tromaktiko: Απάντηση σε: "Real Housewives, τα μπότοξ και τη μιζέρια"

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Απάντηση σε: "Real Housewives, τα μπότοξ και τη μιζέρια"



Αγαπητέ μου, ξαναδιαβάστε το αρχικό μου κείμενο ( http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/real-housewives.html ) για να καταλάβετε πόσο λάθος κάνετε στα σχόλιά σας στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/real-housewives_7148.html#more .
Καταρχήν τι κάνει ο καθένας τα λεφτά του (λίγα ή πολλά) είναι δικό του θέμα.
Εσείς μπορεί να θέλετε να πάτε να πιείτε μια μπύρα με τους φίλους σας ή στο γήπεδο να δείτε την ομάδα σας, εγώ μπορεί να θέλω να κάνω μπότοξ, μια φορά το εξάμηνο.
Δεύτερον, τα χαμερπά σχόλια, τύπου: "μπορείτε, αν θέλετε, να πέσετε από το μπαλκόνι", τα προσπερνώ, καθώς δεν έχω αυτοκτονικές τάσεις, αφού βλέπω (ακόμα και στις δύσκολες στιγμές) με αισιοδοξία τη Ζωή. Εξάλλου, αυτό ήταν και το νόημα του πρώτου μου κειμένου, αν το καταλάβατε.
Τρίτον, το ότι εσείς είστε παιδί χωρισμένων γονέων επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η παραγωγή της εκπομπής καλά έκανε κι επέλεξε ΚΑΙ χωρισμένες γυναίκες να μετέχουν. Γιατί αυτά είναι μέσα στη Ζωή. Εσείς είστε ένα παράδειγμα. Η εκπομπή δεν λέει ότι είναι ηθικοπλαστική της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να παρουσίαζει "πως ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι το τέλειο πρότυπο της ελληνικής οικογένειας". Δείχνει διάφορους τύπους γυναικών. Οι τρεις είναι χωρισμένες, οι δύο δεν είναι και η μία λέει ότι ψάχνει απεγνωσμένα να βρει άντρα να παντρευτεί. Οι πέντε έχουν 7 παιδιά και η μία λέει ότι θέλει να κάνει πολλά παιδιά.
Τέταρτον, όσο για τη ζήλεια, συμφωνούμε. Η ζήλια προέρχεται περισσότερο από τις γυναίκες. Αυτές σχολιάζουν δυσμενώς. Αυτές θα ήθελαν να ζουν την ίδια ζωή, αλλά επειδή δεν μπορούν, θέλουν να "ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα". Αυτό συμβαίνει και με πολλούς άνδρες, σε άλλα επίπεδα. Βλέπουν πχ ένα ωραίο αυτοκίνητο στο δρόμο κι ενώ οι ίδιοι πηγαίνουν με ένα ματρακά, δεν αφήνουν τον άλλον να περάσει, δίνοντας στον εαυτόν τους διάφορες απίθανες δικαιολογίες ("το όριο είναι όσο πάω εγώ, γιατί να τον αφήσω να περάσει", "σε 700 μέτρα θα στρίψω αριστρερά, γι' αυτό είμαι στην αριστερή και δεν αλλάζω", κλπ).
Πέμπτον, για να κρίνεις μια ταινία, πρέπει να τη δεις. Δεν γράφεις κριτική από τα trailer που δείχνουν στα "προσεχώς". Γράφεις ολόκληρο κατεβατό για τις Real Housewives από κάτι βιντεάκια που είδες στο Youtube? Σοβαρά μιλάμε?
Α, και κάτι τελευταίο. Όλοι έχουμε οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν όμως δύο τρόποι αντιμετώπισης του θέματος: ή προσπαθείς ή μοιρολατρείς. Προτιμώ το πρώτο.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!