tromaktiko: Ταλαιπωρία φοιτητών στη Μυτιλήνη

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ταλαιπωρία φοιτητών στη Μυτιλήνη



Στα πλαίσια ΔΝΤ και μείωσης των δαπανών, όλα τα"μεγάλα κεφάλια" αυτού του τόπου σκέφτηκαν να κάνουν περικοπές ακόμα και στο μοναδικό τομέα στον οποίο στηρίζετε κάθε χώρα που επιδιώκει πρόοδο, δηλαδή στην παιδεία. Θα μου πείτε για νέο μας το λες;

Νέο δεν είναι, όμως είναι η θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουμε οι χιλιάδες φοιτητές της Μυτιλήνης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στη Μυτιλήνη εδρεύουν 6 σχολές εκ των οποίων οι 3 στεγάζονταν μέχρι πρότινος στο κέντρο της πόλης και οι υπόλοιπες στη περιοχή Ξενία λίγο έξω από την πόλη και για αυτούς τους λόγους υπήρχαν και δύο φοιτητικές λέσχες για την σίτιση μία στην πόλη και μία έξω από την πόλη αντίστοιχα. Όλα αυτά προ ΔΝΤ καθώς φέτος με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς οι αλλαγές (προς το χειρότερο) ήταν καθοριστικές ! Όλα τμήματα του Πανεπιστημίου στεγάζονται από εδώ και στο εξής στο Λόφο Ξενία μαζί με τις υπόλοιπες στα ίδια κτήρια, η λέσχη στο κέντρο της πόλης έκλεισε και όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να επικρατεί ένας χάος και ένα στρίμωγμα σε χώρους όπου συνωστίζονται φοιτητές και δραστηριότητές τους όπως στα αστικά λεωφορεία κατά την μετακίνηση στο Λόφο, στη λέσχη, στις αίθουσες και στα εργαστήρια. Τα λεωφορεία γεμίζουν ασφυκτικά, τα δρομολόγια άλλαξαν στο ελάχιστο, μοιάζει κανείς να μην ενδιαφέρεται για τους φοιτητές εδώ, όλοι θέλουν μόνο να τους εκμεταλλευτούν και να τα αρπάξουν από αυτούς, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω το γεγονός που ταξιτζής κατήγγειλε στη αστυνομία λεωφορείο που ήταν υπεργεμάτο, για λόγους ευνόητους φυσικά. Όσον αφορά τα εργαστήρια στο Τμήμα Γεωγραφίας,είναι πάντα γεμάτα με μαθήματα 6 διαφορετικών τμημάτων με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κενά στα οποία να μπορούν οι φοιτητές να κάνουν τις εργασίες των μαθημάτων τους. Επίσης σε ότι έχει να κάνει με τη λέσχη, το πρωινό αποτελεί πλέον παρελθόν, το γεύμα και το βραδινό μειώθηκαν σε διάρκεια κ αν καταφέρεις κάποια στιγμή να φτάσεις να σερβιριστείς αφού έχεις περιμένει 1 ώρα στην ουρά, θα είναι και αυτό λιτό και από γεύση δεν θα τρώγεται. Στην φωτογραφία βλέπετε την σημερινή μερίδα, μακαρόνια με σάλτσα τόνου. Εμετικό το θέαμα που να το γευτείτε κιόλας!Ειλικρινά καλύτερα να μην το είχαμε καθόλου παρά να μας κοροιδεύουν μες τα μούτρα μας! Και τα προβλήματα είναι πολλά περισσότερα με κυριότερο ότι κόβεται και το στεγαστικό επίδομα στους δικαιούχους φοιτητές που υπήρχε μέχρι πέρσι.
Ο λόγος; Το Πανεπιστήμιο δεν έχει πλέον την δυνατότητα να πληρώνει τα νοικιά για την στέγαση κάθε σχολής στο δικό της κτήριο όπως επίσης και για τον χώρο όπου σιτίζονταν οι φοιτητές στον κέντρο της πόλης αλλά και δραστηριοποιούνταν οι φοιτητικές ομάδες και φυσικά ούτε λεφτά για ποιότητα στο φαγητό, έστω την στοιχειώδη!

Επιθυμούμε να ακουστεί η φωνή χιλιάδων φοιτητών. Δεν είμαστε όλοι κομματοποιημένοι και εγκλωβισμένοι σε παρατάξεις ούτε φοιτητές τους φραπέ και του καθισιού. Σεβόμαστε και πονάμε τα λεφτά των γονιών μας, σπουδάΖΟΥΜΕ πραγματικά και ενδιαφερόμαστε για την σχολές μας αλλά και για ένα καλύτερο μέλλον. Μην κόβεται τα φτερά μας.

Αντίστοιχοι σύνδεση για επιβεβαίωση είδησης.
http://www.emprosnet.gr/university/?EntityID=5ece9c88-7e55-4f9e-a4a8-52e81583a658
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=12010
http://www.emprosnet.gr/university/?EntityID=10f8814e-2f81-4a73-9716-e30306041fc5
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!