tromaktiko: Απάντηση στο: Σχετικά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Απάντηση στο: Σχετικά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους



Προς τον κύριο που απαντά σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους.
Φυσικά και έχετε μίσος κατά των ΔΥ! Είναι ολοφάνερο! Αντί να υποστηρίζετε να υπάρχουν ικανοποιητικές άδειες και στον ιδιωτικό τομέα, θέλετε να κοπούν και από τον δημόσιο. Είστε η κλασσική περίπτωση που ζητάτε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα! Αντί να υποστηρίζετε να είναι κατοχυρωμένες με δίκαιο τρόπο οι θέσεις εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα και να μην κάνει το κάθε λαμόγιο ότι θέλει, θέλετε να ρίξετε σε εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία όλον τον κόσμο!
Συγχαρητήρια για τον μισθό σας! Εγώ είμαι ένας απλός καθηγητής με 2 πτυχία θετικών επιστημών, μεταπτυχιακό, proficiency και καμιά εικοσαριά σεμινάρια και επιμορφώσεις και παίρνω 1180¤ το μήνα. Ναι, εγώ το διάλεξα. Έδωσα ΑΣΕΠ σε διαγωνισμό που περνούσε 1 στους 20 και τα κατάφερα. Ναι, προτίμησα το ανθρώπινο ωράριο και την σιγουριά, και όχι τόσο τα λεφτά. Εσείς που προτιμήσατε τον ιδιωτικό τομέα να χαίρεστε τα λεφτά σας, άλλα μην παραπονιέστε που αγχώνεστε αν αύριο θα έχετε δουλειά. Πάντως αν αλλάξατε γνώμη και θέλετε να γίνετε τώρα καθηγητής και έχετε τα κότσια να δώσετε σε τέτοιου είδους διαγωνισμό, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Αν όχι εγώ σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε πάντοτε δουλειά.
Να σας πληροφορήσω ότι οι διακοπές είναι συνολικά 3 μήνες (2 μήνες το καλοκαίρι, Χριστούγεννα και Πάσχα) και είναι όσο σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, ή και ίσως λίγο μικρότερες. Είναι έτσι θεσπισμένες ώστε να μην εξαντλούνται πιο πολύ τα παιδιά και ύστερα οι εκπαιδευτικοί και είναι, γιατί όχι, και ένα από τα θέλγητρα της δουλειάς γιατί τα λεφτά και οι συνθήκες εργασίας σίγουρα δεν είναι!
Από πού κι ως που ξέρετε εσείς τι δουλειά προσφέρω εγώ για να καθορίσετε και το μισθό μου! Αν είναι έτσι κι εγώ αποφασίζω αυθαίρετα ότι η δουλειά σας δεν αξίζει τα πάνω από 1400¤ που λέτε ότι παίρνετε και λέω ότι 500¤ και πολλά σας είναι όσες ώρες κι αν δουλεύετε! Φυσικά και βλέπω γύρω μου τι γίνεται και μην νομίζετε ότι γουστάρω που όλη η χώρα πάει κατά διαόλου. ¶λλα και από εμάς έχουν κόψει πολλά και κόβουν συνέχεια, και απΆ ότι φαίνεται δεν είναι αυτή η λύση. Με την ίδια ευκολία θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι πρέπει να παίρνετε 200¤ για να αυξηθεί αυτή η περίφημη ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα!
Τέλος πως τολμάτε να λέτε ότι φταίω εγώ (μιλώντας σαν ΔΥ) για το πρόβλημα! Δεν διορίστηκα αξιοκρατικά; Ή μήπως παίρνω κανένα τρελό μισθό; Ή μήπως οι καθηγητές περισσεύουν; Που έχουν καταντήσει τις τάξεις των παιδιών μας να έχουν 25 και 30 παιδιά και να παλεύουμε για να κάνουμε σωστό μάθημα! Δουλεύω ευσυνείδητα γιατί έτσι έχω μάθει (λυπάμαι αν σας το χαλάω, άλλα υπάρχουν και ΔΥ που όντως δουλεύουν), δεν προσκύνησα ποτέ κανένα κομματόσκυλο και δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση να λέτε ότι εγώ ευθύνομαι για την κατάντια μας! Φυσικά και σέβομαι τα παιδιά με προσόντα και πτυχία που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, άλλα όσο φταίτε εσείς με τον παχυλό μισθό σας τόσο φταίω κι εγώ. Κι αν εσείς δεν σκέφτεστε καθόλου τον εαυτούλη σας, αν αφήσουμε και οι δύο την θέση μας και βγούμε στην αγορά εργασίας να δούμε, θα βρείτε μήπως εσείς δουλειά; Θα προτιμήσουν εμένα από εσάς; Ή μήπως θα αυξήσουμε απλώς και οι δυο τις στρατιές των ανέργων; Αφήστε λοιπόν τις υποκρισίες.

Έχουμε πέσει σε ένα τέλμα και δεν βλέπω να βγαίνουμε δυστυχώς. Καταλαβαίνω την πικρία όλων και ίσως γιΆ αυτό να γράφετε (και να γράφω) έτσι. Η λύση όμως σίγουρα δεν είναι να καταφερόμαστε ο ένας κατά του άλλου, ούτε για τα λεφτά που παίρνει, ούτε για τις άδειες που έχει. Αυτά είναι πράγματα που είτε είναι θέμα επιλογής κάποιου είτε θέμα ικανότητας και μπράβο του σε κάθε περίπτωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στραφούμε όλοι κατά των διάφορων λαμογιών που μας έφτασαν εδώ ΚΑΙ στο δημόσιο ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα, γιατί ΟΛΟΙ έχουν τις αμαρτίες τους. Κι όπως δεν θεωρειτε ότι φταίτε εσείς και ότι με την αξία σας είστε εκεί που είστε με ότι προνόμια έχετε, με την ίδια εγκυρότητα θεωρώ το ίδιο κι εγώ!

Ένας μάχιμος καθηγητής
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!