tromaktiko: Σχετικά με "Απάντηση στον ηγούμενο Ιγνάτιο και στους υπόλοιπους αναγνώστες στα περί θεού ύπαρξης"

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σχετικά με "Απάντηση στον ηγούμενο Ιγνάτιο και στους υπόλοιπους αναγνώστες στα περί θεού ύπαρξης"



Απάντηση στο δημοσίευμα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_4142.html
Αγαπητέ αναγνώστη κάνεις κάποια λαθάκια που είτε υποκύπτεις σε αυτά λόγο αμάθειας, είτε επειδή δεν θέλεις να δεις αυτό που πραγματικά οι Ορθόδοξοι πιστεύουν.


1. Μάθε λοιπόν πως δεν απορρίπτουμε το θάνατο, ούτε φυγοπονούμε. Ούτε η ιδέα της αποσύνθεσης, ούτε σκουλήκια αλλά ούτε και μύκητες μας τρομάζουν. Ένας ορθόδοξος οφείλει και περιμένει τον θάνατό του. Ζει για τον θάνατο του. Δες πόσοι άγιοι της ορθοδοξίας υπέμειναν σε μαρτυρικό θάνατο. Χωρίς δειλία. Σε αρκετές περιπτώσεις μέσα από το μαρτύριο τους, άρχοντες αλλά και οι ίδιοι οι δήμιοι τους, άλλαξαν. Πίστεψαν στο Χριστό. Πως εσύ αναιρείς αυτό και μιλάς για τρόμο; Ή μήπως μέχρι εκεί πηγαίνει ο νους σου, επειδή εσύ ο ίδιος φοβάσαι να παραδεχτείς oτι η καρδιά σου μια μέρα θα σταματήσει.
2. Η επιστήμη καλή είναι, αλλά σε τι να πρωτοπιστέψεις. Έχει εξηγήσει πολλά φαινόμενα και της αξίζουν συγχαρητήρια. Αλλά κάθε τόσο όλο και κάτι αλλάζει. Όλο και κάποια θεωρεία αναιρείται. Μια νέα έρχεται. Ναι η γνώση τρέχει. Δεν αντιλέγω. Μα τίποτα δεν είναι σταθερό και βέβαιο. Όλα ισχύουν μέχρι να αποδειχτεί κάτι άλλο. Η γνώση της επιστήμης συνεχώς μεταβάλλεται. Όχι όμως ο λόγος του Θεού. Παραμένει σταθερός και ακέραιος.
3. Στατιστικά μπορεί κατά τύχη να μην είμαστε και γάτες δεν αντιλέγω. Η Ορθοδοξία δεν είναι μια οποιαδήποτε θρησκεία που αρέσκεται σε προφητείες και αποκαλύψεις. Και όσοι μέσα στους κύκλους της ασχολούνται με την προφητολαγνεία και μιλάνε για γεγονότα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες πλανώνται οικτρά. Θα μου πεις βέβαια η αποκάλυψη του Ιωάννη, ο Κοσμάς ο Αιτωλός και άλλοι μεγάλοι Άγιοι δεν ασχολήθηκαν με προφητείες; Προφήτεψαν σαφώς και όλοι μας βλέπουμε ότι οι προφητείες τους βγαίνουν αληθινές. Μα δεν είναι ο λόγος αυτός που τιμούμε τους Αγίους. Ούτε οι ίδιοι μας προτρέπουν να ασχοληθούμε με αυτές. Παρά με το Χριστό. Ένας ορθόδοξος δεν αναμένει να γίνει αυτόπτης μάρτυρας μιας προφητείας. Αναμένει να γίνει αυτόπτης μάρτυρας της αγάπης του Χριστού.
4. Φοβία καταδίωξης; Καινούριο αυτό πάλι. Ναι ακούμε φωνές. Όσο για το αν θέλεις ή όχι να δίνεις τα λεφτά σου στην εκκλησία δικαίωμά σου όντως. Καλή επιτυχία να σου ευχηθώ. Αλλά δεν τα δίνεις συγκεκριμένα στην εκκλησία, αλλά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Κι αν θεωρείς πως η εκκλησία είναι άχρηστη και δεν αξίζει τα λεφτά σου, τότε φαντάζομαι ότι το ίδιο θα πρέπει να απαιτήσεις και για όλους τους δημόσιους φορείς, αφού κατά κύρια ομολογία σαπίλα τους διακρίνει. Άραγε ποιος είναι ο ρατσιστής σε αυτή τη περίπτωση (αν και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, παρόλο αυτά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις περί σαπρίλας αλλά δέχομαι την ατομικότητα του κάθε ανθρώπου, και γνωρίζω πως υπάρχουν άτομα που αξίζουν).
5. Δεν ξέρεις τι λες
6. Ο Δανός σκιτσογράφος δεν δολοφονήθηκε. Τώρα γιατί εσύ θέλεις να το περάσεις έτσι δεν ξέρω. Παρεμπιπτόντως η ορθοδοξία ξέρει να συγχωρεί τους επίδοξους διώκτες της όταν αυτός μετανοήσει. Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν σκοπεύει να αφαιρέσει ζωές. Και μην ακούσω περί Ιεράς Εξέτασης και μεσαίωνα, γιατί το σχίσμα μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει επέλθει από το 1054 μ.Χ.
7. Τους ευχαριστούμε ναι για την εκμετάλλευση τόσων χρόνων. Που αποσκοπούν στο πόσα χρήματα θα βγάλουν από εμάς. Που γι' αυτούς οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν σημασία. Παρά το πόσα λεφτά θα βγάλουν όλοι αυτοί οι κολοσσοί. Για τα όπλα που πουλούν, για τα φάρμακα που κρύβουν, γι' αυτά που μας ποτίζουν. Ευτυχώς που κατά τύχη δεν γεννήθηκες στην Αφρική και κατά τύχη δεν έγινες πειραματόζωο για να ζουν οι άλλοι με προσδόκιμο όριο ζωής στα 75.
8. Η εκκλησία έχει την ιδιότητα που λες. Εσύ εθελοτυφλείς και δεν θέλεις να τα δεις. Η εκκλησία δεν περιμένει να την επιβραβεύσεις, κι ούτε θα βγει να διαλαλήσει τα έργα της. Γιατί ο Χριστός μίλησε για ταπεινοφροσύνη. Και οι ταπεινοί άνθρωποι δεν καταβάλλονται από υπερηφάνεια.

Το υστερόγραφό σου είναι ανάξιο λόγου. Και όπως ο πιτσιρικάς σου απάντησε έτσι και εγώ εύχομαι και εσύ αλλά και εγώ να τύχουμε της ελεημοσύνης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!