tromaktiko: Για το "Σχόλιο στο γιατί τόσος φθόνος στους έχοντες"

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Για το "Σχόλιο στο γιατί τόσος φθόνος στους έχοντες"



Μερικοί ψάχνετε να βρείτε άλλοθι στον εαυτό σας για να του δικαιολογήσετε γιατί είστε λιγότερο πετυχημένοι στη ζωή ή αποτυχημένοι από κάποιους άλλους.
(αφορά το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_9585.htm) 
Πάρ' τε το χαμπάρι ότι δεν χρειάζεται να κλέψεις στη ζωή σου για να βγάλεις κάποια λεφτά. Μπορεί κάποιοι να τα βγάλουν επειδή δουλεύουν πολύ. Και μπορεί να δουλεύουν περισσότερο από σένα, φιλαράκο, από τότε που ήσουν 15-16 ετών, που εσύ γυρνούσες στις αλάνες κι έπαιζες μπασκετάκι με τους φίλους σου, ενώ εκείνοι διάβαζαν. Δούλευαν περισσότερο στα 17-18 για να δώσουν πανελλήνιες και να μπουν στην Ιατρική, την ώρα που εσύ έκανες κοπάνα για να πας βόλτα για καφέ. Μπορεί να δούλευαν περισσότερο από σένα όταν ξεστραβωνόταν, όντας φοιτητές στην Ιατρική, την ώρα που εσύ μπαλαμουτιαζόσουν με γκομενίτσες. Δούλευαν περισσότερο από σένα γιατί έκαναν 36 ώρες συνεχόμενες στην εφημερία τους στην ειδικότητα, την ώρα που εσύ ήσουν σε μπαράκια ή στο κρεβατάκι σου. Και φτάνουν, με τις υπερβολικές αναμονές, να είναι 35-40 χρονών για να ανοίξουν ιατρείο και να βάλουν λεφτά στην τσέπη και να κάνουν οικογένεια.
Ναι ρε φιλαράκο, υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν περισσότερο από σένα και δε σου περνάει από το μυαλό, γιατί κοιτάς μόνο την πάρτη σου και όχι το Γολγοθά του άλλου. Αν ήσουν άξιος, ας τα έκανες κι εσύ. Αλλά στο Δημοτικό μαθαίναμε ότι ο Ηρακλής διάλεξε το δρόμο της Αρετής αντί για το δρόμο της Κακίας. Διάλεξε το δύσκολο δρόμο αντί για τον εύκολο. Ο γιατρός διάλεξε το δύσκολο δρόμο της προσωπικής θυσίας. Ίσως εσύ να διάλεξες το δρόμο της προσωπικής διασκέδασης, που δεν γεύτηκε αυτός. Και γι' αυτό βγάζει περισσότερα από σένα. Λιγότερα απ' ότι παλαιότερα, αλλά και πάλι περισσότερα από σένα.
ΥΓ Φυσικά και υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν λεφτά με λαμογιές, αλλά αυτό είναι το προσωπικό σου άλλοθι. Λες: εγώ δεν έχω πολλά λεφτά γιατί δεν έχω κάνει απατεωνιές. Κατάπτυστοι αυτοί οι απατεώνες, αλλά υπάρχουν και αυτοί που έβγαλαν λεφτά με την αξία τους. Πάρ' το χαμπάρι, όσο δυσάρεστο κι αν είναι αυτό για σένα και την προσωπική σου αυτοεκτίμηση.
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!