tromaktiko: Πολιτική στήριξη- Ρεαλισμός - Προοπτική

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πολιτική στήριξη- Ρεαλισμός - Προοπτική




Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι οι αλλαγές σε ένα τόπο και σε μία χώρα ξεκινάνε από τους πολίτες του. Η ώρα αυτή για την χώρα μας είναι τώρα...Να μένουμε αδρανείς παρακολουθώντας τις εξελίξεις, χωρίς να δηλώνουμε την παρουσία μας και την αντίδρασή μας για να μη «χαλάσουμε καρδιές» ή να μην ενοχλήσουμε τους από γύρω μας βολεμένους από το πελατειακό κράτος, μας κάνει συνυπεύθυνους.
Κάνοντας αυτοκριτική και σαν κομματικό στέλεχος του Κυβερνώντος κόμματος , πρέπει να πω ότι πολλά από αυτά που είπαμε στον Έλληνα πολίτη δεν μπορούμε να τα τηρήσουμε.



Ποτέ δε πίστεψα και ούτε πιστεύω ότι οι προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου ήταν να μη τα τηρήσουμε.
Όλοι όμως ξέραμε και το βλέπαμε ότι αυτό το κράτος ήθελε ριζικές αλλαγές στις βασικές του δομές (Δημόσια Διοίκηση, Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικό σύστημα κλπ) Κανένας δε παρήγαγε σε αυτή την χώρα, οπότε ήμασταν καταδικασμένοι να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.
Οι πολιτικές ευθύνες αυτών που κυβέρνησαν την τελευταία δεκαετία είναι πολλές και οι επιλογές ειδικά της τελευταίας περιόδου Καραμανλή, καταστροφικές.

Γι’ αυτό σήμερα στις αλλαγές αυτές στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή που έχει το ειδικό βάρος να τις τολμήσει.
Όμως κριτική και μάλιστα έντονη, πρέπει να υπάρχει, στο κάτω-κάτω αυτός είναι και ο ρόλος μας.
Η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δε βγαίνει και φαίνεται. Με οριζόντιες πολιτικές μειώσεων μισθών και συντάξεων και με την κατάρρευση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, έσοδα δεν έρχονται. Αυτό μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου μάλλον δε το βλέπει ακόμα.

Αλλαγές ναι σε μεγάλα κομμάτια των μισθολογιών του πελατειακού δημόσιου τομέα, όχι όμως στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, που η μείωσή τους στραγγαλίζει την αγορά μαζί με την συμπεριφορά των τραπεζών.
Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση και σαν τοπικό Πα.Σο.Κ. να κάνουμε πιο έντονη την παρουσία μας, να μας «νιώθουν» περισσότερο, αλλά και να πάρουμε πρωτοβουλίες για να δώσουμε ελπίδα και όραμα στον πολίτη και ειδικά στην νέα γενιά.
Γιατί μπορούμε να κάνουμε την κρίση, ευκαιρία και ευκαιρίες υπάρχουν.

Φώτης Ζέρβας μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας Πα.Σο.Κ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!