tromaktiko: Μεγαλώνει και το Facebook των επαγγελματιών

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Μεγαλώνει και το Facebook των επαγγελματιών



Το LinkedΙn, το τρίτο κατά σειρά μεγέθους κοινωνικό δίκτυο μετά το Facebook και το Τwitter, ανακοίνωσε ότι... οι χρήστες του ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο.Το δίκτυο απευθύνεται σε επαγγελματίες και δικτυώνει τα μέλη του με βάση το επάγγελμά τους.

Για παράδειγμα, δημοσιογράφους με δημοσιογράφους, αρχιτέκτονες με αρχιτέκτονες κ.ο.κ. Θεωρείται το επαγγελματικό Facebook και χαρακτηρίζεται ως σημαντικό εργαλείο για όσους αναζητούν εργασία. Οι χρήστες του μπορούν να «ανεβάσουν» βιογραφικά, επαγγελματικές συστάσεις, συνεργασίες και στοιχεία για συμμετοχές σε επαγγελματικές ομάδες.

Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να σχολιάσουν- θετικά ή και αρνητικά- τις επαγγελματικές δραστηριότητες ή επιδόσεις των άλλων μελών, γεγονός που το κάνει πολύτιμο εργαλείο και για τους εργοδότες. Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του δικτύου Τζεφ Γουάινερ, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο νέοι χρήστες προστίθενται στο LinkedΙn κάθε εβδομάδα. Οι περισσότεροι από τους νέους χρήστες προέρχονται από αναδυόμενες αγορές, όπως η Βραζιλία, η Ινδία και το Μεξικό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!