tromaktiko: Απάντηση στην ανάρτηση 'Απάντηση στο: Σχετικά με το άρθρο: ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...'

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στην ανάρτηση 'Απάντηση στο: Σχετικά με το άρθρο: ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...'



Είχα αποφασίσει να μην κάτσω να γράψω με 'μπακαλίστικους' τρόπους σχετικά με την Ορθοδοξία και τις αλήθειες της, αλλά αφού μόνο έτσι καταλαβαίνουν μερικοί (και προς αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων από τη πλευρά τους), θα απαντήσω ανάλογα.
Για άλλη μια φορά θα πω, πως γίνεστε απίστευτα προκλητικοί και πως δείχνετε το επίπεδο σας από το αν σέβεστε τη γνώμη και τα πιστεύω του άλλου.
Φίλε μου, αναφέρεις (και εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα-άρα χάνεις το όποιο δίκιο ή σωστό ενδεχομένως περιέχει η απάντηση σου), όταν πολύ προκλητικά αναφέρεις 'Λες πως διάφοροι Άγιοι σφαγιάστηκαν. Αυτό έγινε ΑΝ έγινε από τους Ρωμαίους'... ΑΝ έγινε;!;!;!;! Ποιός είσαι εσύ που για χάρη εντυπωσιασμού αμφισβητείς την καταγεγραμμένη ιστρορία και ακυρώνεις έτσι ανθρωπους που αγωνίστηκαν για τα όποια πιστεύω τους (να τους συγχωρείς που δεν ήταν ίδια με τα δικά σου, ε;); Αναφέρεις επίσης ότι η Ορθοδοξία είναι κακέκτυπο αντιγραφής του Δωδεκαθεϊσμού. Σε παρακαλώ να μας δώσεις έγκυρες και αναγνωρισμένες πηγές που έχεις διαβάσει, έτσι ώστε να ανοίξουμε κι εμείς τα μάτια μας. ΕΓΚΥΡΕΣ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ όμως. Όχι χτυπάω κάτι στη μηχανή αναζήτησης και αντιγράφω '¨οτι του φανεί...' Θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα. Η Ορθοδοξία έχει όντως ορισμένες ίδιες αξίες και αρχές με τις αρχές του Ελληνισμού και ΟΧΙ του δωδεκαθεϊσμου. Κι αυτό γιατι πολύ απλά είναι γενικώς παραδεκτό ότι στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε ο λεγόμενος 'σπερμετικός λόγος' του Χριστού, έτσι ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος στις καρδιές των ανθρώπων. Αφού λοιπόν διαβάζεις τόσο πολύ για την αρχαιότητα, σε παρακαλώ διέψευσε (αν φυσικά έχεις στοιχεία), ότι υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα μνημείο 'στν άγνωστο Θεό' (κάτι παραπάνω θα ήξεραν) και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν προσευχόταν στον ΕΝΑΝ Θεό. Για να μην αναφέρω τι είχε εκφράσει ο Σωκράτης και πολλοί άλλοι για τον έναν Θεό, γιατι πολύ απλά, δε θέλω να κουράσω. Όπως συνηθίζω να λέω... ο έχων ώτα... Και επειδή αναφέρθηκες στο θέμα του φόβου και της χρήσης του από την Ορθοδοξία για να 'κρατήσει το ποίμνιο', σε πληροφορώ, πως ο φόβος υπάρχει στον άνθρωπο από μόνος του (επιστημονικά τεκμηριωμένο). Ως εκ τούτου, δεν έχει κανείς την ανάγκη να 'δημιουργήσει' το κακό για να φοβίσει τον άλλον. Εκτός αν μας πεις ότι δεν υπάρχει και κακό... Ε, τότε τι να πω, μάλλον κατοικώ σε άλλο κόσμο. Και επειδή φοβάμαι ότι θα κουράσω, θα παρακαλέσω άλλη μια φορά όλους, πριν γράψουμε κάτι που απευθύνεται σε τόσο ευρύ κοινό, να το σκεφτόμαστε πρώτα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ





------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ μου, χάρηκα την ανάλυσή σου γιατί είναι γραμμένη με σεβασμό και για την άλλη άποψη. Με τις φτωχές μου γνώσεις θα πω κάποια πράγματα. Κατ' αρχήν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρονται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που αντιτίθενται στην κάρτα του πολίτη ως "θρησκόληπτοι". Δηλαδή η άρνησή μας να γίνουμε ένας αριθμός (όπως πολύ σωστά αναφέρεις), η πίστη μας στην Αποκάλυψη του Ιωάννου στην οποία αναφέρεται επακριβώς η κατάσταση η οποία ! διαμορφώνεται μας κατατάσσει κατ' ευθείαν "θρησκόληπτους"; Μα αν κάτσεις και μελετήσεις την Αποκάλυψη (που πιστεύω ότι το έχεις κάνει) θα δεις ότι τα πράγματα οδηγούν προς τα εκεί. Γιατί καθοδηγούμαστε σαν τα πρόβατα από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις εντολές που αυτή εκτελεί. Μας βάζουν σιγά - σιγά στο δρόμο που αυτές θέλουν. Παράδειγμα; Μέχρι πρότινος κανείς δεν είχε αναφέρει ότι οι αποδείξεις που συλλέγουμε κάνουν κακό στην υγεία. Κι ούτε καν πήγαινε το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο (δεν το πιστεύω κιόλας). Και σήμερα λένε αυτό ακριβώς. ! Με ποιον σκοπό; Μα απλά για να δεχθούμε με χαρά την φορολογική κάρτα (το πρώτο βήμα). Δεύτερον η επίσημη Εκκλησία ακόμη δεν έχει αποφανθεί τι θα γίνει με την κάρτα του πολίτη. Απλά υπάρχουν κάποιες ομάδες, περισσότερο σε blogs χριστιανικά και αποσπασματικά ιερείς και μητροπολίτες που αντιτίθενται. Θα μας επιτρέψεις όμως να έχουμε τις επιφυλάξεις μας για το τι θα περιέχεται στην κάρτα. Θα το βλέπουμε εμείς ό,τι είναι καταχωρημένο μέσα; Απλή ερώτηση. Και άλλο είναι ένα πιστοποιητικό γέννησης, μία ληξιαρχική πράξη θανάτου, το ΑΦΜ που αναφέρεις και άλλο να καταγράφονται όλες μα όλες! οι συναλλαγές που πραγματοποιείς, ο τρόπος ζωής σου, η κατάσταση της υγείας σου και φυσικά μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι το πράγμα πάει στην τελική κατάληξη όπου δεν θα κυκλοφορεί καθόλου χρήμα. Θα ζούμε μόνο με την κάρτα. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι θα είσαι υποχείριο της οποιασδήποτε εξουσίας. Και επειδή μαζεύονται πολλά θα καταλήξω σε κάτι που δεν είναι παράλογο. Γιατί δεν πραγματοποιείται ένα δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός αν θέλει ή όχι την κάρτα του πολίτη; Τόσο δύσκολο είναι; Συγχώρεσέ μου την απλότητα των λόγων μου, δεν εiμαι ούτε ειδική, ούτε πολύξερη. Απλά ε ωτήματα και διαπιστώσεις προσωπικές μου είναι.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!