tromaktiko: Διάβασα το «Ναι στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων»

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Διάβασα το «Ναι στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων»



Είναι μια πολύ εύκολη φράση που μπορεί να βγαίνει από οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας. Νομίζω όμως πως όταν κάποιος θέτει μια θέση δημόσια, καλό είναι να συλλέγει πληροφορίες για το θέμα που τοποθετείται.
Ξέρω πως στο δημόσιο υπάρχουν κάποιοι που μέσα από ανέκδοτα και αστεία που μιλάνε για ξύσιμο κάποιου μέρους του σώματος και θα πω και γω Ναι! υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, θα όμως πως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που σέβονται τους πολίτες, αυτούς δηλαδή που μας πληρώνουν, γιατί είμαι και γω ένας από τους υπαλλήλους ( σε Ν.Π.Δ.Δ.), που προσπαθώ για τον καλύτερο και γρηγορότερο τρόπο εξυπηρέτησης, αυτών που μας ταΐζουν.

Καλό λοιπόν είναι ,να σκεφτόμαστε τον λόγο που θεσπίστηκε η μονιμότητα στο δημόσιο. Εγώ δεν είμαι φίλα προσκείμενος στην κομματική παράταξη των προσώπων που ασκούν την διοίκηση στον φορέα που εργάζομαι, εάν δεν υπήρχε η μονιμότητα θα με είχαν απολύσει εκατό φορές. Όχι φίλοι μας , δεν φταίει ο οποιοσδήποτε ακόμα και κακός υπάλληλος, φταίνε τα κόμματα με τους μηχανισμούς τους που δεν αφήνουν τον υπάλληλο να κάνει την δουλειά του χωρίς παρεμβάσεις, όσο για τον κακό υπάλληλος , ας εφαρμοστεί η νομοθεσία και αυτός που είναι κακός να πάει σπίτι του και να κλαίει για αυτό που έχασε, υπάρχουν διαδικασίες, αλλά μέσα στην όλη σαπίλα που διακατέχει την κοινωνία ( ποια κοινωνία? Ο κάθε ένας ενδιαφέρεται για τον εαυτό του) είναι φυσικό μέσα στους κόλπους του δημοσίου να υπάρχουν οι κακοί, μη πετάμε όμως όλους στα σκουπίδια…

Αν οι λόγιοι αυτού του τόπου ( πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις) βγουν και μιλήσουν μόνο για την παιδία και για τίποτα άλλο, τότε υπάρχει ελπίδα να γίνουμε όλοι οι πολίτες καλύτεροι, θα πάρει χρόνο, βεβαίως αλλά τίποτα δεν αποκτάται χωρίς τίμημα, να γίνουμε λοιπόν καλύτεροι , να ξαναποκτήσουμε αξίες , όπως αυτής για τον συνάνθρωπο και τότε θα γίνουν όλα καλύτερα. Δεν είναι σωστό όταν πονάει το πόδι να το κόβουμε, αλλά να το θεραπεύουμε.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία, ένας απλός υπάλληλος που γνωρίζει την έννοια της λέξης «υπάλληλος».

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!