tromaktiko: Περί υπερθέρμανσης...

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Περί υπερθέρμανσης...



Εδώ και μία ώρα παρακολουθώ στον ΣΚΑΙ ένα ντοκιμαντέρ για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Όχι για να πειστώ για την υπερθέρμανση αλλά για να δω πόσο καλά μπορούν να πουλήσουν το παραμύθι τους μερικοί επιστήμονες που ελέγχονται από τον ΟΗΕ.
Οι άνθρωποι είναι πραγματικά αστείοι έως επικίνδυνοι! Ο ένας λέει θέλει να ψεκάζει τα σύννεφα για να τα κάνει πιο πυκνά και να κάνουν σκιά στη γη. Ο άλλος θέλει να στείλει διαστημόπλοια που θα απελευθερώσουν δισεκατομμύρια κάτοπτρα για να κάνουν και αυτά σκιά στη γη. Ο άλλος θέλει να «ταΐσει» το φυτοπλαγκτόν στους ωκεανούς για να απορροφούν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα (άσχετα αν θα πεθάνουν όλα τα ψάρια!!) και ο άλλος θέλει να φτιάξει τεχνητά δέντρα για απορροφούν και αυτά ακόμα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα καθώς τα φυσικά δέντρα δεν επαρκούν.

Όλοι μιλούν για την παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση με την βιομηχανική επανάσταση και μετά, λες και έχουν στοιχεία που μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα για το πόσα δέντρα είχαμε πριν από 200 ή 1000 χρόνια, πόσο φυτοπλαγκτόν υπήρχε κάποτε στους ωκεανούς και πόσο υπάρχει τώρα. Είναι αστεία όλα αυτά που υποστηρίζουν και δεν μας λένε οι άνθρωποι ότι απλά θέλουν να κάνουν μπίζνες. Όπως γελοίο ήταν και είναι το μέτρο με τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας που πλήρωσαν πέρσι εκατομμύρια Έλληνες. Μπορούν να μας που οι κυβερνώντες που πήγαν τα λεφτά, σε ποια πράσινη ανάπτυξη και σε ποια δράση προστασίας του περιβάλλοντος από τα λεφτά που εισέπραξαν στο όνομα των «πράσινων τελών»; Μήπως στα χρέη και στα δάνεια που μας φόρτωναν τόσο χρόνια;

Προσωπικά ενδιαφέρομαι για το περιβάλλον. Δεν θέλω να μολύνονται τα ποτάμια και οι θάλασσές μας. Συμμετέχω στην αστεία ανακύκλωση που έχουν εφαρμόσει και προσπαθώ να μην ρυπαίνω, όμως άλλο θέμα η προστασία του περιβάλλοντος που συνδέεται με την ποιότητα ζωής και άλλο η κλιματική αλλαγή που θέλουν να μας επιβάλλουν. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να παρέμβει στο κλίμα ούτε, θετικά ούτε αρνητικά. Και αν καταφέρει να το κάνει θα είναι για ελάχιστο χρονικό διάστημα καθώς θα επιμένει να επηρεάσει ένα σύστημα που έχει τους δικούς του κανόνες λειτουργίας. Το αν χιονίζει λιγότερο στις πίστες του σκι στην Γερμανία (όπως δείχνει ο ΣΚΑΙ) και μια κωμόπολη κινδυνεύει να καταστραφεί οικονομικά από αυτό και σε αυτό φταίει η κλιματική αλλαγή, τότε αυτό σημαίνει ότι η προπαγάνδα του ΟΗΕ έχει φτάσει σε τέτοια σημεία που θα ζήλευε ακόμα και η χιτλερική Γερμανία. Γιατί δεν δίνουν στοιχεία στον κόσμο που να του εξηγούν ότι το κλίμα στον πλανήτη δεν ήταν το ίδιο; Γιατί δεν εξηγούν στον κόσμο ότι υπήρξαν πολύ θερμές περίοδοι στην Ευρώπη στο παρελθόν (μετά Χριστόν) όπως και πολύ πιο ψυχρές από αυτές που έχουμε βιώσει τα τελευταία 100 χρόνια και που δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με την βιομηχανική δραστηριότητα διότι απλά τότε δεν υπήρχε;

Επειδή λοιπόν βαρέθηκαν όλες αυτές τις μπούρδες από επιστήμονες και ΜΜΕ που θέλουν να κάνουν μπίζνες με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα φυτοπλαγκτόν των ωκεανών σας στέλνω αυτό το μήνυμα και εσείς αξιοποιείστε το όπως νομίζετε.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!