tromaktiko: Απάντηση στο:Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Απάντηση στο:Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών



Αγαπητέ φίλε έχεις δίκιο να σκεφτεσαι έτσι επειδή έχεις άγνοια βασικών πραγμάτων... αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_3934.html
Καταρχήν δεν ξέρω εαν έχεις παιδιά. Με το σκεπτικό σου δηλαδή, δεν θα είχες κανένα πρόβλημα εαν το παιδί σου κάπνιζε που και που κανένα " αθωο " που λες και εσύ τσιγαράλι.... ή μήπως θα είχες; Φυσικό είναι να μην μπορείς να ελέγχεις το παιδί σου 24 ώρες το 24ωρο. Δεν θα πρέπει λοιπόν να κάνει κάτι η πολιτεία και οι αρχές έτσι ωστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο να μπλεχτούν τα παιδιά μας με αυτή τη μάστιγα; Επίσης να ξέρεις οτι το 90% των χρηστών ηρωίνης και λοιπόν βαρέων ναρκωτικών, ξεκίνησαν με τη χρήση κάναβης. Η κάναβη λοιπόν είναι ο προθάλαμος στα σκληρά ναρκωτικά. Οπότε μη θεωρείς και τόσο αθώο ένα τσιγάρο κάνναβης για έναν έφηβο που απο τη φύση του είναι περίεργος και θέλει να δοκιμάζει πράγματα. Επίσης να ξέρεις οτι φόνοι,ληστείες και κλοπες, έχουν γίνει ουκ ολίγες φορές απο άτομα που είναι τοξικομανείς για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Άρα περιορίζοντας τους χρηστες, μειώνεις και τα πσο! στά εγκληματικότητας.
Ένα άλλο που ίσως δε γνωρίζεις, είναι οτι για να φτάσεις στο μεγάλο ψάρι, πρέπει απο κάπου να ξεκινήσεις. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις, όπου απο ένα απλό και " αθώο" που λες και εσύ τσιγάρο, συνελλήφθησαν απο τις αρχές μεγαλέμποροι με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που ίσως να έφταναν στο παιδί μου και το παιδί σου. Στο μοναδικό που συμφωνώ μαζί σου, είναι η αντιμετώπιση των χρηστών-τοξικομανών απο το κράτος. Είναι όντως μεγάλη ανοησία, να τρέχεις τους χρήστες στα δικαστήρια για ενα τσιγαρο. Απο πίσω τους χαραμίζονται τζάμπα εργατοώρες μιας ντουζίνας δημοσίων λειτουργών. Οι αστυνομικοί που θα κάνουν τη δικογραφία, τη φύλαξη, τη σίτηση και τη μεταγωγή στα δικαστήρια. Ο εισαγγελέας που θα αναγκαστεί βάση του νόμου να παραπέμπψει τον κατηγορουμενο για δικη και το δικαστήριο που θα ασχοληθεί με τη δικη αυτη και θα χασει χρονο απο τα να ασχοληθει με πραγματικα σοβαρα αδικηματα. Θα επρεπε λοιπον κατα τη γνωμη μου σε χρηστες-τοξικομανεις, οταν συλλαμβανονται για προσωπικη χρηση απαγορευμενων ουσιων, να επιβαλλεται ενα απλο διοικητικο προστιμο και να αφενονται ελευθεροι. Πιστευω πως με αυτη την πρακτικη, τÎ ¿ κρατος θα εξοικονομήσει τα έξοδα της φυλαξης του κρατουμενου, της γραφικης ύλης, και φυσικα τις εργατοωρες των λειτουργων.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!