tromaktiko: Μια διαφορετική σκέψη για τα ΜΑΤ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μια διαφορετική σκέψη για τα ΜΑΤ



Αντιλαμβάνομαι τον τρόπο που κάποιοι αντιδρούν και τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν στους ματατζήδες. Είναι τα ίδια συναισθήματα που εγώ έχω κάθε φορά που βρίσκομαι σε τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα μέσα σε αυτή την επαγγελματική ομάδα υπάρχουν και άνθρωποι που λατρεύουν την φασαρία και τους ξυλοδαρμούς. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι όμως είναι άνθρωποι που θέλουν να περάσει το οκτάωρο και να πάνε στα σπίτια τους. ;;; Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους ματατζήδες επιλέγουν τα ΜΑΤ γιατί απλά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου περνούν ήρεμα, μακρυά από συλλήψεις, από το καθημερινό κυνηγητό παράνομων κλπ . Ημέρες σαν τη χθεσινή, με τόση βία, είχαμε να ζήσουμε από το 2008 και πριν από το 1996 αν θυμάμαι καλά. Θα ήθελα όμως να σκεφτείτε την εξής εικόνα. Σας έχουν όρθιους κάμποσες ώρες με πλήρη εξάρτηση, όσοι έχουν πάει φαντάροι (δεν συμπεριλαμβάνω τους βοηθούς χειριστή φωτοτυπικού) μπορούν να καταλάβουν, μέσα στην ζέστη, κάποιοι σας βρίζουν (τους άκουσα με τα αυτιά μου) όχι μόνο εσάς αλλά κι ότι έχετε, και ξαφνικά από κάπου κάποιοι προβοκοκάτορες, αναρχικοί ή όλοι μαζί δεν έχει και τόσο σημασία, αρχίζουν να σας πετούν μάρμαρα και μολότοφ αδιαφορώντας αν σας κάψουν ζωντανούς ή όχι. Έχετε απέναντι σας κάμποσους χιλιάδες ανθρώπους, κάποιοι από τους οποίους φαίνονται «αγανακτησμένοι» αλλά ξαφνικά βγάζουν και φορούν κουκούλα (μην μου πείτε ότι δεν το έχετε δει) και κάποιοι από αυτούς είναι ιδιαίτερα επιθετικοί (μην μου πείτε ότι δεν είδατε τέτοιους). Μάλιστα γνωρίζετε ότι είστε κι εσείς μέρος ενός παιχνιδιού που θέλει τις εκάστοτε κυβερνήσεις να «διατηρούν» αυτές τις ομάδες των κουκουλοφόρων για τέτοιες περιστάσεις. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι λίγοι από μας θα αντιδρούσαν με διαφορετικό τρόπο.

Λοιπόν για να τελειώνω. Το πρόβλημα μου δεν είναι οι ματατζήδες, αλλά αυτοί που τους δίνουν εντολές. Πιστεύω ότι οι λεγόμενοι προβοκάτορες δεν βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος. Αυτοί βρίσκονται κάπου ψηλά εκεί που δεν μπορεί να τους πιάσει και να τους ακουμπήσει κανένας. Αυτοί συνεργάζονται με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι οποίοι ελέγχουν τους πιτσιρικάδες. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η φύση του ανθρώπου. Το αίσθημα επιβίωσης, αυτοπροστασίας, φόβου, το μίσος, τα νεύρα, οι αξίες του καθενός, η πίστη σε ιδέες κλπ. Τουλάχιστον για μένα είναι δύσκολο να διακρίνω τον προβοκάτορα από τον μυστικό αστυνομικό, ο οποίος πρέπει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο με αυτούς που παρακολουθεί.

Τέλος να σας πω ότι δεν είμαι αστυνομικός και ότι είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Η βία μόνο πόνο και αίμα μπορεί να φέρει και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σε ιδιαίτερες περιπτώσεις (προστασία της πατρίδας). Το βέβαιο είναι ότι πάντα θα πρέπει να γνωρίζεις ποιος πραγματικά είναι ο εχθρός σου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση «εχθρός» είναι οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες κι όχι ο ματατζής των 1.000 ευρώ..


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!