tromaktiko: 12 μήνες φυλακή σε βουλευτή

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

12 μήνες φυλακή σε βουλευτή



Έναν χρόνο θα περάσει πίσω από της φυλακής τα σίδερα ο πρώην βουλευτής των Εργατικών της Βρετανίας Έρικ Ίσλι, για την περίφημη υπόθεση των βουλευτικών δαπανών... Ο 55χρονος Ίλσι, που παραιτήθηκε από την έδρα του πριν από λίγες ημέρες εξαιτίας του σκανδάλου, παραδέχθηκε ότι έλαβε αποζημίωση 14.000 λιρών για έξοδα δεύτερης κατοικίας που δεν δικαιολογούνταν από τον κανονισμό, τα οποία είχε περάσει ως βουλευτικές δαπάνες.

Την ίδια ώρα, άλλος ένας πρώην βουλευτής του κόμματος, ο Τζιμ Ντεβάιν, κρινόταν ένοχος για δύο κατηγορίες ψευδούς δήλωσης. Συγκεκριμένα, έλαβε αποζημίωσης 8.385 λιρών (περίπου 9.800 ευρώ) για τη δηλωμένη πληρωμή συνεργείου καθαρισμού και την αγορά γραφικής ύλης, όπως ωστόσο αποδείχθηκε, στην πραγματικότητα είχε δαπανήσει το ποσό αυτό για την πληρωμή μελών του προσωπικού του. Η ποινή του δεν έγινε γνωστή, μπορεί να φτάσει όμως έως και τα επτά χρόνια φυλάκισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάνδαλο των αμφιλεγόμενων βουλευτικών δαπανών που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «DailyTelegraph» έχει ήδη στείλει στη φυλακή για 18 μήνες τον πρώην βουλευτή των Εργατικών, Ντέιβιντ Τσέιτορ.
star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!