tromaktiko: Ιρανοί έραψαν τα στόματά τους για να…ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ιρανοί έραψαν τα στόματά τους για να…ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ



Για 14η μέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας οι 8 Ιρανοί πρόσφυγες που εδώ και έναν μήνα περίπου διαμένουν σε πρόχειρο κατάλυμα έξω από τα Προπύλαια.
Οι πρόσφυγες, ξεκίνησαν με απλή διαμαρτυρία αλλά δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για αυτό ακριβώς στις 14 Οκτώβρη αποφάσισαν να ράψουν τα στόματά τους και να προβούν σε απεργία πείνας! Μεταξύ των απεργών είναι και μία νεαρή γυναίκα, ενώ καθημερινά παίρνουν δύναμη να συνεχίσουν από πολλούς ομογενείς τους που έρχονται στο Πανεπιστήμιο.

Η αποσιώπηση του θέματος φυσικά από όλα τα MME δεν φαντάζει τυχαίο…Οι πρόσφυγες ζητούν πολιτικό άσυλο εδώ και χρόνια και το μόνο που λαμβάνουν από πλευράς κράτους είναι η αδιαφορία. Ούτε ναι, ούτε όχι είναι η επίσημη απάντηση της πολιτείας. Επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, αφού πίσω στη χώρα τους το μέλλον έχει πεθάνει. Το σκοτάδι είναι εκείνο που επικρατεί και όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσαν : «Θέλουμε μόνο να μείνουμε εδώ. Χρόνια είμαστε στην Ελλάδα και δεν θέλουμε με κανέναν τρόπο να φανταστούμε πως θα γυρίσουμε πίσω στη χώρα μας!». Η πολιτεία δίνει εξάμηνες κάρτες παραμονής στους πρόσφυγες ενώ ταυτόχρονα σε άλλες χώρες έχει χορηγηθεί εδώ και χρόνια πολιτικό άσυλο! Φοβούνται εάν κάποια μέρα έτσι στα ξαφνικά θα απελαθούν, μαζί με τις οικογένειες τους που έκαναν ενώ ήρθαν στη χώρα μας! Εκεί όμως που το κράτος γυρνά την πλάτη του ατάραχο, οι πολίτες δείχνουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους καθημερινά στον αγώνα των προσφύγων. Πάνω από 10.000 υπογραφές έχουν μαζευτεί στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως οι χιλιάδες των εργαζομένων της πόλης αλλά και των φοιτητών έχουν ακόμα μάτια και βλέπουν γύρω τους.


Μέχρι και αυτήν την ώρα οι απεργοί δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση από την Πολιτεία και είναι διατεθειμένοι παρά τις κακουχίες να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να πάρουν στα χέρια τους κάτι επίσημο.

choicetv.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!