tromaktiko: Προσηλυτισμός

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Προσηλυτισμός



Σχετικά με το θέμα απο εδω http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_109.html θέλω να πω στον "κύριο" που ενοχλήθηκε οτι ευτυχώς δεν ζούμε σε "θεοκρατικό" καθεστώς τύπου...
Ιράν αλλα σε μια ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ χώρα του Δυτικού κόσμου όπου είναι σεβαστή η πίστη και η θρησκεία του διπλανού και όπως ο καθε ένας έχει το δικαίωμα να μεταδίδει αυτό που πιστεύει έτσι και οι Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν αποκτήσει αυτό το δικαίωμα και στην Ελλάδα μετά απο δεκάδ! ες χρόνια διωγμού φυλακίσεων και δολοφονιών που έχουν υποστεί για να μπορείς και εσύ ο ίδιος να μιλάς να πιστεύεις σε οποίο κόμμα θες!

Αν φυσικά θέλεις και αναπολείς τις πρακτικές των Χουντικών και μεταεμφυλιακων εποχών κανείς δεν μπορεί να σου το απαγορέψει!

Μέχρι τότε όμως μπορείς να αρνείσαι απλά και ευγενικά την προσφορά ενημερωτικών περιοδικών που μοιράζουν εντελώς δωρεάν όπως δεν αρνείσαι το ίδιο σε όσους σε πλησιάζουν για να σου προσφέρουν με αντίτιμο τον Ριζοσπάστη η αλλα πολιτικού η θρησκευτικού περιεχομένου έντυπα!

Δεν σε είδα όμως να παραπονείσαι το ίδιο όταν η επικρατούσα θρησκεία προσπαθεί με καθε τρόπο να επιβάλει δια της βίας πολλές φορές το δικό της πιστεύω μετερχωμενη μεθόδους που συναντά κανείς μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα , όπως η ΠΑΡΑΝΟΜΗ κατήχηση σε όλα τα στάδια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης όπου στιγματίζει καθε προσπάθεια μη αποδοχής αυτών των παράνομων μεθόδων!

------------------------------------------

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΕΞΗΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣΥΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ

ΝΟΜΙΚΟΝ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Α.- ΣΥΝΤΑΓΜΑ (1975) ΑΡΘΡΟΝ 13 (Σ. 13)

Το ισχύον Σύνταγμα (1975) διαλαμβάνει τα σχετικά με την θρησκευτική ελευθερία στο άρθρο 13, το οποίο ορίζει τα ακόλουθα:

«1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνειδήσεως είναι απαραβίαστος. Η απόλαυσις των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται εκ των θρησκευτικών εκάστου πεποιθήσεων.

2. Πάσα γνωστή θρησκεία είναι ελευθέρα και τα της λατρείας αυτής τελούνται ακωλύτως υπό την προστασίαν των νόμων. Η άσκησις της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλη την δημοσίαν τάξιν ή τα χρηστά ήθη. Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται.

3. Οι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται εις την αυτήν εποπτείαν της Πολιτείας και εις τας αυτάς έναντι ταύτης υποχρεώσεις, ως και οι της επικρατούσης θρησκείας.

4. Ουδείς δύναται ένεκα των θρησκευτικών αυτού πεποιθήσεων να απαλλαγή της εκπληρώσεως των προς το Κράτος υποχρεώσεων ή να αρνηθή την συμμόρφωσίν του προς τους νόμους.

5. Ουδείς όρκος επιβάλλεται άνευ νόμου ορίζοντος και τον τύπον αυτού».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!