tromaktiko: Πιο γλυκιά και από τη ζάχαρη.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πιο γλυκιά και από τη ζάχαρη.



Γνωρίζετε τη Stevia ?
Η Stevia, είναι ένα θαμνώδες φυτό με 150 υποείδη, το οποίο προτείνεται πλέον στους καλλιεργητές καπνού της Ε.Ε. ως εναλλακτική καλλιέργεια.
Τί το ιδιαίτερο έχει αυτό το φυτό;
Ανάμεσα στις πολλές ουσίες που παράγει είναι και η στεβιοσίδη, φυσική γλυκαντική ουσία 300 φορές πιο γλυκιά απ΄τη ζάχαρη. Αυτό την κάνει γλυκήτερη από κάθε φυσική γλυκαντική ουσία, ενώ ξεπερνά ακόμη και τεχνητές όπως η ασπαρτάμη. Σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι το γεγονός πως δεν είναι θρεπτική. Δεν περιέχει υδατάνθρακες ή άλλα λιπαρά συστατικά, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η χρήση της απ΄τους διαβητικούς.
(Όπως κάθε σακχαρίτης περιέχει μία θερμίδα ανά gr. Όσο και η ζάχαρη δηλαδή. Αλλά αφού είναι 300 φορές γλυκήτερη σημαίνει και 300 φορές μικρότερη ποσότητα για την ίδια γλυκιά γεύση.)
Ως φυτό η Stevia αναπτύσσεται φυσικά, στην Παραγουάη και τη Βραζιλία, ενώ άλλες ουσίες που παράγει είναι οι ισοστεβιόλη, φυτοστερόλες, γιββερελλίνη (φυτοορμόνη) και χλωροφύλλη (φυσική χρωστική), οι οποίες χρησιμοποιούνται επίσης απ΄τη βιομηχανία ποτών και τροφίμων καθώς και απ΄τη φαρμακοβιομηχανία.

 http://www.40blog.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!