tromaktiko: «Η Πάτρα δεν Αντέχει Άλλους Παράνομους Μετανάστες…»

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

«Η Πάτρα δεν Αντέχει Άλλους Παράνομους Μετανάστες…»



Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών που φτάνουν καθημερινά στο λιμάνι της Πάτρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση...
:
«Η παράνομη μετανάστευση έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις για τη χώρα μας, αλλά πρώτα και κύρια για την Πάτρα. Σήμερα υπολογίζεται ότι στην Πάτρα διαβιούν περίπου 5.000 παράνομοι μετανάστες. Με συντηρητικούς υπολογισμούς πιθανολογείται ότι το ερχόμενο φθινόπωρο στην Πάτρα θα βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 παράνομοι μετανάστες. Το πρόβλημα τείνει να καταστεί ασφυκτικό για την πρωτεύουσα της Αχαΐας και αποτελεί μόνιμη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία των πολιτών και την κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής.
Η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό με την ίδια προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που τη διακρίνει και στους άλλους τομείς. Τις συνέπειες της προχειρότητας, αλλά και των ιδεολογημάτων της κυβέρνησης, η κοινωνία της Πάτρας τις βιώνει με τρόπο δραματικό.
Με το νόμο για την ιθαγένεια που έσπευσε να ψηφίσει, σε έκτακτες συνθήκες οικονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση της οποίας δεν έδειξε την ίδια σπουδή, κατέστησε την Πάτρα και όλη την Ελλάδα πόλο έλξης για νέους δυστυχείς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική.
Διαχειρίστηκε με το χειρότερο τρόπο την υπόθεση των απεργών της Υπατίας, ταπεινώνοντας την Ελληνική Πολιτεία, και τελικά άνοιξε το δρόμο για μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών.
Η Νέα Δημοκρατία εγκαίρως είχε επισημάνει τα αδιέξοδα της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ, και είχε αναδείξει τις δυσκολίες του μεταναστευτικού ζητήματος για μια χώρα όπως η Ελλάδα με την τεράστια ακτογραμμή και την γειτνίασή της με δύο ηπείρους».



ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!