tromaktiko: Σχετικά με:H μεγαλύτερη φοροκλοπή έγινε στην Ελλάδα απο τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σχετικά με:H μεγαλύτερη φοροκλοπή έγινε στην Ελλάδα απο τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες



Ανεκαθεν ήσασταν τα τσιμπούρια & τουλάχιστον οι περισσότεροι από εσάς...
& μια ζωή πάντα ζούσατε από τους ιδιώτες και ότι ιδιωτικό υπάρχει και αν αναγκαστήκαμε σαν χώρα να πάρουμε δανεικά ήταν για να ζείτε εσείς οι άχρηστοι και οι τελειωμένοι από τα κοινά της ζωής . . γίνετε υπεράριθμοι επειδή θέλατε τα σίγουρα και τα άνετα και γλύψατε ότι βοηλάτη μπορέσατε να βρείτε τα προηγούμενα χρόνια για νος σας χώσει κάπου. . .
Εγώ προσωπικά έχω πληρώσει ένα σωρό μονό και μονό για εσάς και συνεχίζω να πληρώνω . . .
Και φίλε πάλι καλά που κάποιοι από εμάς όπως λες δεν δηλώναμε τα πάντα γιατί τότε μόλις θα ερχόταν αυτή η ώρα θα γινόμασταν όλοι ζητιάνοι . . .
Προσωπικά πότε να μην πας να αγοράσεις τίποτα από ιδιωτικό κατάστημα γιατί εκεί θέλουμε σώφρονες καταναλωτές και όχι υποκατάστατα γελοίων ανθρώπων σαν και εσένα . . . . και να είσαι σίγουρος πως μακάρι να απολυθείτε όλοι όσοι είσαστε περιττοί και όσο και να σου κακοφανεί άχρηστε δημόσιε υπάλληλε αυτό θα γίνει . . .
Το μονό κακό είναι ότι θα σας απολύσουν τώρα που με κάθε απόλυση κινητέ λιγότερο χρήμα στην αγορά και έτσι συμπαρασύρει και τον ιδιωτικό τομέα γιατί αν αυτό το κινάνε τα προηγούμενα χρόνια όλα Θα ήταν εντάξει . . . .
Σε καμία χώρα παγκόσμιος δεν υπάρχουν αναλογικά με τον πληθυσμό τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι παρά μονό άδω και για αυτό φτάσαμε όπου φτάσαμε & συν σκάνδαλα , δημόσιο ξεπούλημα , κλέψιμο με πολλούς τρόπους κ πολλά άλλα & . . . .
Όσο για την εξυπηρέτηση όταν θα έρχομαι εγώ και οποίος άλλος υπάρχει όχι άπλα θα εξυπηρετείτε με την μια άλλα θα είσαστε σούζα και θα εξυπηρετείτε σαν τον φλας γκορντον .

Υστερόγραφο
Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν όσους με την άξια τους μπήκαν στο δημόσιο και όσους πραγματικά δουλεύουν σωστά σε αυτό

Αναγνώστης

---------------------

Για την αναρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/h_12.html . Με εντυπωσίασε το υστερικο παραλήρημα του αναγνώστη και οι βρισιες του . Απογοητευτικο !!! Φανταζομαι πως θα νοιωθει αν απολυθει !!! [ δεν του το ευχομαι βεβαια αλλα με τετοιες σκεψεις απορω τι προσφερει στο δημόσιο !!)

Aναγνώστης

-------------------------

Με θυμό και θλίψη για πολλοστή φορά διάβασα την απάντηση ενός ελληνάρα δημόσιου υπαλλήλου που κατηγορεί μια ολόκληρη επαγγελματική ομάδα οτι φταίει για την κατάντια της χώρας. Βάζει δηλαδή στο ίδιο τσουβάλι όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Είμαι 27 ετών πτυχιούχος τοπογράφος τεχνολόγος μηχανικός και από τότε που ψάχνω για δουλειά σε εταιρίες και τεχνικά γραφεία προτείνουν αντί να με απασχολήσουν ως μισθοτό δηλαδή να μου πληρώνουν ΙΚΑ να υπάρχει η παρακράτηση στο μισθό προτείνουν παντού να εργαζόμαστε με μπλοκάκι ως ελεύθεροι επαγγελματίες δηλαδή και να πληρώνουνε ΟΑΕΕ και ΦΠΑ ενώ σε κάθε μήνα θα πρέπει να κόβουμε απόδειξη στην εταιρία που μας πληρώνει τον "μισθό", ουσιαστικά είμαι ένας μισθωτός που εργαζόμουν με καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία.

Επειδή μετά από 3 χρόνια δουλειάς οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ τις οποίες τις πλήρωνα εγώ αυξήθηκαν ενώ από την άλλη η εταιρία μου έκοψε τον "μισθό" λόγω κρίσης τελικά έκανα διακοπή επαγγέλματος και σταμάτησα να εργάζομαι γιατί στο τέλος είχα καταντήσει ένα μεγάλο μέρος του μισθού μου να το δίνω στον ΟΑΕΕ. Από την άλλη μεριά με όσες αποδείξεις έκοβα προς την εταιρία μου ήταν μέσα και ο ΦΠΑ καθώς η εταιρία ήθελε οπωσδήποτε απόδειξη αλλιώς θα σταματούσαμε συνεργασία άμα δεν τους έκοβα, οπότε πλήρωσα όλο τον ΦΠΑ και δεν είχα άλλη επιλογή όπως έχουνε χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες όπως γιατροί αλλά και υδραυλικοί ηλεκτρολόγοι και γενικά σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή που δεν κόβουν απόδειξη και φοροδιαφεύγουνε.

Δεν μπορώ να δεχτώ από κανέναν δημόσιο υπάλληλο να τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι, επίσης αυτή η τακτική δηλώνει ανευθυνότητα και προσπάθειες αποποίησης ευθυνών από την μεριά των δημόσιων υπαλλήλων και γενικά του κάθε ατόμου που τα ρίχνει όλα στους άλλους. Να μας επίσης ο κύριος τι επιδόματα παίρνει επί του μισθού του, γιατί εγώ 550 ευρώ είχα καταντήσει να βγάζω με το μπλοκάκι και μιλάνε και από πάνω μερικοί δημοσιουπάλληλοι που κάθονται όλημερίς στην καρέκλα.

Αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/h_12.html

Αναγνώστης

--------------------

Θέλω να υπενθυμίσω στον "αδικημένο "δημόσιο υπάλληλο ,τις άδειες απο τη σημαια ,την χείριστη συμπεριφορά των περισσοτέρων απέναντι στους μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και σε όλους γενικά τους πολίτες,τους εκβιασμούς και τους παράλογους ελέγχους των εφοριακών ,την πάντοτε σε βάρος μας έκβαση οποιασδήποτε υποθεσης μας όταν ήταν στο χέρι κάποιου υπαλλήλου και πολλά άλλα που θα έρθει η ώρα να τα γράψω.Προς το παρόν θα ήθελα να πώ στο φίλο μας οτι αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες μικρομεσαίοι άνεργοι αλλά ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος.

Αναγνώστης

-----------------------


Καταρχήν να διευκρινίσω ότι είμαι μισθωτός και δεν ανήκω στις ομάδες που κατηγορείς.

Το κείμενο σου μου έδωσε την ευκαιρία να γράψω για κάτι που σκέφτομαι μέρες τώρα. Όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες που το δημόσιο έχει. Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει πως θα λειτουργήσει το δημόσιο αν όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι;

Αν για παράδειγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι των εφοριών βγουν και επιβεβαιώσουν πρόστιμα ή κλείσουν κάποιες επιχειρήσεις νομίζετε ότι σιγά σιγά δεν θα αρχίσουν να εκδίδουν όλα τα καταστήματα αποδείξεις; Γιατί δεν το κάνουν όμως;

Είδατε τα στατιστικά για τα έσοδα των εφοριών που πριν μερικούς μήνες δημοσιοποιήθηκαν; Πολλές εφορίες αδιαφόρησαν και δεν έστειλαν καν στατιστικά στοιχείο στο υπουργείο, ενώ οι στόχοι τους ήταν πολύ κατώτεροι των αναμενόμενων. Προφανώς αδιαφορούν.

Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το επόμενο πρωί που θα πάνε στη δουλειά τους κάνουν αυτό που πρέπει, τότε να είστε σίγουροι ότι όχι περικοπές δεν θα χρειαστεί να γίνουν αλλά και αυξήσεις θα δοθούν.

Νομίζετε ότι στα άλλα κράτη δεν προσπαθεί ο κάθε ένας να κλέψει την εφορία; Λάθος κάνετε, όλοι το σκέφτονται και τους επαναφέρει στην τάξη η πιθανότητα να ελεγχθούν και να πληρώσουν πολλαπλάσια σε πρόστιμα. Απλά στις χώρες αυτές το κράτος και κατά συνέπεια τα εντεταλμένα του όργανα, δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν αυτό που πρέπει.

Ξυπνήστε δημόσιοι υπάλληλοι και φέρτε χρήματα στο κράτος ώστε να μην σας κάνει περικοπές και χάσετε και τα δικαιώματα που μετά από τόσα χρόνια αποκτήσατε.

Αφορά το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/h_12.html


Αναγνώστης

------------------

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/h_12.html Δημόσιε υπάλληλε. Σου απαντά ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Τοοοοόσα χρόνια δουλεύουμε δεν καθόμαστε όπως εσύ και μας τον φερμάρουνε..Ζήσε απο εδώ και πέρα με μισθό 500 ευρώ,χωρίς εφάπαξ,δώρα χριστ. πάσχα,πρίμ,μπόνους(όσα δηλαδή αξίζει να παίρνεις και πολλά σου είναι)άν έχει αντικείμενο μετά απο έλεγχο το πόστο σου και δεν πρέπει να πάρεις δρόμο άμεσα και χωρις αποζημίωση.Οτι μας έφαγες έφαγες.Αδειασέ μας την γωνιά και για το δημόσιο που έχουμε πάαααααααααααρα πολλά σου δίνουμε.Αντε Γειά. Α και άν δεν ευχαριστηθείς παραιτήσου και κάνε μία δουλειά ελεύθερου επαγγελματία να παρακαλάς να μπει πελάτης στο μαγαζί σου για να ταίσεις τα παιδιά σου, να κόβεις αποδείξεις, να πληρώνεις ένα σωρό φόρους,να σε λένε κλέφτη και να έχεις ένα δημόσιο σαν τα μούτρα σου.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!