tromaktiko: Σχετικά με "Συγκεντρώνουν τρόφιμα για ευάλωτες ομάδες"

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με "Συγκεντρώνουν τρόφιμα για ευάλωτες ομάδες"



Αγαπητοί αναγνώστες και Τρο-μα-κτικοί.
Από 1η έως και 30η Νοεμβρίου κάθε έτους, διενεργείται ο Πανελλήνιος Έρανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τη βοήθεια των χιλιάδων "χαμηλόβαθμων" εθελοντών του...
που βγάζουν τη βρώμικη δουλειά πληρώνοντας από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης, αφού πιάνουν όχι μόνο τα σπίτια στις πόλεις και στα χωριά, αλλά ακόμα και τις στάνες στα βουνά. Φέτος, κατ΄εξαίρεση, ο Έρανος άρχισε στις 15 Οκτωβρίου και έληξε στις 15 Δεκεμβρίου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κανένας δεν θα μάθει ποτέ, πόσα χρήματα μπήκαν στα ταμεία του Ε.Ε.Σ., πώς ξοδεύτηκαν ή θα ξοδευτούν, τι ανάγκες καλύπτουν και τι παρέχει ο Ερυθρός με αυτά τα λεφτά. Από την προσωπική μου εμπειρία, γνωρίζω πως πρόκειται για εκατομμύρια ευρώ. Πολλά εκατομμύρια! Όμως, ολοι ξέρουμε πως ο Ερυθρός Σταυρός είναι μιά απο τις πολλες κρατικοδίαιτες οργανώσεις, που όπως και οι άλλες, δεν εχει υποχρέωση να ενημερώνει πού πάνε τα εκατομμύρια που παίρνει από το Κράτος (από σένα και απο μένα δηλαδή).
Παρά όλα αυτά, βλέπω πως έχουν το θράσσος και ζητάνε από τους απλούς πολίτες να συγκεντρώσουν τρόφιμα, που θα τα μοιράσουν αυτοί (αφού διαλέξουν και κρατήσουν για τα σπίτια τους, τα καλύτερα πράγματα) και θα φανεί πως παρέχουν έργο.
Με ξένα κόλλυβα, μνημόσυνο! που λέει και ο απλός λαός μας. Πριν λίγο καιρό, είχα διαβάσει το άρθρο ενός υπαλλήλου του Ε.Ε.Σ. που παραπονιόταν οτι ειναι απληρωτοι για λίγο καιρό. Όσοι γνωρίζουν, θα έχουν απογοητευτεί με τούτη τη συμπεριφορά. Οι υπάλληλοι του Ε.Ε.Σ. που είναι Έμισθοι, δηλαδή τους πληρώνουμε εμείς ο λαός, πέρα από υπεράριθμοι, είναι και αμόρφωτοι. Αρκεί ένα απολυτήριο Λυκείου και μια γνωριμία, για να βολευτείς για όλη σου τη ζωή. Δουλεύουν απο τις 8 ως τις 14,30 όπου μέχρι τις 10 π.μ. κάθονται στο Εντευκτήριο και καπνίζουν, μετά πάνε και ανοιγουν το FacebooΚ, μετά ξαναπάνε για κάπνισμα, μετά βγαίνουν για τα ψώνια της οικογένειας και μετά σχολάνε και πάνε σπίτι τους. Δεν έχουν αντικείμενο, για αυτο και πολλοί περιφέρονται στους διαδρόμους και πηγαίνουν βόλτα στην αγορά. Αλλά αυτά δεν τα λένε, διότι έχουν βολευτεί και σιγά μην αφήσουν την κότα με τα χρυσά αυγά, αφού έχουν τα μεγάλα κορόιδα τους εθελοντές που τους βγάζουν όλη τη δουλειά! Όμως, μαχαιρώνουν πισώπλατα ο ένας τον άλλο, όχι για τίποτα σοβαρό, αλλά επειδή ένας έλειψε 4 ώρες και ο άλλος έλειψε 5 ώρες και γιατί να μη λείψει και ο πρώτος, 5 ώρες! Καταλαβαίνετε??? Όλα αυτά, στο πρώτο υποτίθεται Εθελοντικό Σώμα της χώρας μας! Γιατί κανένας δεν ξέρει πού πάνε οι χορηγίες που δέχεται? Τι γίνονται τόσα λεφτά? Γιατί κάνουν συνεχώς εκδρομές τα μέλη του, χρεώνοντας τα ποσά στον Ερυθρό Σταυρό? Θέλετε και άλλα? Δεν αρκούν αυτά? Γνωρίζω εκ των έσω, πολλά περισσότερα! Καιρός είναι να τα μάθουν και άλλοι! Φτάνει πια η μυστικοπάθεια του Ερυθρού Σταυρού, που δεν επιτρέπει έλεγχο ούτε απο τα Κεντρικά στην Ελβετία, για να μη χαλάσουν τη ζαχαρένια τους όλοι οι έμισθοι-αργόμισθοι αμόρφωτοι τεμπέληδες που εχουν χωθεί εκεί μέσα.
Θα σας παρακαλέσω να αναρτηθεί! Για χάρη των χιλιάδων εθελοντών, που πληρώνουν ακόμα και το εισητήριο του λεωφορείου για να κάνουν καλύψεις και να μπορεί ο Ε.Ε.Σ. να ζητάει χορηγίες από τους ιδιώτες. Για αυτούς, που στερούνται για να δώσουν στον Πανελλήνιο Έρανο του Ερυθρού, νομίζοντας πως τα λεφτά πάνε σε αγαθοεργίες και όχι στις βαθειές τσέπες των εχόντων και κατεχόντων.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!