tromaktiko: Το Ράδιο Αρβύλα επιτίθεται στους Bloggers

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Το Ράδιο Αρβύλα επιτίθεται στους Bloggers



Στις πρόσφατες αναταραχές τις Αιγύπτου, ένας δημοσιογράφος της γειτονικής χώρας, δήλωσε πως στο πλάνο που τράβηξε γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο εμφανίστηκε ο Πράσινος Ιππέας της Αποκάλυψης. Η δήλωση αυτή αποτέλεσε θέμα του γνωστού Top της...

 εκπομπής Ράδιο αρβύλα, όπου και ορθώς οι παρουσιαστές της δημοφιλούς εκπομπής, σχολίασαν το θέμα με χιούμορ και ειρωνεία. Το θέμα μάλιστα, ήταν το τελευταίο μετά το διαφημιστικό διάλειμμα. Ακριβώς μετά, ο Κανάκης κάνει μια προσπάθεια να επαναφέρει το θέμα με σκοπό να θίξει τη σοβαρότητα των Blogs. Υπενθυμίζω πως το βίντεο προβλήθηκε από μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο και όχι από ερασιτεχνική κάμερα κάποιου ακτιβιστή, blogger κτλ.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, γιατί το Ράδιο Αρβύλα, σταμάτησε την κριτική στους πολιτικούς, τη μαύρη προπαγάνδα των δελτίων ειδήσεων, τα ρουσφέτια, τη ευτελή θεματολογία των μεσημεριανών εκπομπών, τους τηλεκανίβαλους και τα υπόλοιπα κακώς κείμενα στην Ελλάδα.

Την ώρα που η Ελλάδα περνάει τις δυσκολότερες μεταπολιτευτικές της μέρες, οι παρουσιαστές του Ράδιο Αρβύλα αποφάσισαν να "ελαφρύνουν" τη θεματολογία του επικαλούμενοι, λόγους ψυχικής κούρασης.

Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε αυτό, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε την αναίσχυντη επίθεση εις βάρος όλων των blogs, τη στιγμή που είναι τα μοναδικά ελεύθερα μέσα ενημέρωσης των πολιτών. Αν έβγαλαν 10 blogs κ. Κανάκη τη συγκεκριμένη είδηση, αν και όπως φαίνεται στο βίντεο δεν ξέρετε τι λέτε και απλά μεταδίδεται πληροφορίες στην τύχη, αυτός δεν είναι λόγος να ειρωνεύεστε μια τεράστια διαδικτυακή προσπάθεια χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που κάνουν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι "δημοσιογράφοι" των μεγάλων ΜΜΕ.

Καλύτερα να κοιτάξετε τα χάλια του καναλιού που εργάζεσθε, το οποίο πληρώνει ανθρώπους για να δημιουργούν κομματικές γραμμές και τηλετρομοκρατικά ψεύδη. Να κοιτάξετε τα χάλια της ελληνικής τηλεόρασης, που έχει γεμίσει από τηλεπόρνες, ανεπάγγελτους τηλεκριτικούς και άτομα με πνευματική αναπηρία. Βέβαια τότε, θα χαλάσετε και τη θεματολογία σας.

Το θέμα είναι εξαιρετικά απλό. Εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια έχουν χάσει το μπούσουλα γιατί επιτέλους, ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη. Όσο το blogging κερδίζει έδαφος, τόσο χάνουν αυτοί. Για να μην υπερβάλλουμε το σχόλιο του Κανάκη δεν ήταν τίποτα, μπροστά στην επίθεση που πρόκειται να δεχτούν οι Έλληνες ιδιοκτήτες ιστολογίων το επόμενο διάστημα. Οι προσαγωγές για την αναδημοσίευση ενός απλού mail, ήταν το σύνθημα. Αναμείνατε στα ιστολόγια σας

ramnousia.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!