tromaktiko: Πανελλήνιες εξετάσεις 2011

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πανελλήνιες εξετάσεις 2011



Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Το πρόγραμμα το οποίο ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας...
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αφορά τις Πανελλήνιες εξετάσεις της περιόδου 2010-2011 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,είναι αντιπαιδαγωγικό και παρουσιάζει ελλείψεις .
Θα ήθελα να σας παρουσιάσω τα 3 σημεία που κατά την γνώμη μου παρουσιάζεται έλλειψη και θέλω να προτείνω κάποιες αλλαγές.
1)Η ημερομηνία έναρξης δεν συμβαδίζει με τις υποσχέσεις της Υπουργού για έναρξη των εξετάσεων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου,με αποτέλεσμα να ανατρέπεται το πρόγραμμα των επαναλήψεων μας.
2)Η διεξαγωγή του μαθήματος επιλογής ημέρα Σάββατο 14-05-2011,θα επιβαρύνει την οικονομία της χώρας μας με τις υπερωρίες που θα χρειαστεί να γίνουν από τους εκπαιδευτικούς και μάλιστα σε εποχές δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
3)Η μη σωστή κατανομή των μαθημάτων βαρύτητας ανάμεσα στις 11 μέρες που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις μπορεί να προκαλέσει αρνητική επίδραση πάνω στην ψυχολογία των μαθητών.Θεωρώ αχρείαστες τις 2,5 ημέρες περιθώριο για το μάθημα της "Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον" ή των "Λατινικών" την στιγμή που θα έχουμε μόλις 1 ημέρα για τα "Μαθηματικά κατεύθυνσης"/"Νεοελληνική Λογοτεχνία" και την "Φυσική κατεύθυνσης"/"Αρχαία".

Πείτε μου μου αν αναφέρω κάτι παράλογο;;;πείτε μου αν κάνω κάπου λάθος..
Νομίζω πως είναι υποχρέωση τους να σεβαστούν όλους εμάς που κάνουμε τόσο αγώνα να περάσουμε σε ένα μια σχολή η οποία θα μας παρέχει ένα πτυχίο που ίσως μας εξασφαλίσει μια δουλειά για το μέλλον,την στιγμή μάλιστα που οι προβλέψεις δεν είναι τόσο θετικές καθώς η ανεργία καλπάζει και η Εθνική οικονομία γίνεται έρμαιο στα χέρια κάποιων.
Ας σεβαστούν τους γονείς μας που με τόσο κόσμο πληρώνουν φροντιστήρια για να καταφέρουμε να περάσουμε,διότι δυστυχώς εκεί έχει φτάσει η Παιδεία στην χώρα μας,διότι εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα να σπουδάζουμε σε ακριβά πανεπιστήμια του εξωτερικού με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών...

είμαι 17 στα 18 και πραγματικά νιώθω σαν να μου στερούν τα δικαιώματα μου..την ώρα που βλέπω τόσα πολλά σκάνδαλα που με γεμίζουν οργή...βλέπω ένα ακόμα να εξελίσσεται και δυστυχώς αφορά την παιδεία μας...
Η επιθυμία τους ώστε να μείνουν 10.000 υποψήφιοι έξω από τα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι. θα γίνει πραγματικότητα...

Δεν ζητάμε πολλά..μονάχα αυτά που αξίζουμε,ας μας αφήσουν τουλάχιστον να ζήσουμε με αξιοπρέπεια,ας μας αφήσουν να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε..
Σας παρακαλώ αν μπορείτε δημοσιεύστε το ...είμαι σίγουρος πως αγγίζει όλους τους νέους..μόνοι μας δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι όλοι μαζί όμως μπορούμε...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!