tromaktiko: Τα οφέλη των μανιταριών

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Τα οφέλη των μανιταριών



Αν και δεν είναι από τις πιο ελκυστικές τροφές, τα μανιτάρια έχουν πολλές θρεπιτικές ουσίες!
Μανιτάρια ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό στο σχήμα, το χρώμα τους, και την υφή, και ευεργετικές ιδιότητες. Δεν έχει σημασία ποια είναι η ασθένεια, οι πιθανότητες είναι ότι υπάρχει ένα μανιτάρι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη θεραπεία του.

Ούτε λαχανικά ούτε φρούτα, το μανιτάρι είναι ένας μύκητας που είναι ένας οργανισμός που μεγαλώνει χωρίς σπόρους, φύλλα, λουλούδια ή ακόμη και ρίζες. Υπάρχει κατ 'εκτίμηση 14.000 είδη μανιταριών, μόνο περίπου 3.000 είναι εδώδιμα, περίπου 700 έχουν γνωστές φαρμακευτικές ιδιότητες, και λιγότερο από ένα τοις εκατό αναγνωρίζονται ως δηλητηριώδη. Τα λίγα από τα γνωστά ποικιλίες είναι οι εξής:
Agaricus (λευκό ή Button),
Chanterelles,
Enoki,
Morel,
Πορτσίνι,
Portobello,
Στρείδι,
Crimini,
Reishi,
Maitake,

Shiitake

Τα μανιτάρια είναι γεμάτα από πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, αντιβιοτικά και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων. Παρά το γεγονός ότι τα φάρμακα τα μανιτάρια έχουν χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και την Ιαπωνία για περισσότερα από 3.000 χρόνια για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό και τις ασθένειες, όπως η καταπολέμηση του καρκίνου, μόνο την τελευταία δεκαετία έχει την εξουσία τους, άρχισε να αναγνωρίζεται σε όλη την υδρόγειο. Εδώ είναι μερικά οφέλη για την υγεία:
Χαμηλή σε θερμίδες: μανιτάρια έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες (15-30 θερμίδες ανά φλιτζάνι ανάλογα με το είδος του μανιταριού), και περιέχουν περίπου 80 με 90 τοις εκατό νερό. Ο συνδυασμός της χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υδατάνθρακες και μηδέν χοληστερίνη με υψηλή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, νερό και ίνες κάνει μανιτάρια ιδανική τροφή για τους ανθρώπους που αγωνίζονται να χάσουν επιπλέον βάρος τους.

Ενισχύστε την ασυλία: μανιτάρι περιέχει μία δραστική ουσία που ονομάζεται lentinan οποίο έχει τη δυνατότητα να εξουσία μέχρι το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύοντας την ικανότητά της να καταπολεμά τις λοιμώξεις και τις ασθένειες. Η πηγή των αντιβιοτικών πενικιλίνης, μανιτάρια έχουν τα φυσικά αντιβιοτικά που αναστέλλουν μικροβιακούς και άλλες λοιμώξεις από μύκητες. Μανιτάρια περιέχουν επίσης μια φυσική χαλκού που σας προσφέρει αποτελεσματική άμυνα κατά των διαφόρων διαταραχών της υγείας. Μπορείτε εύκολα να πάρετε γύρω από 25-40% του χαλκού πρότεινε ημερήσια δόση σας από μία μόνο μερίδα μανιτάρια.

Μειώνει τη χοληστερόλη: Μια μελέτη προτείνει ότι τα μανιτάρια έχουν μια ένωση που ονομάζεται eritadenine το οποίο έχει την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Anti καρκίνου: παρούσα σεληνίου σε μανιταριών είναι ένα αντιοξειδωτικό που συνεργάζεται με τη βιταμίνη Ε για την προστασία των κυττάρων από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Το γεγονός αυτό μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου. έχουν Πολυσακχαρίτες υπάρχουν στο μανιτάρια όπως lentinan και η β-γλυκάνη έχει αποδειχθεί σε εργαστηριακές μελέτες να συρρικνωθεί όγκους και την καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων, κυρίως του μαστού και του καρκίνου του προστάτη.

Μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος: Τα μανιτάρια είναι μια πλούσια πηγή σε κάλιο που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μειώνεται ο κίνδυνος του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ως εκ τούτου, θα είναι επωφελείς για τους ασθενείς της υπέρτασης, όπως τον έλεγχο της πίεσης του αίματος.

Της ενέργειας των τροφίμων: Τα μανιτάρια είναι άριστη πηγή βιταμίνης Β, νιασίνη και συγκεκριμένα (βιταμίνη Β3) και ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της κόπωσης και του άγχους. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες (περίπου 51% επί ξηρού βάρους), το οποίο τα καθιστά ιδανική τροφή για τους μυς κτίριο.

Αντι-γήρανση των τροφίμων: Περιέχει ergothioneine, ένα αντιοξειδωτικό που απαιτούνται για υγιή μάτια, του μυελού των οστών, το ήπαρ, τους νεφρούς και το δέρμα. Εμποδίζει επίσης την ανάληψη δράσης ελεύθερων ριζών »στον οργανισμό και μειώνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Διαβήτης Control: Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι μια υψηλού μοριακού παρόντες πολυσακχαρίτες Maitake μανιταριών ονομάζεται X-κλάσματος θα μπορούσε να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των συμπτωμάτων του διαβήτη. Οι ερευνητές προτείνουν ότι αυτό το X-κλάσμα μπορεί να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, αυξάνοντας έτσι την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Άλλα Οφέλη: Τα μανιτάρια είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο. Το ασβέστιο βοηθά στην οικοδόμηση ισχυρών οστών? Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για να βοηθήσει στη δημιουργία της αιμοσφαιρίνης να μεταφέρει οξυγόνο σε όργανα και ιστούς του σώματος, καθώς επίσης και τα οφέλη της αναιμίας. Το σελήνιο είναι καλό για την υγεία των δοντιών, των οστών, ταχυδρομεία, τα μαλλιά και ως αντιοξειδωτικό, και τα μανιτάρια είναι η καλύτερη πηγή σεληνίου για χορτοφάγους.

Ενώ τα οφέλη για την υγεία των μανιταριών εύκολα κατανοητό, θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ενδέχεται να συνιστούν δυνητικό κίνδυνο για την υγεία για ορισμένους ανθρώπους. Μανιτάρια περιέχουν πουρίνες, έτσι εκείνοι που υποφέρουν από οποιαδήποτε ουρικού οξέος σχετίζονται με προβλήματα που θα πρέπει να προφυλαχθούν από την υπερβολική κατανάλωση.

Έτσι, όταν πρόκειται για τη διατήρηση της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μανιταριών στη διατροφή σας είναι πάντα μια σοφή επιλογή...


''lifemojo''
p.p
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!