλοτε όχι, ανάλογα με το εάν και κατά πόσο κρίνονται επικερδείς και συμφέρουσες από αμφότερα τα μέρη. Κατ' επέκταση ξεπερνά κάθε ευφάνταστο νου, η προσπάθεια της εταιρείας σας να συνδέσει την ανάρτηση ανώνυμης καταγγελίας - ως απόρροια της προηγούμενης άρνησής σας για συνεργασία - με την εταιρεία μας, για τον απλούστατο και προφανή λόγο ότι ουδέν όφελος αποκομίζουμε από οποιαδήποτε δυσφήμιση της εταιρείας σας.

Περαιτέρω και παρ' όλο που δεν εμπίπτει στην σφαίρα των αρμοδιοτήτων μας και χωρίς να εκφράζουμε κάποια γνώμη για το βάσιμο ή μη αυτών σας υπενθυμίζουμε (και σας ενημερώνουμε σε περίπτωση που το αγνοείτε) ότι υπάρχει σωρεία καταγγελιών στο Διαδίκτυο σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα Καταστήματα της Εταιρεία σας, με ημερομηνίες μάλιστα προγενέστερες της αναφερομένης

Ενδεικτικά και μόνο σας παραθέτουμε τις κάτωθι:
1. http://blacklistgr.comli.com/modules.php?name=News&file=article&sid=218

2. http://www.us4u.gr/forum.html?func=view&catid=55&id=147

3. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/noodle-bar.html

4. http://ergatis.wordpress.com/2010/05/14/noddle-bar-%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF

5. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1168916

Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα αν και οι ανωτέρω καταγγελίες είναι υποκινούμενες από την ιστοσελίδα μας - που ειρήσθω εν παρόδω σας απηύθυνε στην συνέχεια πρόταση συνεργασίας! - ή εάν καθ' οιονδήποτε τρόπο συνδέεται η ιστοσελίδα μας με αυτές.

Τέλος και για την ακριβή διαδοχή των γεγονότων και μόνο, σας επισημαίνουμε ότι. παρ' όλο που ματαίως αναζητήσαμε τον υπεύθυνο της Noodle Bar κ. Μαλλιαρό, στον οποίο μας παρέπεμψε ο κ. Γεωργαλάς - Γενικός Διευθυντής της Magfilms - ουδέποτε υπήρξε ανταπόκριση, αναγκασθέντες πλέον να παραπονεθούμε εγγράφως.

Εν όψει των ανωτέρω καθίσταται πασιφανές ότι η εν λόγω ανακοίνωση θίγει το κύρος, την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητα της ιστοσελίδας μας, αμφισβητεί τις προθέσεις μας που εξαντλούνται στην ψύχραιμη και κατά το δυνατόν αντικειμενική προβολή του πολύπαθου κλάδου του HO.RE.CA, μας εμφανίζει εμφορούμενους από αισθήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και εκδίκησης και τέλος μας φωτογραφίζει ως διασπορείς αναληθών ειδήσεων.

Επειδή υποχρεούμαστε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια αλλά και να προστατεύσουμε το κύρος της ιστοσελίδας μας από ανοίκειες επιθέσεις με απροσδιόριστα κίνητρα, σας καλούμε εντός προθεσμίας δύο (2) ημερών από τη λήψη της παρούσης να ανακαλέσετε το περιεχόμενο της επίμαχης ανακοίνωσης στο μέτρο που μας αφορά, κατά τον ίδιο τρόπο και μέσω του ιδίου μέσου στο οποίο αναρτήθηκε, διαφορετικά με την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας θα αναγκαστούμε να λάβουμε κάθε νόμιμο μέσο που θα κρίνουμε πρόσφορο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Φιλικά,
Λεωνίδας Ι. Μαλαχιάς
Commercial & Business Development Manager
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!