tromaktiko: Μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν δίαιτα;

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν δίαιτα;



Είναι γεγονός ότι οι πολλές ώρες εργασίες μας απομακρύνουν από το σπιτικό φαγητό και μας στρέφουν ολοένα και συχνότερα στην επιλογή του fast food. Ωστόσο, αυτό δε θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθειά σας για υιοθέτηση πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών και καλύτερη ρύθμιση του σωματικού σας βάρους. Υπάρχουν άλλωστε πολλές εναλλακτικές λύσεις ώστε να προσαρμόσετε ένα υγιεινό διαιτολόγιο στις συνθήκες ζωής σας.
Ας δούμε τον άξονα πάνω στον οποίο μπορείτε να κινηθείτε:
Καλό πρωινό γεύμα. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωινού σχετίζεται με καλύτερο έλεγχο του βάρους. Ξεκινήστε λοιπόν τη μέρα σας με ένα ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα και 1-2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με τυρί χαμηλών λιπαρών ή μαργαρίνη light και μέλι. Εναλλακτικά, επιλέξτε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με μέλι και ξηρούς καρπούς.

Ενδιάμεσα γεύματα για ενέργεια. Μην ξεχνάτε ότι καταναλώνοντας μικρά ενδιάμεσα γεύματα στη δουλειά ή το σπίτι δίνεται στον οργανισμό σας ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, και επιπλέον «κόβετε» την πείνα σας αποφεύγοντας την υπερκατανάλωση φαγητού στα βασικά σας γεύματα. Επιπλέον, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε φρούτα ή 100% φυσικούς χυμούς (μην ξεχνάτε τη σύσταση για κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα).

Ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή σνακ. Κάνετε επιλογές που σας παρέχουν άμεση ενέργεια και σας προμηθεύουν με απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για να αντεπεξέλθετε και στις εργασιακές σας ανάγκες. Καλές εναλλακτικές λύσεις είναι ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης χωρίς λιπαρές σάλτσες, μια σπιτική σπανακόπιτα ή μια σαλάτα με τόνο ή σολομό ή ακόμα και γιαούρτι ημίπαχο με σταφίδες και αμύγδαλα.

Το απογευματινό θα είναι το κύριο σας γεύμα στο σπίτι (ένα σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο με αγνά υλικά της επιλογής σας) και το βραδινό θα πρέπει να είναι επίσης κάτι ελαφρύτερο ή ένα σνακ, όπως μία σαλάτα με λαχανικά εποχής ή κρακεράκια με τυρί χαμηλών λιπαρών και ζαμπόν γαλοπούλας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!