tromaktiko: Σχετικά με τη δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου για την εισαγωγή των πολυτέκνων στα πανεπιστήμια

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου για την εισαγωγή των πολυτέκνων στα πανεπιστήμια



Επιτέλους και μία δίκαιη απόφαση που πάρθηκε από το υπουργείο παιδείας, φτάνει πια, θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει και κάποια αξιοκρατία για την ένταξη των παιδιών στα πανεπιστήμια...
αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_1156.html
Είμαι μητέρα δυο παιδιών και φυσικά δεν έχουν τα προνόμια των πολύτεκνων και των τρίτεκνων και των απόρων και των αλλοδαπών και των μονογονεικων και και…..

Μάλλον τα δικά μου παιδιά κ. Σπηλιωτόπουλε είναι παιδιά, ενός κατώτερου θεού επειδή γεννήθηκαν σε δίτεκνη οικογένεια και δεν δικαιούνται ίσης ευκαιρίας και κανενός προνομίου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρα μόνο θα πρέπει να εισαχθούν με την αξία τους και να τελειώσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο που εισαχθήκανε, χωρίς να έχουν την πολυτέλεια όπως τα άλλα παιδιά να μετεγγραφούν σε κάποια άλλη πόλη.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε σ ‘αυτή τη χώρα το σωστό. Δεν μπορεί για ψηφοθηρικούς σκοπούς να ισοπεδώνονται όλα. Πως μπορεί ένα παιδί που έγραψε χαμηλότερη βαθμολογία από ένα άλλο και π.χ. περνάει σ’ ένα πανεπιστήμιο της περιφέρειας με πολύ λιγότερα μόρια να μπορεί να κάνει μεταγραφεί (επειδή είναι πολύτεκνο) και να πηγαίνει σε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο μαζί με το παιδί που τα μόριά του είναι 1000 ή 2000 ή και περισσότερα. Στους μόνους που θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει υποχώρηση είναι στα παιδιά από άπορες οικογένειες είτε αυτές είναι ! πολύτεκνες, τρίτεκνες, δίτεκνες ή ότι άλλο και αυτό με επίδειξη της φορολογικής τους δήλωσης .

Το πρώτο μου παιδί για να μπορέσει να πιάσει και να περάσει σε μία από τις υψηλόβαθμες σχολές, έναν ολόκληρο χρόνο δούλεψε κουράστηκε και στο τέλος τα κατάφερε. Γιατί λοιπόν θα πρέπει τώρα να μοιραστεί τη σχολή του με έναν μαθητή που έγραψε πολύ πιο κάτω και ξαφνικά εκεί που η σχολή μπορεί να δεχθεί 300-400 παιδιά με τις μεταγραφές αυτά τα παιδιά να διπλασιάζονται στις μεγάλες πόλεις και το μάθημα μέσα στη σχολή να μην γίνεται σωστά?(Γιατί πιστέψτε με από αυτά που ακούω από το παιδί μου δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται)
Αν είναι έτσι τότε να κλείσουν όλες οι σχολές στις μικρότερες πόλεις και όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στις δυο μεγάλες πόλεις ,ή ακόμα καλύτερα να μην υπάρχουν εξετάσεις και όλα τα παιδιά να μπαίνουν στη σχολή που θέλουν και να μαζεύονται σε μία σχολή στο πρώτο έτος π.χ. 5000-6000 ή και παραπάνω παιδιά!!!!!! Δεν είναι λύσεις αυτές.

Μπράβο λοιπόν στην κυρία υπουργό, αν και λυπάμαι, αλλά δεν είμαι ψηφοφόρος της και είναι καιρός να κάνει κάτι και για τις στρατιωτικές σχολές, όπου και εκεί η κυβέρνηση του κ. Σπηλιωτόπουλου, καθιέρωσε την εισαγωγή όλων των άλλων παιδιών εκτός των διτέκνων με ειδικές κατηγορίες, με αποτέλεσμα παιδιά με πολύ λιγότερα μόρια να μπαίνουν σε μια στρατιωτική σχολή και να τρώνε τη θέση παιδιών με περισσότερα μόρια

Αναγνώστης

-----------------
Διαβαζω οτι ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος σχετικα με τον νεο νομο που καταργει τις μεταγραφες και θεσπιζει τις ειδικες κατηγοριες δηλωσε οτι
"Θύμα τους αυτή τη φορά η κοινωνική ομάδα των πολυτέκνων που κυριολεκτικά εμπαίζεται, καθώς η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου από παιδιά που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες ισοδυναμεί με αφαίρεση του δικαιώματός τους για ελεύθερη επιλογή σχολών και ισότητα ευκαιριών. "
Η απορια μου ειναι εχει διαβασει τον νομο ?
Γιατι συμφωνα με τον νεο νομο που ειναι κομμενος και ραμμενος στα μετρα των πολυτεκνων και τριτεκνων οπως εγραφε και καποιος αλλος αναγνωστης
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_9065.html
το μονο που δεν λεει ειναι οτι τα παιδια των πολυτεκνων / τριτεκνων εισάγονται σε οποιο πανεπιστήμιο και σε οποια σχολη επιθυμουν χωρις να δωσουν εξετασεις .
Κυριε τομεαρχα το αρθρο του συνταγματος που λεει για την ισοτητα στην εκπαιδευση , την ισοτητα στο δικαιωμα της εργασιας το γνωριζετε ?
Γιατι κρατος δικαιου θα μιλησετε στον 18αχρονο που θα δει οτι εχασε την σχολη του για 5-10 μορια ενω το παιδι του πολυτεκνου μπηκε με 2- 3000 λιγοτερα μορια ?
Και δεν φτανουν τα ηδη παρα πολλα προνομια που τους δινει ο νομος αλλα κανουν ενορχηστρομενες κινησεις για ακομη πιο πολλα .
Ελεος πια. Οσοι δεν ειμαστε πολυτεκνοι πρεπει να κατοικησουμε σε αλλο κρατος για να εχουν και τα παιδια μας ίσες ευκαιριες ?

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!