tromaktiko: «Στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό ο Ακαλέ»

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

«Στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό ο Ακαλέ»



Ένας από τους παίκτες που είδε ο Νινιάδης στην Γαλλία, ήταν και ο Κανγκά Ακαλέ της Λανς, με τους μάνατζερ του παίκτη να δηλώνουν στο KatiMagiko.gr, ότι έχει ήδη προταθεί στον Ολυμπιακό, ενώ επιθυμία του 30χρονου άσου είναι να έρθει στην Ελλάδα μόνο για να φορέσει τα «ερυθρόλευκα»!

Ένας από τους πιο ποιοτικούς εξτρέμ του γαλλικού πρωταθλήματος είναι ο Κανγκά Ακαλέ και όπως φαίνεται ο 30χρονος διεθνής με την ομάδα της Ακτής Ελεφνατοστού έχει βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού. Ο άσος της Λανς, που αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής αλλά και ως δεξιός χαφ, είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση καθώς το συμβόλαιό του λήγει αυτό το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα έχει και γαλλικό διαβατήριο οπότε δεν θα πιάνει θέσει ξένου στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Μάλιστα, για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αλλά και την παρακολούθηση του παίκτη έχουν γράψει αρκετές ξένες ιστοσελίδες τονίζοντας πως ο Νινιάδης είδε αγωνιζόμενο το 30χρονο Αφρικανό στον αγώνα κόντρα στη Μαρσέιγ στο «Μπολάρ». Αναφορικά με τον παίκτη, να τονίσουμε πως έχει αγωνιστεί στο παρελθόν πέραν της Λανς, στη Μαρσέιγ, τη Ρεκρεατίβο, την Οσέρ και τη Ζυρίχη, ενώ αγωνίστηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, μετρώντας συνολικά με το εθνόσημο 35 εμφανίσεις και 2 γκολ.

Το KatiMagiko.gr επικοινώνησε με το γραφείο των μάνατζερ του παίκτη, με τον Έλληνα ατζέντη του Ακαλέ να τονίζει ότι ο παίκτης είχε προταθεί στον Ολυμπιακό, ενώ επισήμανε ότι ο άσος της Λανς ήθελε πολύ να βρεθεί στην Ελλάδα για χάρη των Πειραιωτών.

- Σύμφωνα με πληροφορίες απεσταλμένος του Ολυμπιακού παρακολούθησε τον Ακαλέ αγωνιζόμενο στον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Έχει υπάρξει κάποια επαφή με τη μεριά του Ολυμπιακού;

«Η περίπτωση της μετακίνησης του Κανγκά Ακαλέ στον Ολυμπιακό μας έχει απασχολήσει αρκετά και στο παρελθόν, η αλήθεια είναι. Μάλιστα, τόσο στην μεταγραφική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού όσο και τον Ιανουάριο τον είχαμε προτείνει στην ελληνική ΠΑΕ, αλλά δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανταπόκριση, κι έτσι δεν προχώρησε η υπόθεση. Τώρα, δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάποια νεότερη επαφή.»

-Τώρα όμως, ο παίκτης μένει ελεύθερος από την ομάδα του, και θα μπορούσε να αποκτηθεί δίχως ο Ολυμπιακός να καταβάλλει κάποιο ποσό. Αυτό μήπως αλλάζει τα δεδομένα σε σχέση με τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους;

«Για να είμαι ειλικρινής, αυτή είναι μία σημαντική παράμετρος, αλλά αν σκεφτούμε πως ο παίκτης θα μπορούσε να αποκτηθεί ως ελεύθερος και τον Γενάρη – μια και η Λανς δεν τον είχε στα πλάνα της – δεν άλλαξε κάτι στην στάση του Ολυμπιακού. Μετά, βέβαια, ο Ακαλέ επέστρεψε στα πλάνα της γαλλικής ομάδας, αλλά προς το παρών παρότι το συμβόλαιό του λήγει σε λίγους μήνες, δεν έχει γίνει κάποια κρούση.»

- Το γραφείο σας έχει αρκετούς παίκτες που έχουν έρθει στην Ελλάδα, ή έστω έχουν βρεθεί ένα… βήμα από κάποιον ελληνικό σύλλογο. Υπάρχει άραγε η ίδια νοοτροπία και στην περίπτωση του Ακαλέ και ποια είναι η επιθυμία του παίκτη;

«Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Άλλωστε, για τον Ακαλέ έχουν ενδιαφερθεί κι άλλες ελληνικές ομάδες. Για παράδειγμα, η Λάρισα ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό της, έκανε τις κινήσεις αλλά ο παίκτης έκανε πίσω γιατί δεν ήθελε να πάει στην ομάδα. Ο ίδιος θα ερχόταν στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Γνωρίζει την συγκεκριμένη ομάδα και θα ήθελε να έρθει, αλλά όπως είπα, μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από τους ανθρώπους της ομάδας.»


http://www.katimagiko.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!