tromaktiko: Απαντηση στον Aυτή είναι η παιδεία μου

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Απαντηση στον Aυτή είναι η παιδεία μου



Και προς ολα τα γατονια που βαριουνται να φορεσουν κρανος και μετα γκρινιαζουν:
Σεναριο #1. Δεν φορας κρανος, σε τρακαρω, (φταιω κιολας που βγηκα απο το στοπ), πεφτεις κατω, ανοιγεις την καρκαλα σου και πεθαινεις. Μπαινω μεσα για 15 χρονια. Τα παιδια μου δεν εχουν πατερα, η γυναικα μου δεν αντεχει και παει λεγοντας. αν φοραγες το κρανος ειχες γλιτωσει με μια διασειση και εγω με το να σου καλυψω το νοσοκομειο.

Σεναριο #2. Δεν φορας κρανος. Πατας σε λαδια (δεν φταιει κανενας) σαβουριαζεσαι και ανοιγεις την παρτακικη σου κεφαλα. Δεν πεθαινεις. Μενεις ομως παραλυτος. Το ΙΚΑ που πληρωνουμε ολοι οι υπολοιποι σε θρεφει για μια ζωη. Αν φορουσες κρανος θα σε εθρεπε για την εβδομαδα που θα ησουν κλινηρης με εκεινη τη διασειση.

Σεναριο #3. Δεν φορας κρανος, κατεβαινεις οπως και μυριοι οσοι διανομεις βλεπω καθε μερα το στενο αναποδα, περνας και ενα στοπ και σκας πανω σε διερχομενο οχημα και ξαναανοιγεις την ξεροκεφαλα σου. Τυψεις για τον κακομοιρη τον οποιον τρακαρες, φυλακιση με αναστολη, και εσυ στα θυμαρακια να εξηγεις στον Αντρεα, τον Αρσενη και δεν ξερω και εγω ποιον αλλο γιατι εσυ εισαι σε καλυτερη θεση απο αυτους επειδη δεν εκλεψες οσα αυτοι απλα παρανομησες μη φορωντας κρανος.

Καταλαβες γιατι εισαι παρτακιας και δεν εχεις θεση σε δημοκρατια φιλαρακο?

---------------------------------------


Για αυτό η χώρα μας δεν θα πάει ποτέ μπροστά! Ο διοικητής του τοπικού ΤΤ σας ενημέρωσε και σας προειδοποίησε. Σας ειπε ξεκάθαρα ότι να παραβείτε τον νόμο θα υποστείτε τις συνέπειες. Εγώ του βγάζω το καπέλο του ανθρώπου.
Και εγώ έχω περάσει, συνειδητά, με κόκκινο φανάρι κανά δυο φορές και αν με έπιαναν θα έπρεπε να πληρώσω. Τόσο απλά. Ρισκάρεις/κανεις του κεφαλιού σου αλλά αν χασεις πρέπει να υποστέις τις συνέπειες.
Το ότι θα είσαι άνεργος για 6 μήνες, χωρίς μισθό, έπρεπε να το σκεφτείς όταν συνειδητά επέλεγες να μη φοράς κράνος.
Και ας αφήσουμε τη γνωστή καραμέλα η οποία λέει: "Στο κράτος της διαφθοράς λοιπών εφαρμόζεται και ο νόμος, όχι όμως σε περιπτώσεις πολιτικών σκανδάλων εκατομμυρίων, αλλά σε βλάκες σαν εμένα που δεν έχουνε κάποιον γνωστό, βουλευτή για να τους σβήσει την κλήση ή να τους βγάλει από την "μαύρη λίστα"!"
Ας κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας, ας συνετιστούμε πρώτα εμείς και μετά βλέπουμε και για τους άλλους.
Mιλάμε για έλλειψη παιδείας!
----------------------------------------
 Επειδή αυτή η χώρα έχει γεμίσει <<έξυπνους>>, ξερόλες και τύπους που έχουν σαν μότο το ''Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται...(αλλά όχι σε μένα), να ενημερώσω τον αναγνώστη κατ'αρχήν ότι είτε υπέγραφε είτε όχι την κλήση, το αποτέλεσμα γι'αυτόν θα ήταν το ίδιο! Επιπλέον, γιατί δεν μας είπε, αφού, όπως λέει, τον είχαν γράψει άλλες 4(!!!) φορές για κράνος, φταίει ο ΜΠΑΤΣΟΣ όταν τον ξαναέγραψε για 5η φορά, αφού μάλλον οι προηγούμενες 4 δεν ήταν αρκετές γι! α να τον συνετίσουν??... Και όσο για κάποιους <<έξυπνους>> που έχουν τη λογική ''Εμένα είναι δικαίωμά μου και γουστάρω να φάω το κεφάλι μου και γι'αυτό δε φοράω κράνος (ή αντίστοιχα ζώνη!)'', να τους ρωτήσω μόνο το εξής: Αν εσείς με το αυτοκίνητό σας π.χ. και με μικρή σχετικά ταχύτητα, χτυπούσατε κάποιο μηχανάκι και έπεφτε κάτω.
1.Αν ο οδηγός του φορούσε κράνος,πιθανόν να μη χτυπούσε και καθόλου είτε τελοσπάντων ελαφρά. Οπότε, εσείς θα ήσασταν ουσιαστικά υπαίτιοι ενός τροχαίου υλικών ζημιών είτε στη χειρότερη κατηγορούμενοι για τραυματισμό από αμέλεια!
2. Αν ο οδηγός του δεν φορούσε κράνος είναι πολύ μεγαλύτερες οι πιθανότητες να τραυματιστεί σοβαρά ίσως και θανάσιμα(διαφωνεί κάποιος???). Στην περίπτωση αυτή θα ήσασταν κατηγορούμενοι για σοβαρό τραυματισμό από αμέλεια είτε για ανθρωποκτονία από αμέλεια!!! Πώς σας φαίνεται???
Οπότε, με λίγα λόγια, για την ίδια πράξη, από τη μία μπορεί να μην πληρώσετε από τίποτα έως να σας επιβληθεί μία μικρή και εξαγοράσιμη ποινή ενώ στη δεύτερη περίπτωση κινδυνεύετε να βρεθείτε πίσω από της φυλακής τα σίδερα!!!.....
Αυτό για κάποιους εγωισταράδες-νεοέλληνες, που μόνο ότι έχει να κάνει με την πάρτη τους καταλαβαίνουν!
----------------------------------------
Aπορώ με την παιδεία του αναγνώστη,αλλά και με τον τρόπο της σκέψης του...σχετικά με όσα αναφέρει στην ανάρτηση του .Δεν φτάνει που ο Διοικητής της Υπηρεσίας τους κάλεσε κ τους ενημέρωσε ότι θα τηρήσει τον νομο,παρόλο που δεν είχε καμία υποχρέωση να το κανει αυτο...έχει το θράσος να λέει ΜΠΑΤΣΟ,αυτόν που έκανε την δουλειά του με το πρόσχημα,ότι δεν σκέφτηκε το ότι θα του αφαιρούσαν το δίπλωμα και θα έμενε χωρίς δουλειά..Μα πόσο παιδί μπορεί να είσαι ?Εδώ εσύ δεν το σκέφτηκες και οδηγούσες χωρίς κράνος,διακινδυνεύοντας και το δίπλωμα σου και την δουλειά σου!!! Ασχετα με την "παιδεία"σου,όπως ονομάζεις την εγκληματική συμπεριφορά σου προς τον εαυτόν σου και προς τους άλλους(κουνουπι,χαλικι,σφηκα,
βροχη και αλλα πολλαπου μπορει να σου μπουν στο μάτι οσο οδηγείς χωρις κράνος)με αποτέλεσμα να θέσεις σε κίνδυνο κ την δική σου ζωή και των άλλων(και δεν σου μιλάω καθόλου για ατύχημα).Δηλαδή αν περάσεις με κόκκινο φταίει ο αστυνομικός αν σε γράψει ή εσύ?
Μου αρέσει που κάνεις και υποδείξεις ,στο αν κόβει κλησεις η Τροχαια για ζώνες..Ακολουθείς κάποιον τροχονόμο από πισω και το έχεις διαπιστώσει?Πολλοί από εδώ μέσα ίσως έχουν πάρει κλήση και για ζωνη και γιά πολλα άλλα..Υμαρτον βρε εσύ που λέει και ο Γεωργίου!!!Λές όσοι οδηγούμε  αμάξι να μην τρώμε ποτέ κλήση?
Ενας αναγνώστης 48 χρονών πού στην ηλικία των 16 χρονών που έβγαλα δίπλωμα είχα το τρίτο μηχανάκι κρυφά από τον πατέρα μου και τωρινό κάτοχο μια kawasaki  Z 1000 
 ----------------------------------------
  
 ότι δεν ξέρω αν είναι μπάτσος η αστυνομικός αυτός που σου έκοψε την 4η κλήση και έχασες το δίπλωμα σου για 6 μήνες,αλλά δεν είναι δικαιωμά σου να μην φορας κράνος γιατί 1ον αν όταν οδηγάς σου μπεί κουνούπι στο μάτι και χάσεις τον έλεγχο της μηχανής σου θα πέσεις πάνω σε μένα ή στο παιδί μου.2ον αν σπάσεις εσύ το κεφάλι σου θα πάς σε νοσοκομείο και εκτός τα έξοδα που επιβαρίνουν μαζί με σένα και τον κάθε φορολογούμενο στερείς σε κάποιον που δέν κάνει τον παληκαρά χωρίς κράνος και πιθανόν να έχει ατύχημα ένα κρεβάτι,και ίσως την ζωή του.αύριο θα! σε δεί το παιδί σου ή το παιδί το δικό μου χώρις κρανος και θα πρέπει εγώ να του εξηγήσω το αυτονόητο,δείχνοντας εσένα.λοιπόν για να αλλάξει η ζώη μας απο τις μαγκές στους δρόμους έως την πολιτίκή πρέπει να υπάρχει όχι παιδία απλή λογική,για να μην υπάρχει εξάρτηση απο βουλευτές που θα ζητήσω να σβήσει κλήση και θα τον ακυρώσω,απο την πελατειακή σχέση που έχει δημιουργηθεί θα τον κρίνω μόνο απο το έργο του.
άντε και καλά μυαλά
  ----------------------------------------
Σε έχουν γράψει 4 φορές και συνεχίζεις να κυκλοφορείς χωρίς κράνος δλδ το πρόβλημα σου είναι ότι κάποιοι είναι υπερράνω του νόμου?? Έαν φόραγες κράνος θα έχανες τη δουλειά σου? ΟΧΙ. Οπότε μη λέμε ότι θέλουμε!!
Εσύ θέλεις να κυκλοφορείς παράνομος και όπως λες είναι επιλογή του καθενός αν θα φορέσει κράνος ή όχι αλλά αυτή η επιλογή έχει και ένα ρίσκο, τη ζωή σου στη χειρότερη ή ένα πρόστιμο στην καλύτερη.
Επειδή πολύ λένε δική μου είναι η ζωή ότι θέλω κάνω... Αν πάθει κάποιος σοβαρή ζημιά πχ κρανιοεγκεφαλική κάκωση και νοσηλευτεί στην εντατική στοιχίζει 100αδες ευρώ καθημερινά στην ασφάλεια του. Οπότε μεν το κράτος προφυλάσει την υγεία σου αλλά και τα ταμεία του!
  ----------------------------------------
 Το κράνος δεν το φοράς εάν θέλεις το φοράς γιατί εάν ω μη γένοιτο σε
χτυπήσω με το αμάξι μου και χτυπήσεις θα έχω εκτός από αστικές και
ποινικές διώξεις επειδή θα τραυματιστείς, πράγμα που θα μπορούσες να
γλυτώσεις φορώντας κράνος! Δεν αναφέρομαι καν στην άσχημη ψυχολογική
κατάσταση που θα βρεθεί αυτός που, κατά λάθος, μπορεί να σε χτυπήσει
σοβαρά επειδή δεν προστάτευσες το πιο ευαίσθητο μέρος του σώματος σου!
Ατυχήματα συμβαίνουν και όποιος πιστεύει ότι σε αυτόν δεν θα συμβεί
ποτέ είναι επιεικώς.. χαζός! Προσωπικά φοράω πάντα ζώνη όχι επειδή
φοβάμαι αλλά επειδή έτσι έμαθα να οδηγώ! Ίσως θα έπρεπε να ξαναμάθεις
να οδηγάς λοιπόν!

Δεν μπορούμε να βρίζουμε πάντα τους μπάτσους είτε κάνουν την δουλειά
τους είτε όχι! Εμένα με έπιασαν να οδηγώ υπό την επήρεια αλκοόλ και
κυριολεκτικά μου <<έκοψαν τον κώλο>>! Ποτέ δεν έριξα το φταίξιμο στους
μπάτσους! Έβαλα τη ζωή τη δική και των άλλων σε κίνδυνο, πλήρωσα για
αυτό και δεν το ξανάκανα! Μήπως να το ξανασκεφτείς το θέμα?!

Και το πιο απλό, στο δρόμο δουλεύεις δεν το χες πάρει χαμπάρι ότι όλοι
οι μπάτσοι έχουν βγει στους δρόμους και γράφουν μπας και μαζέψουν
κανένα φράγκο να βάλουν βενζίνες στις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ! Πόσο
καιρό πίστευες ότι θα ήσουν τυχερός και δεν θα σε πιάνανε?

Επειδή μάλλον έτσι φάνηκε δεν συμπαθώ τους μπάτσους απλά κάνω το
δικηγόρο του διαβόλου... μην τα ισοπεδώνουμε όλα..
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!