tromaktiko: Απάντηση στην ανάρτηση "Ορκίζομαι να φυλάτω πίστη εις τα Κέντρα Αναψυχής Αξιωματικών"

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Απάντηση στην ανάρτηση "Ορκίζομαι να φυλάτω πίστη εις τα Κέντρα Αναψυχής Αξιωματικών"



Αγαπητέ φίλε, όσον αφορά την ανάρτησή σου, σου εκθέτω τα εξής:
Πρώτον: Οι υπηρετούντες οπλίτες στα ΚΑΑΥ είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία... (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_5797.html   "βύσματα" που κίνησαν γη και ουρανό προκειμένου να υπηρετήσουν σε αυτές τις Μονάδες. Αν λοιπόν τους έπεφτε βαριά η "εργασιακή εκμετάλλευση", λογικά δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο και θα εκλπήρωναν τη θητεία τους σε Μονάδα της παραμεθωρίου.
Δεύτερον: Τα ΚΑΑΥ λειτουργούν με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (ούτως ή άλλως είναι ανοικτά προς χρήση μόνο τους θερινούς μήνες) και ο αριθμός των στρατιωτών που υπηρετούν εκεί είναι μηδαμινός σε σχέση με το συνολικό αριθμό των στρατευμένων. Συνεπώς το πρόβλημα της ελλιπούς επάνδρωσης των Μονάδων δεν επιβαρύνεται από το γεγονος λειτουργίας των ΚΑΑΥ. Τα αίτια είναι άλλα (αν επιχειρήσω να τα αναπτύξω θεωρώ πως θα μακρυγορήσω ασκόπως).
Τρίτον: Το κόστος λειτουργίας των ΚΑΑΥ καλύπτεται εξ ολοκλήρου από κρατήσεις και εισφορές μονίμων Αξκών και Υπαξιωματικών,ενώ και κατά την διαμονή σε αυτά καταβάλλεται το αντίστοιχο αντίτιμο από τους ενδιαφερόμενους. Άρα λοιπόν δεν πληρώνει κανένας Έλληνας φορολογούμενος τις "διακοπές των στελεχών του ΕΣ". (ΟΧΙ, δεν δημιούργησε ο ΕΣ το σημερινό δημόσιο χρέος,έλεος πια!!!).
Τέταρτον: Πολλοί ασφαλιστικοί φορείς και κατηγορίες εργαζομένων έχουν αντίστοιχα θέρετρα όπου κάνουν διακοπές αποκλειστικά αυτοί ή κατά προτεραιότητα (πχ.εφοριακοί, υπάλληλοι Δημοσίων Οργανισμών κλπ). Εφόσον το κόστος λειτουργίας των θερέτρων αυτών καλύπτεται από κρατήσεις των ίδιων των εργαζομένων και εισφορές τους προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία, εσένα τι σε κόφτει?Επισημαίνω εδώ ότι οι εγκαταστάσεις αυτές προσφέρουν θέσεις εργασίας σε αρκετό προσωπικό (μάγειρες, φύλακες, καθαριστές κλπ). Μήπως θα έπρεπε να κλείσουν και να χαθούÎ! ½ όλες αυτές οι θέσεις εργασίας για να αισθάνθείς καλύτερα?
Πέμπτον: Αν ο Στρατός να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό ως χώρος ρουσφετιού και ως πεδίο εφαρμογής ανέξοδης "κοινωνικής πολιτικής", είναι εύθύνη όχι μόνο των αξιότιμων πολιτικών μας, αλλά και όλων ημών που τους ψηφίζουμε και που τρέχουμε να φιλήσουμε τις κατουρημένες ποδιές τους, για να μας "βολέψουν".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!