tromaktiko: Σχετικά με το "Δεν πληρώνω εισιτήριο στα λεωφορεία"

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με το "Δεν πληρώνω εισιτήριο στα λεωφορεία"



ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΟΤΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙ.
Π.Χ. ΕΛΕΓΚΤΗΣ: "ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ"
ΕΠΙΒΑΤΗΣ: "ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ Κ ΔΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ" (ΣΗΚΩΝΕΣΤΕ Κ ΠΑΤΑΤΕ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ)
ΕΛΕΓΚΤΗΣ: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΥΡΙΕ"
ΕΠΙΒΑΤΗΣ: "ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Κ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ" (Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΗΡΕΜΟΣ Κ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ, ΟΣΟ Κ ΑΝ Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ)

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΑ, Κ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΤΕ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΤΙΜΕΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ)


-Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΣΑΣ, Κ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΟΥΝΤΗΞΕΙ. ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!
-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ!!!!) ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΔΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ.
-ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΤΕ ΑΠ'ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, Κ ΑΠΛΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΤΕ (ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!!!!)ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ (ΑΛΛΑ Κ ΑΥΤΟ, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)
-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ, ΟΣΟ Κ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ. (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!)
ΟΣΟ Κ ΑΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ "ΠΑΡΕΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΟΥ"

ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ.

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΕΔΩ Κ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΔΩ Κ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ) ΜΑΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ Κ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ.

ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΕ ΤΗ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΝΕΟ ΘΕΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ 50% ΕΚΠΤΩΣΗ) ΜΕ ΤΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ Κ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ?
ΜΑ ΔΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ??

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
---------------------------------------------------


Από τη συμμετοχή μου στην κίνηση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
 Βγήκα για εξόρμηση χθες με την ομάδα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ της Νίκαιας. Είναι τρομερό το αίσθημα, όλοι είναι έτοιμοι, το μόνο που χρειάζεται για να κερδίσουμε είναι.. συμπαράσταση.Από τις χθεσινές συνομιλίες με τους επιβάτες, μία μου έμεινε στην καρδιά και είναι ο λόγος που σας γράφω. Ωρυόμουν εγώ, βάλε τις φωνές στον ελεγκτή, δεν θα μας πεθάνουν κιόλας, πες του δεν έχω να πληρώσω, βάλε με φυλακή, καν’ τον να ντραπεί που παίρνει το 50% της κλήσης, που επωφελείται του δικού μας πόνου, δεν θα τολμήσει να σου κόψει κλήση. Μου λέει λοιπόν με συστολή μία ευπρεπής κυρία «πώς να τα πούμε αυτά κορίτσι μου που όλη μας τη ζωή μάθαμε να σκύβουμε το κεφάλι»…
Είναι ο λόγος που απευθύνομαι σε εσάς φίλοι μου, συναγωνιστές. Πρέπει να βγούμε έξω όλοι οι δυνατοί, να χτυπήσουμε τον ώμο του συμπολίτη μας, να μην αισθάνεται μόνος, να πολεμήσει, να μην φοβάται. Αν είμαστε εκεί θα το πιστέψει ότι δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα!!!
Στείλε mail για να μπεις στη λίστα του συντονισμού, τα παιδιά στέλνουν κάθε μέρα τις επόμενες συναντήσεις (epivattikis@gmail.com).

Υ.Γ. Οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ στηρίζουν την κίνηση πολιτών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ http://epivattikis.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html. Το είδα και στην πράξη.
Aναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!