tromaktiko: Το Ελληνικό Βυζάντιο και η Τούρκικη(;) Σημαία

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Το Ελληνικό Βυζάντιο και η Τούρκικη(;) Σημαία



Το Ελληνικό Βυζάντιο.
Η σημερινή πόλη Ινσταμπούλ, ελληνιστί Κωνσταντινούπολη, η πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ή Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Νέα Ρώμη Στην αρχαιότητα, πριν κατακτηθεί ήταν φυσικά Ελληνική Πόλη.
Ήταν αποικία των Μεγαρέων και την πόλη την ίδρυσε ο Βύζας ο Μεγαρεύς απ'όπου πήρε και το όνομα της.

Η Ελληνική πόλη λεγόταν Βυζάντιο.

Είναι απόλυτα καταννοητό από που ''εμπνεύστηκαν'' κάποιοι και μετονόμασαν την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία σε Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Το Ελληνικό Σύμβολο - Το Ελληνικό Βυζαντινό Νόμισμα - Η τουρκική Σημαία

Αρχαίο σύμβολο είναι το ''ηλιοσεληνατο'' που εχει χαραγμένη μια ημισέληνο η οποία συμβολίζει την Εκάτη και περικλύει ένα μικρό ήλιο-άστρο το οποίο συμβολίζει την Αφροδίτη.

Όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγα Αλέξανδρου το 341 π.χ. προσπάθησε να καταλάβει την πόλη Βυζάντιο σε μια νύχτα με αρκετά σύννεφα και με δύσκολη ορατότητα έστειλε στρατιώτες να περάσουν τα τείχη και να αλώσουν την πόλη.
Τότε σαν ''θεϊκή'' παρέμβαση εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση. Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου και αργότερα κόπηκε και νόμισμα.

Το νόμισμα.

Η Τουρκική σημαία.


Μετέπειτα σαν σύμβολο παρέμεινε και στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία και πέρασε και στον Πορθητή Μωάμεθ και την Οθωμανική Αυτοκρατορία και αργότερα στο σύγχρονο Τουρκικό κράτος όπου έγινε και επίσημη σημαία.

Πάντως οι σύγχρονοι Τούρκοι Ιστορικοί παραδέχονται την προέλευση του συμβόλου της σημαίας τους.
http://www.afipnisis.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!