tromaktiko: Για τις απεργίες στα ΜΜΜ και στο δημόσιο

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Για τις απεργίες στα ΜΜΜ και στο δημόσιο



Είμαι μαθητής 2ας λυκείου και αδυνατώ να πάω φροντηστήριο τα πρώτα 2ωρα το απόγευμα από τις απεργίες των μέσων μεταφοράς. Έτσι αναγκάζεται ο πατέρας μου να φεύγει από την δουλειά του για να με πηγαίνει με το αμάξι στο φροντηστήριο,για 4 μέρες πήρα ταξί αλλά επειδή δε πάει άλλο και δεν μπορώ να χάνω τόσα μαθήμτα γιατί το έχουμε πληρώσει πολλά λεφτά. Και στην δουλειά του πατέρα μου χάρη του έκαναν που τον αφήνουν. Δεν έφταναν ολα ετουτα αλλά πήγανε χαμένες οι μηνιαίες κάρτες που έβγαλα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι φίλοι μου καθώς στην περιοχή που μένουμε δεν υπάρχουν κοντά φροντηστήρια οπότε όπου και να πάμε πρέπει να πάρουμε λεωφορείο ηλεκτρικό και μετρό.

Άμα θέλουνε να βρούνε τρόπους οι οδηγοί των μεσων μεταφοράς για να μην περάσουν οι νόμοι που τους κόβουν τον μισθό ας κλεισουν τα μηχανηματα ακυρωσης των εισητηριων και να εκφοβισουν το ΠΑΣΟΚ και να μην ενοχλουνε τον κόσμο που θέλει να κανει τις δουλειές του. Υπάρχουν ακόμα άτομα σε πολύ χειρότερη περίπτωση από εμένα που δεν έχουνε ούτε αμάξι και πρέπει να πάνε στην δουλειά τους αυτοί τι θα κάνουνε ? Θα πληρώνουνε ταξί για να πάνε και να γυρίσουνε επι 50 ημέρες?

Το δημόσιο εχει γεμίσει με βολεμένους που πέρασαν με την υπόσχεση οτι θα βγάζουν πολλά λεφτά και τώρα επειδή το κράτος δεν μπορεί να τους απολύσει παρά να τους κόψει τον μισθό απεργουνε οποτε τους γουστάρει και όσες μέρες θέλουνε αδιαφορότνας για τους υπόλοιπους ανθρώπους της κοινωνίας, ενώ οι γονείς μου αμα απεργήσουνε θα απολυθουνε αμέσως.
Και τώρα επειδή σίγουρα θα μου πει κάποιος οτι οταν κάνουν απεργίες οι καθηγητές στο σχολείο πανυγιρίζουμε. Αυτό ισχύει αλλά ο καθηγητής άμα απεργήσει δεν υπάρχουνε επιπτώσεις απλά πάμε σπίτια μας και τέλος ενώ άμα απεργήσουν εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους του δημοσίου που τους χρειάζεται πολύ ο κόσμος τότε δημιουργούν πολλά προβλήματα στον κόσμο.

Και για να προλάβω όποιον κομπλεξικό θα απαντήσει και θα μου πεί να μην μιλάω γιατί είμαι μικρός ανήξερος ανώριμος ανέμπειρος ψάρι κτλπ που τα ακούω συχνά από μερικούς που νομίζουν οτι επειδή έχουν εμπειρία και μεγάλωσαν είναι και καλά κάποιοι, να πώ εδώ οτι όποιος δεν με ενοχλεί και δεν με προκαλεί δεν τον προκαλώ ούτε εγώ. Όταν όμως οι γονείς μας λένε δεν έχουμε λεφτά γιατί μας κόψαν ατον μισθό και από την άλλη πληρώνουνε Ετάκ 650ευρώ για κλειστά σπίτια που δεν μπορούν να τα νοικιάσουνε τελικά διαπιστώνω οιτ στην Ελλάδα ο εργαζόμενος ζεί για να πληρώνει μόνο το κράτος και τους βολεμένους του δημοσίου ενώ όταν το κράτος το χρειαζόμαστε μας έχει γραμμένους.

Εγώ τώρα καλά θα κάνω άμα δε χτυπήσω εισητήριο για 2 μήνες ? Να δωθούνε τα πάντα των πάντων σε ιδιότικές εταιρίες και να τελειώνουμε επιτέλους.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!