tromaktiko: Εμπόδια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Εμπόδια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη



Μία αναγνώστρια επιτίθεται σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για την ταλαιπωρία στην περίθαλψη. Λογικό αυτό, αν δεν ξέρεις τι γίνεται στην πραγματικότητα.
Ποιος πραγματικά στερεί την περίθαλψη στον κόσμο; Οι επιστήμονες υγείας ή η σημερινή Πολιτεία που έφαγε τις εισφορές χρόνων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τώρα αρνείται να πληρώσει τα φάρμακα του κόσμου; Ρητορική ερώτηση.
Μποϋκοτάζ στα Φαρμακεία; Κανένα πρόβλημα για όποιον έχει προσωπικά μαζί τους (είτε από συναισθηματική φόρτιση είτε από μικροϋστεροβουλία). Ακούω όλον τον κόσμο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) να καταλαβαίνουν πλέον ότι τους φαρμακοποιούς τους χρησιμοποιούν σαν "σάκκο του μποξ", αδικώντας τους και ταυτόχρονα διαβάλλοντάς τους με ψέματα στην κοινή γνώμη. Δεν είναι η πρώτη φορά. Καταντάει βαρετό το έργο...
Μόνο που αυτή τη φορά δεν κοροϊδεύει κανέναν. Στην πρόσφατη πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO (28-31/1/2011) το 99% (!!) των πολιτών δήλωσε ότι εμπιστεύεται τους φαρμακοποιούς, ενώ ένα 97% δηλώνει ικανοποιημένο από τα Φαρμακεία. Ο κόσμος λοιπόν είναι με τους φαρμακοποιούς επειδή έχουν δίκιο.
Υπάρχει και το 1% βέβαια. Η αναγνώστρια μαζί με κάποιους ίσως που έχουν παρασυρθεί από τα ΜΜΕ εναντίον αυτού του επαγγελματικού κλάδου, και κάποιους μεγαλοκαρχαρίες που πάντα τα έβλεπαν σαν επιδόρπιο. Τα έχουμε ξανασυναντήσει αυτά τα νοσηρά φαινόμενα.
Κερδίζουν τα φαρμακεία από τα παραφάρμακα; Σύμφωνα με πρόσφατη Έρευνα της εταιρείας Stochasis (10ος/2010), το 75-80% του τζίρου των Φαρμακείων είναι αμιγώς από φάρμακα. Άρα όποιος γνωρίζει ξέρει ότι τα Φαρμακεία ζουν από τα φάρμακα. Δεν πλουτίζουν από τα παραφάρμακα. Αλλά πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν μιλήσει. Σπάνια αρετή δυστυχώς στις ημέρες μας...
Κοινώς, οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο, ο κόσμος εμπιστεύεται τους φαρμακοποιούς και τάσσεται στον πλάι τους, και καμία προπαγάνδα ή επιπολαιότητα δεν μπορεί να κουκουλώσει αυτή την αλήθεια.
Αλλά δυστυχώς στη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλον τον κόσμο. Ούτε να σε καταλαβαίνουν όλοι Κατανοητό.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!