tromaktiko: Ναρκωτικά: Ένας δρόμος χωρίς επιστροφή

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ναρκωτικά: Ένας δρόμος χωρίς επιστροφή



Η χρήση των ναρκωτικών είναι ένα από τα αυξανόμενα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Τα ναρκωτικά θεωρούνται όχι μόνο άχρηστα αλλά και επικίνδυνα για την χρησιμότητα τους στην ανθρώπινη εξέλιξη, ειδικά όταν πρόκειται για ουσίες που έχουν κατηγοριοποιηθεί ως παράνομες.

Πολλά παιδιά από ηλικίες 12 με 18 ξεκινάνε τη χρήση ουσιών είτε για να δείχνουν αλλιώς στους φίλους τους νομίζοντας πως αυτό που κάνουν είναι το σωστό, είτε πιστεύουν πως είναι μία ουσία που λύνει όλα τα προβλήματα, δε ξέρουν όμως ότι αυτό κρατάει μόνο για λίγο. Όλα ξεκινάνε από ένα τσιγάρο ή από χάπια υπνωτικά που τα παίρνουν για να ξεχάσουν τα προβλήματα τους. Πολλά παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από χρήση ουσιών όπως χασίσι, ηρωίνη και κοκαΐνη. Στους δρόμους βλέπουμε συχνά πεταμένες σύριγγες που ξαναχρησιμοποιούνται από διαφορετικούς αν! θρώπους με αποτέλεσμα να αναβαίνουν οι αρρώστιες όπως το AIDS.

Έχουν όλοι την ευλογία μπροστά τους και κόβουν το νήμα, έτσι απλά και ανεύθυνα. Όταν το καταλαβαίνουν μετανιώνουν στα αλήθεια αλλά δεν υπάρχει γυρισμός, δυστυχώς. Το τελευταίο τρένο της γραμμής με προορισμό τη ζωή έχει ήδη φύγει. Ορισμένοι έφηβοι θα δοκιμάσουν, θα πειραματιστούν και θα σταματήσουν, άλλοι πάλι θα συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν. Μερικοί θα εθιστούν πολύ περισσότερο με αποτέλεσμα να αναζητούν και άλλα περισσότερο επικίνδυνα ναρκωτικά που θα προκαλέσουν σημαντικές βλάβες στο δικό τους οργανισμό και πιθανόν και σε άλλους.

Η εφηβεία είναι η πιο δύσκολη περίοδος που τα παιδιά θέλουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα. O πυρήνας όλου αυτού είναι κάποιοι απάνθρωποι που θέλουν να βγάλουν λεφτά, οι έμποροι ναρκωτικών που φουσκώνουν τα μυαλά των παιδιών κάνοντας τους να πιστεύουν πως είναι ένας κόσμος καλύτερος.

Το θέμα των ναρκωτικών πρέπει να ενδιαφέρει πάνω από όλα τους γονείς. Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν αυτοί οι γονείς που γεννούν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους για να μη τα βρουν κάποια μέρα νεκρά με μια σύριγγα δίπλα τους; Οι γονείς λοιπόν μπορούν να διαπαιδαγωγήσουν σωστά τα παιδιά τους. Πρέπει να παλεύουμε, να απαιτούμε και να αποκτούμε, να ψάχνουμε να βρούμε, να μη το βάζουμε κάτω ως που να φτάσουμε τελικά σε ένα φως, σε μία διέξοδο… Πάντα υπάρχει ένα αίσιο τέλος που μας ανταμείβει αρκεί να μην πέσουμε στο βούρκο, να σκεφτόμαστε θετικά κα! ι να έχουμε τις ελπίδες μας ζωντανές …

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΦΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!

www.insterea.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!