tromaktiko: Ειδική κατηγορία εισακτέων. Νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των πολυτέκνων/τριτέκνων

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ειδική κατηγορία εισακτέων. Νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των πολυτέκνων/τριτέκνων



Αξιότιμη κυρία υπουργέ
Θελήσατε να βάλετε μια τάξη στις φοιτητικές μεταγραφές ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενα όπως...

- Παιδί πολύτεκνης οικογένειας να περνά σε σχολή περιφερειακού πανεπιστημίου στον τόπο κατοικίας της οικογένειας του και σαν τέκνο πολύτεκνης οικογένειας πέρνει μεταγραφή για το αντίστοιχο υψηλόβαθμο τμήμα των Αθηνών που θα χρειάζονταν τουλάχστον 3000 μορια παραπάνω
- Παιδι επισης πολύτεκνης οικογένειας ενω με τα μόρια που εχει μπορεί να περάσει σε σχολή των Αθηνών προτιμά να περασει σε σχολη εφαλτήριο της περιφέρειας στη συνέχεια με τις περίεργες αντιστοιχίες που υπήρχαν και κανοντας χρήση του δικαιώματος του σαν τέκνο πολύτεκνης οικογένειας πέρνει μεταγραφή για υψηλόβαθμο τμήμα των Αθηνών που θα χρειάζονταν μόρια που ούτε στον ύπνο του δεν τα είχε δει για να περάσει
- Αθλητής εισάγεται σε χαμηλόβαθμη σχολή των Αθηνών, με το 10% σαν πρωταθλητής (άλλη πονεμένη ιστορία αυτο) εισάγεται σε σχολη εφαλτήριο της περιφέρειας στη συνέχεια με τις περίεργες αντιστοιχίες και σαν τέκνο τρίτεκνης οικογένειας πέρνει μεταγραφή για υψηλόβαθμο τμήμα των Αθηνών.
Οι παραπάνω περιπτώσεις δεν ειναι φανταστικές αλλα έχουν συμβεί στο φιλικό μου περιβάλον και πόσοι άλλοι τρόποι πιθανόν υπάρχουν .
Οπως έγραψα και παραπάνω θελήσατε να βάλετε μια τάξη και καλα κάνατε (μαζι σας ειμαι) αλλα φτιάξατε ενα νόμο που ευνοεί και πάλι αποκλειστικά τις πολύτεκνες οικογένειες , σε μεγάλο βαθμό τις τρίτεκνες και για να ρίξετε στάχτη στα μάτια δώσατε και κάτι ψίχουλα στα κοινωνικά κριτήρια (παιδια με αδελφο - αδελφη που σπουδαζει σε αλλη πολη απο την μονιμη κατοικια , παιδια ορφανα , παιδια με ΑΜΕΑ στην οικογενεια) .
Διαβάζοντας τους πίνακες βλέπουμε 3754 στους πολύτεκνους, 3.172 στους τρίτεκνους και 1114 στα κοινωνικα κριτήρια.
Ας μας απαντήσει η κυρία υπουργός γιατι μια πολύτεκνη οικογένεια η μια τρίτεκνη βρίσκεται σε πιό δύσκολη θέση και θα πρέπέι να ευνοηθεί απο μια οικογένεια με άνεργους η σχεδόν ανεργους και τους δύο γονεις που έχουν ηδη ένα παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη ( και στις μέρες που ζούμε υπάρχουν αρκετές) η απο ένα παιδί που ειναι ορφανό απο πατέρα και έχει μητέρα με αναπηρία πανω απο 67% καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι;
Αν διαβάσουμε πιο αναλυτικά τους πίνακες βλέπουμε οτι και στην διασπορά υπάρχει μεγάλη ανισοκατανομη. Η σχέση των θέσεων πολυτέκνων / τριτέκνων / κοινωνικα κριτήρια δεν ειναι ιδια σε ολες τις σχολες
Στις σχολες της περιφερειας δίνονται σχεδόν οι ίδιες θέσεις για κάθε κατηγορία π.χ.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3 πολυτεκν 2 τριτεκνοι 2 κοινων.
ΧΗΜΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3 πολυτεκν 2 τριτεκνοι 2 κοινων.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 2 πολυτεκν 2 τριτεκνοι 2 κοινων.
ΚΟΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ 2 πολυτεκν 2 τριτεκνοι 2 κοινων.
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2 πολυτεκν 2 τριτεκνοι 2 κοινων.
ενω στις σχολες της ΑΘΗΝΑΣ και τις ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις υψηλης ζήτησης δινεται πολυ μεγαλος αριθμος πολυτεκων / τριτεκνων σε σχεση με των κονωνικων κριτηριων .
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 30 πολυτεκν 28 τριτεκνοι 6 κοινων.
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 30 πολυτεκν 28 τριτεκνοι 5 κοινων.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ 29 πολυτεκν 28 τριτεκνοι 7 κοινων
ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ 19 πολυτεκν 16 τριτεκνοι 4 κοινων
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 26 πολυτεκν 25 τριτεκνοι 4 κοινων
Σε αντίθεση με τα χαμηλης ζητησης που υπάρχει σχετικη ισοκατανομη
ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 4 πολυτεκν 3 τριτεκνοι 2 κοινων.
Δηλαδη οι πολυτεκνοι / τριτεκνοι θα πρεπει με καθε τροπο να εισαχθουν σε σχολες υψηλης ζητησης των ΑΘΗΝΩΝ και της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χωρις κανενα περιορισμο και οχι να βοηθηθουν οι οικογενειες τους να σπουδασουν τα παιδια.
Μη μου πει κανεις για εισοδηματικα κριτηρια γιατι οι 70.000 για την τριτεκνη , 80.000 για την 4τεκνη , 90.000 για τη 5τεκνη κλπ κλπ δεν ειναι ευκαταφρονητο ποσο.
Με λιγα λόγια και στον νεο νόμο διατηρήθηκε και μεταφέρθηκε η λογική του όργιου των μεταγραφών που υπήρχε.
Για να τελειωσω κυρια υπουργε θέλατε να διορθώσετε μια κατάσταση και καλά κάνατε αλλα φτιάξατε ενα νόμο που καταργει την αρχη οτι στις πανελλαδικές εξετάσεις ειναι όλοι ισοι (για μενα κακώς υπάρχει η ειδική κατηγορία ) αλλα ακομη και αυτο αν το δεχθούμε αυτο η ειδική κατηγορία ειναι μόνο για να πάνε τα παιδιά των πολυτέκνων και εν μέρει και των τριτέκνων στις σχολές υψηλής ζήτησης των ΑΘΗΝΩΝ και της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ .
Τα υπόλοιπα παιδιά δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού . Τα ίδια δικαιώματα έχουν και αυτά στην μόρφωση , στην εύρεση εργασίας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!