tromaktiko: Σχετικά με την ΑΕΠΙ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σχετικά με την ΑΕΠΙ



Πριν από 10 λεπτά, πέρασε κάποιος υπάλληλος της ΑΕΠΙ από το κατάστημά μου (Internet Cafe) στην επαρχία.

Με ρώτησε αν μπορεί να αφήσει ένα ενημερωτικό για την εταιρεία του και αφού δέχτηκα, έβγαλε ένα τιμολόγιο και μου ζήτησε μία απόδειξη για να συμπληρώσει τα στοιχεία μου.
Φυσικά δεν του έδωσα απόδειξη και άρχισε να με ενημερώνει για την ΑΕΠΙ.
Όταν έφθασε στο θέμα της χρέωσης τον διέκοψα ζητώντας του λίστα των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί, ώστε να δω αν παίζω δικά τους τραγούδια. Αρνήθηκε να μου δώσει με την δικαιολογία ότι είναι πολύ μεγάλη και ότι αυτοί εκπροσωπούν το 99% των καλλιτεχνών.
Εγώ του είπα ότι είμαι σίγουρος πως τα τραγούδια που παίζω ανήκουν στο υπόλοιπο 1% και πως δεν μπορώ να πληρώσω για κάτι που δεν ξέρω και πιθανότατα να μη θέλω να το χρησιμοποιώ. Ακόμη του είπα ότι αν περάσει αύριο η "Ερατώ" ή κάποια άλλη παρόμοια εταιρεία και μου λέει ότι το τραγούδι που παίζω εκείνη τη στιγμή το εκπροσωπεί εκείνη και όχι η ΑΕΠΙ, την οποία θα έχω πληρώσει, τι πρέπει να κάνω εγώ αφου δεν έχω καμία απόδειξη για το ποιος πραγματικά έχει τα δικαιώματα και αυτός επέμεινε να μου λέει ότι το 99% το έχουν αυτοί.
Όταν άρχισε να μου λέει για νόμους κ.λ.π του είπα ότι αν θέλει μπορεί να κάνει καταγγελία και να δώσει λύση ο εισαγγελέας. Μέχρι τότε όμως, αν θέλει να μιλήσουμε για δουλειά, να μου φέρει τη λίστα με τους καλλιτέχνες που εκπροσωπεί.
Εγώ δήλωσα πρόθυμος να του δείξω τις playlists που έχω στο κατάστημά μου και αν κάποιο τραγούδι μου ανήκει σε καλλιτέχνη που εκπροσωπούν αυτοί να το συζητήσουμε.
Μετά από μισή ώρα και βάλε αποχώρησε χωρίς φυσικά να υπογράψω κάτι.
Δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει αλλά λεφτά δε θα πάρουν. Είναι το μόνο σίγουρο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!