tromaktiko: Σχετικά με Απάντηση στον ηγούμενο Ιγνάτιο και στους υπόλοιπους αναγνώστες στα περί θεού ύπαρξης

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σχετικά με Απάντηση στον ηγούμενο Ιγνάτιο και στους υπόλοιπους αναγνώστες στα περί θεού ύπαρξης



Τι πράγματα είναι αυτά που λες για τον άνθρωπο? Τον χαρακτηρίζεις επικίνδυνο και υποτίθεται ότι σκιαγραφείς τον χαρακτήρα του και του λες ότι μπορεί να συναινέσει σε πραξικόπημα? Έλεος.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_4142.html) Εδώ κολλάει αυτό που λένε αυτοί οι άνθρωποι που ανέφερες , με την ανθρώπινη ευφυΐα τους, το "Η καμήλα δεν κοιτάει την καμπούρα της, αλλά κοιτάει του διπλανού της". Και αφού επιτίθεσαι λεκτικά έτσι στον άνθρωπο ο οποίος στο κάτω κάτω μια χαρά τα είπε και εγώ είμαι μαζί του,θα σου επιτεθώ κι εγώ. Εσύ είσαι επικίνδυνος. Και μάθε εσύ να ξεχωρίζεις την βρισιά γιατί την χρησιμοποίησες πολλές φορές στην ανάρτηση σου. Και να σου πω και κάτι άλλο? Και η βρισιά είναι αντισυνταγματική. Αυτό όμως δεν το ανέφερες στην ρατσιστικότατη δήλωση σου. Όσο για την εκκλησία, έχεις και μούτρα και μιλάς για αυτήν.... Καλά λένε πάλι οι ίδιοι άνθρωποι, οι νοήμονες, ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια. Μπορεί Κύριε, να ξέρεις ή μάλλον να νομίζεις ότι ξέρεις την εκκλησία αλλά εσύ ξέρεις μόνο την μία της πλευρά. Την πλευρά με τα βατοπαίδια, τα συμφέροντα και τους χρηματισμούς. Δεν γίνεται όμως να ξέρεις ή ξαναλέω να νομίζεις ότι ξέρεις την εκκλησία στηρίζοντας τα λεγόμενα σου σε συγκεκριμένα γεγονότα και σύμφωνα με αυτά να κρίνεις την εκκλησία. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Δεν ξέρω τι παιδεία έχεις λάβει και τι ανατροφή, ξέρω όμως ότι αυτά που είπες είναι πολύ προσβλητικά για κάποιους ανθρώπους οι οποίοι επιτελούν έργο ανθρωπιάς.

Να σε ενημερώσω ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά της εκκλησίας, η οποία, πέρα από χρηματισμούς και πέρα από υλικά αγαθά προσπαθούν να βοηθήσουν κόσμο. Μαζεύουν χρήματα και τροφή για τους άπορους, προσεύχονται συνέχεια για όλο τον κόσμο, διανύουν αποστάσεις τεράστιες απλά για να πάνε να κηρύξουν τον λόγο του Θεού σε κάποιο απόμακρο χωριό όπως το δικό μου, αφιλοκερδώς. Ναι, όλα αυτά αφιλοκερδώς και ίσως και πολλά άλλα τα οποία δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν είσαι σε θέση εσύ και κάποιοι άνθρωποι σαν εσένα να προσβάλλουν έτσι την Εκκλησία που στο κάτω κάτω έργο της είναι να βοηθά τους ανθρώπους και να τους μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης για τον συνάνθρωπο και για τον Θεό, όπως επίσης δεν είσαι σε θέση να προσβάλλεις τους Εκατομμύρια ανθρώπους που πιστεύουν στον Θεό και προσπαθούν να πάνε έστω και για μισή ώρα εκκλησία κάθε Κυριακή απλά για να εκκλησιαστούν. Για να νιώσουν λίγο καλύτερα. Άλλα σίγουρα δεν καταλαβαίνεις.
Ένα όμως θα σου πω. Εσύ τόση ώρα λες για τους ανθρώπους και την ευφυΐα που τους διακατέχει. Εσένα σε διακατέχει αυτή η ευφυΐα? Σε ρωτάω? Είπες ότι όλοι λένε για την πίστη ότι είναι θέμα λογικής. Μάλιστα αναφέρθηκες σε αυτά τα λόγια ως ξεφτιλισμένη δικαιολογία. Παρόλο που τα θεωρείς δικαιολογία, δεν μας είπες. Η πίστη είναι τελικά για σένα θέμα λογικής? Από ότι κατάλαβα απ'τα λεγόμενα σου, είναι. Δεν μας είπες όμως, εσύ πως πιστεύεις? Ή, πως θα πίστευες? Με ποιο όργανο? Λογικά κάποιο όργανο θα υπάρχει. Και θα ήθελα να σου κάνω την εξής ερώτηση. Αφού όλα τα βλέπεις ως θέματα λογικής, θα μου απαντήσεις σε παρακαλώ πως ο απανταχού Χριστιανισμός, όχι οι ορθόδοξοι αλλά όλοι οι χριστιανοί δέχονται τόσα θαύματα καθημερινά με κυριότερο φανερό θαύμα, την λήψη του Αγίου φωτός. πρόσεξε τι λέω... Φανερό! Γιατί γίνονται πάρα πολλά θαύματα τα οποία ασφαλώς Κύριε, δεν έχεις πιστέψει και μάλλον δεν έχεις μάθει και δεν θα μάθεις και δεν θα πιστέψεις ποτέ. Δυστυχώς για 'σενα. ΠΟΤΕ!

Να μην ξεχάσω να σου αναφέρω ότι είμαι μαθητής. Ναι, φοιτώ στην δευτέρα λυκείου όμως τίποτα δεν εμποδίζει να σου γράψω την δυσαρέσκεια μου για την ανάρτηση σου και να σου απαντήσω καταλλήλως.



Α, και κάτι ακόμα. Πάρε μια συμβουλή από εμένα. Όταν λες δημόσια διάφορες ιδέες σου, καλό είναι να τις σκέφτεσαι πρώτα. Ξέρεις, να τις επεξεργάζεσαι... Με αυτήν την υπέροχη ανθρώπινη ευφυΐα. με αυτό το υπέροχο ανθρώπινο μυαλό που εσύ επιμένεις να στηρίζεσαι επάνω του. Όμως ένα να ξέρεις. Ποτέ δεν πρέπει να στηριζόμαστε επάνω στα όργανα μας γιατί πολύ απλά είναι τόσο ανθρώπινα που δεν μπορούν να συλλάβουν το Θείο.

Θέλω λοιπόν να σου πω για αυτό που είπες για την προσευχή στα σχολεία. Αν το ακούσει αυτό ένας μαθητής. το πόσο ηλίθιος, θα νομίζει ότι είσαι δεν μπορώ να σου περιγράψω. Φαντάσου μόνο ότι κάθε μαθητής, την ώρα της προσευχής δεν βγάζει μιλιά. Γιατί Κύριε πιστεύουν. Γιατί Κύριε, δεν είναι όλοι σαν εσένα. Υπάρχουν πίστεψε με, στην Ελλάδα πολλοί περισσότεροι από εσένα οι οποίοι πιστεύουν. Και επειδή μας το έπαιξες και πολύ δικηγόρος, αν και δεν γνωρίζω τι είσαι, ένα θα σου πω. Αν δεν γουστάρεις την προσευχή στα σχολεία, μην κάθεσαι να την ακούσεις. Αν δεν γουστάρεις το μάθημα των Θρησκευτικών, πάρε απαλλακτικό. Δόξα τω Θεώ, έχει προνοήσει το κράτος για εσένα. Και αν δεν γουστάρεις τις εικόνες, απλά μην τις κοιτάς. Γιατί δηλαδή, είναι καλύτερο να μπαίνεις σε μια δημόσια υπηρεσία και να βλέπεις μια απομίμηση από κάποιο πίνακα του Da Vinci αντί για μια εικόνα της Παναγίας που στο κάτω κάτω, οι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτήν και νιώθουν όμορφα όταν την έχουν στολισμένη? Σε ρωτάω. Είναι καλύτερα?

Σταμάτα λοιπόν να λες για τους άλλους, γιατί και οι ιδέες σου, καταντούν, χωρίς τις λέξεις ταμπού, καθόλα ρατσιστικές. Και πραγματικά, πίστεψε με, είναι ότι πιο αηδιαστικό υπάρχει αυτό. Ειδικά σε θέματα Θρησκείας. Γιατί δεν έχω ακούσει να είναι κάποιος ρατσιστής για κάποιον που δεν πιστεύει όπως υποστηρίζεις εσύ. Έχω όμως ακούσει να είναι κάποιος που δεν πιστεύει, ρατσιστής σε ανθρώπους που πιστεύουν. Αυτά από εμένα.

Θέλω να ξέρεις ότι δεν έχω ιδέα για την ηλικία σου, δεν ξέρω αν είσαι μαθητής η όχι, ξέρω όμως ότι πίσω από την ανάρτηση σου κρύβεται ένας απολίτιστος. Δεν θα πω άνθρωπος γιατί δεν το πιστεύω. Και εγώ λέω μόνο ότι πιστεύω. Θέλω απλά να ξέρεις ότι σε ονομάζω τόση ώρα Κύριο (και με το Κ κεφαλαίο) για να μην υποκύψω σε άλλου είδους λέξεις και εκφράσεις.

Καλή σου μέρα

και επέτρεψε μου να ευχηθώ σε εσένα και σε όλους εκείνους που δεν πιστεύουν, να έχετε την υγεία σας, και ο Θεός που πιστεύω να σας έχει καλά και να σας δίνει φώτιση.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!