Μπουρέκια πεντανόστιμα, με εντόσθια, μυρωδικά και τραγανά φύλλα. Φτιάξτε μπόλικα για το πασχαλινό τραπέζι γιατί γίνονται ανάρπαστα στο λεπτό!
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε τηγάνι βαθύ και φαρδύ. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό...
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε τηγάνι βαθύ και φαρδύ. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό...
κρεμμύδι για 3΄-4΄και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Αφήνουμε να σοταριστεί για 5΄-6΄ και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοψηθεί η συκωταριά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της, περίπου 8΄-10΄. Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Τότε δοκιμάζουμε να τ’ αλατίσουμε. Κόβουμε στη μέση τα φύλλα (κάθε φύλλο βγάζει 2 μπουρέκια.). Απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρα, αφού κλείσουμε τα πλάγια. Τοποθετούμε τα μπουρέκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω. Αφού τα τυλίξουμε όλα, με πινέλο τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
μερίδες 16
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
μερίδες 16
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
argiro.gr