tromaktiko: Κάτι Επικίνδυνο Συμβαίνει Στην Πλατεία...

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κάτι Επικίνδυνο Συμβαίνει Στην Πλατεία...



Αδέρφια Έλληνες συμπολίτες και συμπατριώτες,
Εχθές βρέθηκα όπως και πολλοί άλλοι από εσάς στην Πλ. Συντάγματος όπου και παρακολούθησα σε όλη της τη διάρκεια τη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα κάτω από το συντριβάνι. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να συμμετάσχω σε αυτή αποδεχόμενος τους συντονιστές χωρίς να γνωρίζω ποιοι είναι, αποδεχόμενος την όλη διαδικασία απλά και μόνο επειδή μου ήταν πρωτόγνωρη.

Όταν επέστρεψα στο σπίτι μου πέρασε ο πρώτος ενθουσιασμός και σκέφτηκα ουσιαστικότερα αυτό που συνέβη αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι χωρίς να το θέλω έγινα και εγώ ένα παιχνίδι πιθανώς στα χέρια κάποιων που θέλουν το κίνημα της αγανάκτησης να χάσει το δρόμο του.

Ίσως στεναχωρήσω κάποιους από εσάς αλλά δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου. Ρωτάω λοιπόν ποιοι είναι αυτοί που ως άλλοι κομματικοί αντιπρόσωποι μπήκαν πίσω από τραπεζάκια και ανέλαβαν τον συντονισμό της συζήτησης ή του αριθμού των ομιλητών?
Η μία πλευρά η καλοπροαίρετη λέει ότι είναι παιδιά όπως κι εγώ που ίσως λόγω ανεργίας έχουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν στο συντονισμό και την οργάνωση του κινήματος και εντελώς αυτοβούλως και χωρίς καμία διάθεση "καπελώματος" ανέλαβαν τον συντονισμό της όλης διαδικασίας.

Η άλλη πλευρά η όχι και τόσο ευχάριστη είναι αυτά τα παιδιά να χρησιμοποιούν όρους όπως η αμεσοδημοκρατία για να αποπροσανατολίσουν σκοπίμως την αγανάκτηση του κόσμου από τα ουσιαστικά αιτήματα - που προσωπική μου άποψη πάντα: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Εγώ φίλοι και φίλες δεν κατέβηκα στην Πλ. Συντάγματος για να αλλάξω το πολίτευμα σε αμεσοδημοκρατία. Κατέβηκα γιατί ήθελα (και θέλω) να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΡΙΞΑΝ και κυριότερο από όλα να ΖΗΤΗΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΦΥΛΑΚΗ ή στην ΕΞΟΡΙΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ? Με Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου. Τι προέχει όμως για τα παιδιά της ΠΛΑΤΕΙΑΣ;

ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ:
"ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ".

Όλα τα υπόλοιπα - χωρίς καμία διάθεση απαξίωσης όλων αυτών που διαδραματίζονται στην πλατεία - όσο καλή πρόθεση και αν έχουν - θα οδηγήσουν μόνο στην αποτυχία του κινήματος των αγανακτισμένων - ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι κομμάτια του ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και των ΚΟΜΜΑΤΩΝ που βρίζετε.

Μην αφήσετε ΚΑΝΕΝΑΝ να μας καπελώσει...και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!