tromaktiko: Κόψιμο και… ράψιμο στο ντέρμπι!

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κόψιμο και… ράψιμο στο ντέρμπι!



Λίγες είναι οι φορές που οι ενδεκάδες ξεκινούν από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής, αλλά ίσως είναι η πιο…
αδικημένη θέση. Ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου, θα πρέπει να γνωρίζει πώς να… κόβει και μετά πώς να… ράβει! Το SportSecrets πιστό στο αφιέρωμά του για το μεγάλο ντέρμπι, σας αναλύει τον νευραλγικό χώρο των δύο ομάδων!

Έχουμε μιλήσει για τον μεγάλο στόχο που έχουν πλέον οι ομάδες, που είναι να μην δεχθούν γκολ και την αναγκαιότητα των πορτιέρο, για τις ανάγκες που υπάρχουν για την οπισθοφυλακή. Περίπου μία μέρα πριν το μεγάλο ντέρμπι θα μιλήσουμε για τον χώρο του κέντρου. Εκεί που θα βασιστεί το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα του Σαββάτου και εκεί που θα πέσει η κριτική, μετά το τέλος.

Μεγάλος λόγος έχει γίνει για την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κώστας Κατσουράνης και Γιώργος Καραγκούνης, έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος στους φετινούς αγώνες των «πρασίνων», αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο Βραζιλιάνος, φαίνεται κουρασμένος από την παρουσία του με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και δεν είναι ακόμα νέος.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Κώστα Κατσουράνη. Τα τρεξίματά του δεν είναι αυτά που θα ήθελαν στον Παναθηναϊκό, ενώ και η αμυντική του συμπεριφορά δεν είναι αυτά που… χαρακτηρίζει κάποιος αμυντικός μέσος. Περισσότερο με μεσοεπιθετικό μοιάζει που δεν θέλει να επιστρέψει με τίποτα πίσω.

Όσον αφορά στον Γιώργο Καραγκούνη, είναι ίσως ο μοναδικός άσος του «τριφυλλιού» στην μεσαία γραμμή που ενδιαφέρεται για την ομάδα και δίνει μέχρι και το τελευταίο… εκατοστό των δυνατοτήτων του. Ωστόσο, ένας… κούκος φέρνει την άνοιξη; Τέλος, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, μετά τον τραυματισμό του Σεμπάστιαν Λέτο, έχει πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής, αλλά κανένας δεν γνωρίζει αν θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, όπως το ντέρμπι του Σαββάτου.

Περνάμε στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αυτή την χρονική συγκυρία είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχουν αγώνες μεσοβδόμαδα, κάτι που σημαίνει πως είναι σε καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με τους παίκτες του Παναθηναϊκού που έχουν συνεχόμενα παιχνίδια και υπάρχει η σχετική κούραση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία αγωνιστική περίοδο που έρχεται μετά το Μουντιάλ και οι περισσότεροι μέσοι των «πρασίνων», σε σχέση με τους «ερυθρόλευκους», μετείχαν με τις Εθνικές τους.

Οι Πειραιώτες αναμένεται να πάνε με τους Ντουντού και Ιμπαγάσα στο κέντρο και τους Φετφατζίδη και Ριέρα στα άκρα. Όσον αφορά στην μεσαία γραμμή, οι Λατίνοι του Ολυμπιακού μοιάζουν σε καλύτερη… μοίρα από τους αντιπάλους τους. Βέβαια, ο Βραζιλιάνος ακόμα δεν έχει επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό, σε σχέση με την πρώτη του χρονιά στο Λιμάνι. Έχει τα τρεξίματα, αλλά δεν αποφεύγει τα λάθη. Αναφορικά με τον Ιμπαγάσα, ο Αργεντίνος είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας, με επιστροφές, αλλά εμφανίζει σημάδια κούρασης.

Περνάμε στους ακραίους μέσους των φιλοξενούμενων. Ο Φετφατζίδης είναι ίσως ένα από τα νέα hot ονόματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο «μικρός» μοιάζει… μεγάλος σε αξία αλλά ακόμα δεν έχει… περπατήσει από το… Α στο Β. Βέβαια είναι σε καλή κατάσταση, όμως θα πρέπει να το αποδείξει και στο πιο κρίσιμο «τεστ» της καριέρας του. Πάμε τώρα στο μεγάλο αστέρα του Ολυμπιακού, τον Άλμπερτ Ριέρα. Δεν έχει πιάσει ακόμα υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά είναι έτοιμος σαν… κόμπρα να χτυπήσει όποιον τον αμφισβητήσει.

Σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα η «μάχη» στον χώρο του κέντρου και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία του ντέρμπι. Όμως, όπως σε κάθε μεγάλο ματς δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά, ούτε εδώ μπορείς να είσαι σίγουρος για τον… νικητή στον νευραλγικό χώρου της μεσαίας γραμμής. Μην χάσετε αύριο, Σάββατο, λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι την ανάλυση στην γραμμή κρούσης των δύο «μονομάχων».

www.sportsecrets.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!