tromaktiko: Απάντηση στο: Προσοχή στους...τσαμπατζήδες!

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο: Προσοχή στους...τσαμπατζήδες!



Φίλε μου μηχανικέ δικτύων δε τα λες σωστά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_1045.html. Εγώ τεχνικός δικτύων είμαι και ένα από τα βασικά που έμαθα είναι πως να ασφαλίζω τα δίκτυα κι εσύ λες στον άνθρωπο να αφήσει το δίκτυο του να μπαίνει όποιος θέλει, δε μας τα λες καλά.
Εδώ κάνουμε τα πάντα για να μην μπορεί κάποιος να μπει μέσα στο δίκτυο μας πληρώνοντας για firewall (hardware και software), μας βγαίνει το λάδι να τα ρυθμίζουμε για να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή.  Σπαταλάμε πολύ χρόνο να δούμε ποιες πόρτες (ports) είναι ανοικτές ενώ δεν χρειάζεται.
Οι εταιρείες προσπαθούν να αναπτύξουν νέες τεχνικές γιατί το WEP το σπάει και η γιαγιά μου και το WPA ενώ προς το παρόν είναι δύσκολο να σπάσει κάποια στιγμή κι αυτό θα σπάει για πλάκα.
Κάνουμε τα πάντα για ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση (όποιος ασχολείται με πληροφορική καταλαβαίνει τι εννοώ), δηλαδή άμα είναι να πετάξουμε τα πτυχία μας.  O άνθρωπος πληρώνει για μια υπηρεσία κι αν θέλει την δίνει σε άλλον, δεν είναι υποχρεωμένος.
Η Ελλάδα δεν έφτασε στο τέλμα που είναι σήμερα λόγω της νοοτροπίας αυτού του ανθρώπου όπως λες, αλλά λόγω της δικιάς σου νοοτροπίας. Της νοοτροπίας του ας πληρώνει ο άλλος για να περνάω εγώ καλά.
Με λίγα λόγια να περνάς καλά εις βάρος του άλλου κι αν τολμήσει να σου πει και κάτι να βρει και τον μπελά του. Αν θες internet μπορείς να βάλεις, οι τιμές είναι πλέον πολύ χαμηλές, δεν είναι ανάγκη να βάλεις την καλύτερη ταχύτητα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!