tromaktiko: Λεφτά ... υπάρχουν!!!

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Λεφτά ... υπάρχουν!!!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Τα ζητήματα που μας απασχολούν όλους αυτή την περίοδο σίγουρα είναι μεγάλα και πολλά από αυτά φαντάζουν ανυπέρβλητα.
Η γνωστή ρήση ότι κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει σίγουρα πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις αυτοκριτικής και παραδοχής ότι ο καθένας μας έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή μας κατάσταση.

Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να απαγκιστρωθούμε και να δραπετεύσουμε από τα υπάρχοντα κομματικά στρατόπεδα γιατί η σαπίλα και η σήψη τους μας οδηγούν σε ένα βέβαιο εθνολογικό και κοινωνικό θάνατο. Πρέπει να απαιτήσουμε πρώτα από τους εαυτούς μας και μετά από όλους τους άλλους έναν άλλο τρόπο σκέψης ο οποίος θα γεννήσει κάτι νέο, κάτι που θα δώσει μια προοπτική σ’ αυτό τον τόπο που μεγαλούργησαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας και που έδωσαν το αίμα τους τόσο πολλοί ήρωες στην πάροδο χιλιάδων χρόνων για να μείνει σε εμάς τους Νεοέλληνες, σ’ εμάς που αφήσαμε το παχυδερμισμό και την καλοπέραση μας να μας κυριεύσει τόσο ώστε να μπορεί ο κάθε Παπανδρέου, Καραμανλής, Σημίτης, Μητσοτάκης και ένα σωρό ανίκανοι γλείφτες και λαμόγια της εναλλασσόμενης εξουσίας τους να καταστρέφουν, να κλέβουν και να εξασφαλίζουν τους απογόνους τους για γενεές δεκατέσσερις ετοιμάζοντας τους μάλιστα σε χλιδάτα ιδιωτικά σχολεία και στα Χάρβαντ ως άλλες βασιλικές δυναστείες για να μας κυβερνήσουν στο μέλλον.

Για τα δικά μας τα παιδιά δεν υπάρχει καμία προοπτική από την στιγμή που η αξιοκρατία προς το παρόν απλά υπάρχει μόνο σαν λέξη στα λεξικά και για αυτό όλο και περισσότεροι νέοι μας ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον μακριά από μια πατρίδα που τους πληγώνει.

Είδατε και ακούσατε τι είπε ο πρωθυπουργός μας στην Θεσσαλονίκη ….. ΤΙΠΟΤΑ ….. πέρα από αυτά που λένε πάντα οι πρωθυπουργοί εδώ και χρόνια τα οποία μοιάζουν με πανηγυρικό επετειακό λόγο που απλά επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή!!!

Φίλες/οι ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας μια και τα περιθώρια στενέψανε δραματικά. Ας πράξουμε αυτά που έχουμε χρέος απέναντι στην πατρίδα μας, στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας. Όχι απόχη στις εκλογές γιατί τους βολεύει να μην εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας! Όλοι στις κάλπες αποφασισμένοι για το τι δεν θα ψηφίσουμε!!!

Το μήνυμα μας δεν πρέπει να είναι ένα απλό χαστούκι αλλά μια γροθιά που θα τους αναγκάσει να νιώσουν ότι υπάρχουμε και ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλης της Ελληνικής κοινωνίας και όχι να είναι οι εισπράκτορες των καταχρηστικών και παράνομων τοκοχρεολυσίων που μας φόρτωσαν. Αν δεν μπορούν ας ξεκουμπιστούν όλοι μαζί για άλλα μέρη … “Λεφτά υπάρχουν” … εκεί έξω … το έχουν φροντίσει … και σίγουρα δεν θα πεινάσουν!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!